user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Senior systeem- en netwerkbeheerder en securityspecialist

in Breda

Waterschap Brabantse Delta
 • Waterschap Brabantse Delta
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract / Tijdelijk contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Senior systeem- en netwerkbeheerder en securityspecialist
32-36 uur per week

Ben jij toe aan een stap in je loopbaan en op zoek naar een inspirerende werkplek waar een goede balans tussen werk en privé mogelijk is?
Lever jij graag een bijdrage aan professionalisering van de ICT van onze organisatie?
En zoek jij graag de samenwerking met collega’s? Dan kun jij onze nieuwe collega zijn!

Over waterschap Brabantse Delta
Een kwart van Nederland ligt onder de zeespiegel en de helft van Nederland kan te maken krijgen met overstromingen; in Nederland leven we met water. Dijken, keringen en kades zorgen voor onze veiligheid. Sluizen, stuwen en gemalen regelen de waterstanden bij droogte of wateroverlast. Rioolwater wordt gezuiverd. Het water in beken, sloten en rivieren blijft van goede kwaliteit. Dat is het werk van het waterschap. Ook in een toekomst met klimaatverandering.

Klantgerichtheid, duidelijkheid en samenwerking zijn speerpunten van Waterschap Brabantse Delta.

Werken bij waterschap Brabantse Delta
Je standplaats is het kantoor van Waterschap Brabantse Delta bij kasteel Bouvigne in Breda. Het kantoor ligt in een prachtige omgeving en biedt een prettige werkomgeving. De werknemers krijgen veel verantwoordelijkheid in het werk en bij de eigen persoonlijke ontwikkeling. Het waterschap kent een moderne en plezierige werkcultuur. Niet voor niets is waterschap Brabantse Delta finalist geweest van de Beste Overheidswerkgever in 2017. Meer info over het waterschap: bekijk hier de film over het waterschap Brabantse Delta.

Het team ICT-diensten
Binnen de afdeling facilitaire zaken verzorgt het team ICT-diensten de gehele aanbodkant van de ICT bij het waterschap. Leden van het team werken in ICT-projecten, in beheer en ontwikkeling van applicaties, ICT-middelen en de systeem- en netwerken. In het team werken database beheerders, applicatiebeheerders, systeem-netwerkbeheerders, informatieanalisten en integratiespecialisten. Samen staan we voor deze opdracht.

Voor de uitbreiding van het team is per direct een vacature voor een tweede senior systeem- en netwerkbeheerder/ ICT-securityspecialist (operational security officer ICT).

De opdracht
Samen met de huidige senior systeem- en netwerkbeheerder/ securityspecialist (operational security officer ICT; OSO ICT) ben je verantwoordelijk voor de hoge continuïteit en de (informatie)veiligheid van de ICT-systemen en netwerken. Zowel voor de kantoorautomatisering als voor de procesautomatisering. Deels door het werk zelf uit te voeren met je collega beheerders en deels door met kennis van zaken regie te voeren over uitbesteed werk en uitbestede voorzieningen. Jouw aandachtsveld richt zich meer op systemen en netwerken van de kantoorautomatisering. Je werkt samen met de andere senior aan het onderhoud en verder innoveren van de infrastructuur. De uitvoering van de informatieveiligheid van het waterschap is op basis van de BIWA (baseline informatieveiliheid waterschappen). De OSO is verantwoordelijk voor het operationeel adviseren en rapporteren over de informatiebeveiliging en implementeren van maatregelen binnen de ICT.

Daarnaast draag je bij aan de cybersecurity van alle waterschappen in Nederland en Rijkswaterstaat. Je werkt hiervoor gemiddeld twee dagen per twee weken als lid van het Cyber Security Emergency Responsteam Watermanagement (CERT-WM) in het Security Operation Centrum (SOC) van Rijkswaterstaat te Delft.

Je werk
In de rol van senior systeem- en netwerkbeheerder signaleer, inventariseer en analyseer je ontwikkelingen en knelpunten op het vakgebied en adviseer je hierover.
Je werkt aan complexe tweede/derdelijns vragen, problemen en opdrachten. Je bewaakt op hoofdlijnen de beschikbaarheid en prestaties van de computers, netwerken en data- en telecommunicatieverbindingen.

Als senior verricht je de meer complexe werkzaamheden binnen deze taakvelden en heb je een adviserende rol. Je ondersteunt medewerkers bij het oplossen van systeem- en netwerken veiligheidsproblemen en vervult een klankbordfunctie. Je houdt als senior ook het overzicht over het gehele werkpakket van de systeem- en netwerkbeheerders en de informatieveiligheid.

