Vacature Functioneel beheerder Summ-IT - Rotterdam

Rotterdam

Politie Nederland
 • Politie Nederland
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

functioneel beheerder Summ-IT

Heb jij analytisch vermogen, ben je klantgericht en wil je jezelf verder ontwikkelen op jouw vakgebied? Team Functioneel Beheer Noord West Nederland van het Politiedienstencentrum zoekt enthousiaste functioneel beheerders die het beste uit zichzelf en onze applicaties willen halen.

Locatie(s):

Rotterdam

Organisatieonderdeel:

Politiedienstencentrum

Vakgebied(en):

ICT

Niveau:

HBO

Wat ga je doen?

Als functioneel beheerder richt jij je voornamelijk op het beheer en de verbetering van applicaties. Het aantal gebruikers van een applicatie kan variëren van enkele tientallen tot meer dan 50.000 gebruikers. Aan de toepassingen worden hoge kwaliteitseisen gesteld: ze moeten vaak 24/7 beschikbaar zijn. Door de vele koppelingen met andere systemen sta je telkens voor nieuwe complexe vraagstukken.

Je haalt informatie op bij je klanten, waarna je samen met de gebruikers, ontwikkelaars en testmanagers aan de slag gaat in Scrum- en projectteams. Daarbij werk je aan allerlei projecten, bijvoorbeeld het mobiel ontsluiten van informatievoorzieningen door middel van apps. Je bent een informatiedeskundige die de brug slaat tussen ICT'ers en eindgebruikers. Je organiseert gebruikersoverleggen, neemt deel aan expertgroepen en begeleidt eventueel stagairs. Verder draag je zorg voor het:

 • beantwoorden van gebruikersvragen en -verzoeken;
 • documenteren van de applicaties (voor gebruikers-, beheerders- en opleidingsdocumentatie);
 • geven van voorlichting en instructies over nieuwe functionaliteiten en mogelijkheden binnen applicaties;
 • bieden van advies en ondersteuning bij het specificeren en testen van gewenste verbeteringen.

Waar ga je werken?

De Afdeling Functioneel Beheer verbindt op operationeel niveau de uitvoering van de politie- en bedrijfsvoeringsprocessen en de benodigde ondersteuning met informatievoorziening (IV). Samen met 400 andere functioneel beheerders vorm jij één van de grootste functioneel beheer-organisaties van het land. De afdeling bestaat uit vier beheerteams, die het dagelijks functioneren van de IV waarborgen, gebruikers begeleiden en zorgen voor een optimalisatie van de beschikbare functionaliteit.

Functioneel Beheer werkt centraal vanuit Eindhoven, Rotterdam en Zwolle. In zo'n grote en dynamische functioneel beheer-organisatie ontstaan voortdurend nieuwe vacatures of schuiven mensen door naar het beheer van andere applicaties. Kortom: bij de politie kun je je blijven ontwikkelen. Ook investeren we in opleidingen en cursussen, zodat onze medewerkers constant up-to-date blijven.

Doordat functioneel beheer vanuit een aantal centrale locaties werkt, brengt de functie met zich mee dat je regelmatig onderweg bent naar andere PDC- en IV-locaties (Eindhoven, Zwolle, Utrecht en omgeving).

Wie ben jij?

Je bent een beginnend hbo-er of toe aan een 2e of 3e stap. Iemand die zich verder wil ontwikkelen binnen de grootste functioneel beheer-organisatie van Nederland. Wil jij bijdragen aan mooie IV om de missie van de politie te ondersteunen? Dan heb je in ieder geval analytisch vermogen en een dosis overtuigingskracht nodig. Verder ben je klantgericht, leergierig en werk je actief mee aan kennisontwikkeling. Je bent bekend met de Lean-filosofie en past deze ook toe in je dagelijkse werkzaamheden, of je bent bereid hierin een opleiding te volgen. Denk hierbij aan Visual Management (‘Kanban’) en/of het analyseren van problemen via de Kaizen/A3-methodiek.

Je bent gewend om met een kritische blik te kijken naar bestaande processen en je hebt een innerlijke drive om deze te willen verbeteren. Zelfstandig werken, daar blink jij in uit. Nieuwe applicaties maak je je snel eigen. Tot slot ben je flexibel en een doorzetter. Is er buiten kantoortijd een escalatie? Ook dan kunnen we op jou rekenen.

Verder vragen we het volgende van je:

 • een hbo-diploma,bij voorkeur in de richting Informatiemanagement;
 • Lean Yellow- of Green Belt-certificering of bereid deze te behalen;
 • actuele ICT-kennis;
 • bekendheid met Agile- en Lean.

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een vaste aanstelling, waarbij een proeftijd van 1 jaar van toepassing is.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.532,- en maximaal € 4.244,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A, werkterrein informatie- en communicatietechnologie.

Interesse?

Bel of mail met Jan Jochem van den Burg, IV coördinator (06 - 22 72 31 31, [email protected]) als je meer informatie over de functie wilt hebben.

Voor vragen over de sollicitatieprocedure bel je met het Frontoffice Recruitment & Selectie op 088 - 66 22 300.

Solliciteer uiterlijk 17 augustus 2020 via de 'Solliciteer' button.

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek A maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

lees meer

Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rotterdam