Vacature DevOps engineer Crisis Management - Amsterdam

Amsterdam

Politie Nederland
 • Politie Nederland
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

DevOps Engineer Crisis Management

Jouw doel als DevOps Engineer in Odijk? Bijdragen aan een vlekkeloos werkend livejournaal, een applicatie waarin politieagenten dagelijks rapportages maken voor hun dienstoverdracht. Én de tool om tijdelijk en 24/7 informatie en beslissingen te delen. Onmisbaar bij grootschalige evenementen als Koningsdag en van levensbelang in crisissituaties, zoals een aanslag.

Locatie(s):Odijk

Organisatieonderdeel:Politiedienstencentrum

Vakgebied(en):ICT

Niveau:HBO

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan een intern portaal voor kennisdeling bij de politie. In het begin zet je je skills voornamelijk in voor de livejournaal-applicatie. Bij grootschalige evenementen of als er zich een crisis voordoet, wordt daarin een kanaal opgetuigd voor politieondersteuning. In het geval van een crisis worden er ook deelnemers toegevoegd van hulpdiensten waar de politie in die situatie mee samenwerkt. Zoals geneeskundige hulpverleningsorganisaties, de brandweer en gemeenten. Ook gebruiken meer dan tweeduizend dienstdoende agenten de journaalfunctie dagelijks voor verslaglegging. Jij zorgt er mede voor dat de app in elke situatie soepel blijft draaien.

Het livejournaal is al in gebruik bij de politie. Om de tool beter te kunnen beheren, bouwen we de app om in Java Angular. Daar werk je vanaf je eerste dag aan mee. Na verloop van tijd groei je als vanzelf mee in de werkzaamheden die het DevOps-team verricht voor de andere kennis- en informatievoorzieningen in het portaal. Denk aan nieuwsvormen en seminars. Je voert dan bijvoorbeeld queryoptimalisaties door of beheert packages in een omgeving die niet met internet verbonden is. Ook ondersteun je bij en adviseer je over de toepassing van onder meer richtlijnen, technieken en testprocessen.

Wij zitten midden in de ontwikkeling naar een IT-organisatie die volledig werkt volgens de DevOps- en Scrum-principes. Ook jou dagen we uit om hierin mee te denken, te experimenteren en je breed te oriënteren. En wat we zeker zo belangrijk vinden: dat onze ICT-diensten dag en nacht en zeven dagen per week beschikbaar zijn. Daarom vragen we je af en toe buiten kantoortijden stand-by te staan om eventuele storingen op te lossen.

Waar ga je werken?

Het Productiehuis in Odijk ontwikkelt en beheert (aangepaste) standaardapplicaties en de onderliggende infrastructuur en databases die de bedrijfsvoering van de politie ondersteunen. Jij gaat aan de slag in het cluster Kennis en Informatievoorziening Politie (KIP). Ons doel: elke politiemedewerker - in het blauw of in een ondersteunende functie - gepersonaliseerde kennis en informatie aanbieden op het moment dat hij of zij die zoekt of verwacht. Zo dragen we bij aan een grotere slagkracht van de politie.

Cluster KIP bestaat uit drie bouwteams van zeven à acht mensen waaronder technisch applicatiebeheerders, ontwikkelaars, functioneel beheerders en een scrum-master. In de huidige situatie werkt iedereen vanuit huis en doen we de stand-ups via Teams. In de nabije toekomst werk je afwisselend thuis en op kantoor. Af en toe dagen we elkaar uit in bijvoorbeeld een darttoernooitje of een hackathon met een mooie prijs voor de winnaar, zoals een keer meelopen met een politiedienst in Amsterdam. Want er is niets leerzamer dan zien voor wie jij dagelijks je skills inzet.

Wie ben jij?

Je hebt de drive om continu de dienstverlening te verbeteren en met een frisse, open blik en oog voor kwaliteit bij te dragen aan het politiewerk. Daarbij kom je met creatieve oplossingen voor vraagstukken. En loopt iets niet helemaal zoals je zou willen, dan zet jij door om uiteindelijk een goed resultaat neer te zetten. Je kunt helder communiceren, je eigen werk uitstekend organiseren en durft kritische vragen te stellen. Eigenschappen die je goed weet te benutten in een Agile- en Scrum-werkomgeving. Je staat voor je eigen werk én neemt je verantwoording voor de producten die je als team oplevert. Verder heb je:

 • een hbo-diploma, bij voorkeur in een IT-richting;
 • minimaal twee jaar ervaring met MariaDB-omgevingen;
 • bij voorkeur ervaring met werken in een DevOps-team en binnen een grote overheidsorganisatie;
 • kennis van Java Angular, Galera Cluster, Kubernetes en Apache, en bij voorkeur van PHP.

Wat wij bieden

De standplaats is Odijk. Er is ruimte voor 2 fte. Het bereft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.562,- en maximaal € 4.244,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A, werkterrein informatie en communicatietechnologie.

Interesse?

Bel of mail met Donja Huidar, recruiter ICT (06 - 18 63 45 09, [email protected]) als je meer informatie over de functie wilt hebben.

Solliciteer uiterlijk 25 januari 2021 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime challenge op it.kombijdepolitie.nl
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures DevOps Engineer in Amsterdam
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam