Vacature Functioneel beheerder Splunk - Apeldoorn

Apeldoorn

Belastingdienst
  • Belastingdienst
  • HBO of hoger
  • Medior niveau
  • Vast contract
  • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving

Functie­omschrijving

"Ik werk in een team dat de nieuwste ontwikkelingen in logmanagement bruikbaar maakt voor de Belastingdienst. Een mooie uitdaging in een stimulerende werkomgeving." Wichard Mulder - Teammanager basisinfra/securitydiensten bij de Belastingdienst.

Binnen de Belastingdienst zorgt het onderdeel data center services (DCS) voor optimaal ontworpen en ingerichte bedrijfsprocessen om zo de effectiviteit en slagvaardigheid van onze organisatie te verhogen. Dit gebeurt in multidisciplinaire DevOps-teams bestaande uit deskundige medewerkers. Het team securitydiensten is binnen DCS verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van diverse generieke securitygerelateerde tools. Denk hierbij aan tools op het gebied van logmanagement (Splunk), identity- en accesmanagement, public key infrastructure, hardware security module en vulnerability scanning.

In jouw rol van functioneel beheerder Splunk word je vanuit het team securitydiensten ingezet op alle voorkomende Splunk-beheerwerkzaamheden. Je hebt daarmee een belangrijke en afwisselende taak. We gebruiken Splunk binnen de gehele Belastingdienst namelijk voor het grootschalig verzamelen, analyseren, correleren en presenteren van technische data over de (veilige) werking van infrastructuur, applicaties en bedrijfsprocessen. Ook leggen we in Splunk audit logs vast conform afspraken in ons handboek beveiliging belasting. Vanwege dit brede gebruik willen we de inrichting van Splunk en de daaraan gerelateerde systemen (Active Directory en IMS) naar een hoger niveau tillen. Binnen dit unieke project speel jij een essentiële rol.

Als functioneel beheerder geef jij invulling aan proactief beheer. Dit doe je door het interpreteren van dashboards over het gebruik en verbruik van de diverse Splunk resources. Indien nodig zet je corrigerende acties uit. Je ontwikkelt housekeeping-taken voor Splunk en voert deze uit. Dankzij jou zijn de bijbehorende administraties rondom de klanten binnen Splunk en hun aansluitingen op orde en communiceren we op een heldere manier met klanten over hun gebruik (bv rondom AVG) en verbruik van data. Je ondersteunt onze gebruikers bij het maken van dashboards indien nodig. Verder draag je bij aan het oplossen van AVG- gerelateerde incidenten. Ook voer je het opgestelde logging-beleid rondom Splunk uit. Denk aan opslagtermijnen en AVG richtlijnen.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Wichard Mulder ? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met Wichard Mulder, teamleider securitydiensten, via 06-18600270.

Functie-eisen

 

·     Je hebt hbo-niveau en bent bij voorkeur in het bezit van een hbo-diploma in een relevante ICT-richting, het liefst in (technische) informatica.

·     Je hebt minimaal enkele jaren werkervaring met functioneel beheer.

·     Je hebt ruime kennis van en ervaring met Splunk.

·     Je hebt bij voorkeur kennis van en ervaring met Active Directory en IMS.

·     Indien je kennis hebt van frameworks voor functioneel beheer en informatiemanagement zoals BiSL of BiSL-Next, vormt dat een pre.

·     Je bent bij voorkeur bekend bent met het werken in een DevOps-omgeving.

Jouw competenties?

·     analytisch

·     resultaatgericht

·     plannen en organiseren

·     samenwerken

·     zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?

Je goede communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels zet je graag in. De kern van de zaak doorzie jij snel en je komt ook vlot tot een vakkundig oordeel. Hierbij komt je proactiviteit goed van pas. Je wilt jezelf continu ontwikkelen en specialiseren. Vaste gewoontes of procedures zijn er volgens jou om doorbroken te worden.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau schaal 10

Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.

Maand­salaris Min €2.737 – Max. €4.400 (bruto)

Dienst­verband Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Contract­duur Tijdelijke aanstelling / Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd

Minimaal aantal uren per week 32

Maximaal aantal uren per week 36

 

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris ontvang je ook een individueel keuzebudget (IKB). Jouw IKB bestaat uit geld (IKB-budget) en tijd (IKB-uren). Het IKB geeft je de mogelijkheid om naar eigen keuze een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen op de door jou gekozen tijdstippen. Én je hebt de mogelijkheid om je maandinkomen deels om te zetten in verlof of andersom. Ook kun je het IKB-budget besteden aan een fiscaal-vriendelijk doel, zoals bijvoorbeeld een fiets, bedrijfsfitness of vakliteratuur. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer studiefaciliteiten, ouderschapsverlof en een vergoeding woon-werkverkeer. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn en we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen arbeidsovereenkomst of wordt de arbeidsovereenkomst na uiterlijk 3 maanden beëindigd wanneer duidelijk is dat geen VOG overgelegd kan worden.

Interesse?

Reageer via de ‘solliciteer’ button.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die kennisgeving mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie. Meer weten? !

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van de sollicitatieprocedure (uitgezonderd interne horizontale kandidaten), evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Engels, Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.737 - € 4.400 p/m
Aantal uur per week 32 - 36 uur p/w
32-36 uur
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare Vacatures Functioneel Beheerder in Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
  1. ICTerGezocht.nl
  2. ICT Vacatures
  3. Apeldoorn