Deze functie biedt jou, naast de dagelijkse interessante beheer- en projectwerkzaamheden, de nodige uitdagingen. Zo werk je bijvoorbeeld mee aan de uitwerking en uitvoering van de roadmap van de realisatie van de recente visie ICT-infrastructuur en de visie Procesautomatisering.

Ook werk je mee aan het verder professionaliseren van het beheer (ITIL processen) en het opzetten van de regievoering voor uitbesteed werk en de uit bestede voorzieningen in het algemeen en bij de kantoorautomatisering. Als senior hou je het overzicht, je adviseert en werkt mee in deze vernieuwingen.
De klant- en organisatievraag is bij jou steeds in beeld.

Ongeveer de helft van je tijd werk je als OSO ICT en als security specialist in het CERT van alle waterschappen en Rijkswaterstaat. Je werkt aan de structurele veiligheid van de ICT maar ook aan veiligheidsproblemen en veiligheidsvraagstukken. Je adviseert de applicatiebeheerders en de integratiespecialisten en rapporteert over veiligheid aan het afdelingshoofden de Cyber Information Security Officer (CISO), Je zet informatieveiligheid op de agenda bij je werk in projecten, bij wijzigingen en bij het dagelijks beheer.

Jouw kennis en kunde op het gebied van onder meer virtualisatie (VMWare), datamanagement (SAN), netwerken, architectuur en informatiebeveiliging kunnen wij daarbij goed gebruiken.

Je bent:
 • Proactief, initiatiefvol en resultaatgericht.
 • Gericht op samenwerken; terugkoppeling geven en ontvangen ben je gewoon.
 • Gewend om gestructureerd en volgens de afgesproken ICT-procedures te werken.
 • In staat vernieuwingen in technologie en veranderingen in de manier van werken als een uitdaging te zien en makkelijk op te pakken.
 • Actief in het volgen van ICT-ontwikkelingen en opleidingen.
 • Communicatief en schriftelijk vaardig.
 • Bereid buiten de standaard kantooruren te werken als dat nodig is. Je draait piketdienst tegen een extra vergoeding.

lees meer

Functie-eisen Je hebt:
 • Een werk- en denkniveau op hbo-niveau.
 • Minimaal 3-5 jaar aantoonbare ervaring (en bijbehorende opleidingen) met een infrastructuur gebaseerd op producten van VMWare, Microsoft, Citrix en Cisco.
 • Een brede kennis en ervaring met systeem-, netwerkbeheer en informatiebeveiliging.
 • Eén of meerdere certificaten op het gebied MCSE20xx, Cisco, Citrix, VMWare, ITIL Foundation, BiSL, ASL, ISO 2700x, Information Security Foundation. SAN-datamanagement, Projectmanagement.
 • Kennis van kantoorautomatisering.
 • Een analyserend en probleemoplossend vermogen.
 • Een klant- en servicegerichte instelling.
 • Het vermogen het grote geheel te overzien en vooruit te kijken op basis van technologische ontwikkelingen en visie.
 • Kennis en ervaring met servicemanagement is een pre.
 • Een rijbewijs.

Wij bieden
 • Een vaste baan, waarbij we starten met een tijdelijke aanstelling van één jaar.
 • Het salaris is afhankelijk van opleiding en ervaring bij een 36-urige dienstverband maximaal € 4.150,- bruto per maand.
 • Daar bovenop is het IKB een maandelijkse toeslag van 20% op je bruto maandsalaris. De toeslag kun je gebruiken om bijvoorbeeld extra verlof te kopen of je salaris aan te vullen.
 • Deze individuele keuzes, samen met de flexibele werktijden en de 36-urige werkweek ondersteunen een goede balans tussen werk en privé.
 • Onze secundaire arbeidsvoorwaarden zijn uitstekend. Zo krijg je een tegemoetkoming in je reiskosten woon-werkverkeer en een solide pensioenregeling. Omdat we persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit heel belangrijk vinden, krijg je een persoonsgebonden basisbudget (PBB) van €5.000,- per vijf jaar.
 • De noodzakelijke ICT-opleidingen worden volledig vergoed.

Voor de veiligheid van waterschap Brabantse Delta, vragen wij alle nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) aan te leveren. Tijdens de selectieprocedure zal dit verder besproken worden.

Interesse?
Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Bert Visschers, teamleider ICT-diensten (06-22453951). Voor overige vragen kun je terecht bij Angela Roos, adviseur werving & selectie van de afdeling MI&O (076-564 1534). 

Solliciteren kan tot en met donderdag 30 augustus 2018 via het online sollicitatieformulier. De gespreksronden zijn op 11 en 18 september.

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg