Vacature Teamleider IV Omzetbelasting - Apeldoorn

in Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Functie­omschrijving
"Ondernemers uit Nederland en Europa ondersteunen met het voldoen aan de wettelijke verplichtingen; daar zet ik me met mijn teams volledig voor in! Daarom dragen we bij aan de vernieuwing van het applicatielandschap van de omzetbelasting." Ramzi Barkoudah - Teamleider IV-omzetbelasting.

De Belastingdienst vernieuwt stap voor stap. We werken aan modernisering van de interactie met burgers en bedrijven, aan een soepele uitvoering, goed toezicht en een efficiënte inning. De IV-organisatie verzorgt de ICT-voorzieningen die dat mogelijk maken. Het merendeel van de applicaties ontwikkelt, onderhoudt en beheert de IV-organisatie zelf. We werken continu aan de modernisering van ons IV-landschap. En dus ook aan het applicatielandschap van de omzetbelasting, waar jij als teamleider werkt.

We staan met de keten omzetbelasting komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is namelijk sterk in beweging en daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan de huidige en nieuwe wet- en regelgeving te blijven voldoen, moet het applicatielandschap worden gemoderniseerd door middel van state-of-the-art-technologieën en architectuurprincipes. Hierbij moeten we steeds de afweging maken: enerzijds willen we tijdig kunnen voldoen aan de eisen van de wetgeving en business, anderzijds willen we een robuust en wendbaar applicatielandschap realiseren om dit in te toekomst ook te kunnen doen.

In jouw rol van teamleider geef je leiding aan ongeveer 25 medewerkers in een aantal IV-omzetbelastingteams. Met je teams werk je aan het continu verbeteren van de teamprestaties en productkwaliteit. Zodat medewerkers goed functioneren, samenwerken en de afgesproken resultaten en doelstellingen behalen. Samen met teamleden zoek je naar mogelijke verbeteringen en help je waar nodig bij het oplossen van knelpunten. Je inspireert, enthousiasmeert en weet het beste uit mensen te halen en stimuleert hen zichzelf te ontwikkelen. Zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Hiervoor werk je samen binnen een breed netwerk, want alleen dan kun je resultaten behalen en de prestaties van de IV-organisatie verbeteren.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Ramzi? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt aantoonbaar wo-niveau.
 • Je hebt ruime ervaring met leidinggeven aan IT-professionals zoals ontwikkelteams. Bij voorkeur in een grote, complexe transactiegedreven omgeving waarbij gegevensverwerking centraal staat.
 • Je hebt ervaring met de algemene aspecten binnen het HR-werkveld, zoals ontwikkeling van medewerkers, wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsvoorwaarden of ziekteverzuim.
 • Je hebt ervaring met applicatieontwikkeling en het leveren van IT-services.
 • Je hebt ervaring met de agile- en scrum-methodiek. Ook features en userstories zijn voor jou bekend terrein.
 • Je hebt bij voorkeur kennis van SAFe.
 • Je hebt uitstekende schriftelijke en mondelinge uitdrukkingsvaardigheden.

Jouw competenties?
 • Omgevingsbewustzijn
 • Organisatiesensitiviteit
 • Overtuigingskracht
 • Aansturen groep
 • Ontwikkelen medewerkers

Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt oog voor het resultaat op de afdeling én de relatie. Coachen, begeleiden en bouwen zijn dan ook vaardigheden die bij jou passen. Je kunt schakelen tussen verschillende leiderschapsstijlen, zorgt voor verbinding in het team en creëert vertrouwen. Hoofd- en bijzaken onderscheid je van elkaar en je stuurt helder en duidelijk op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Je doorziet inhoud en processen in een oogwenk en je weet hoe je verbeteringen kunt aanbrengen. Verder ben je enthousiast, betrokken bij je team en beschik je over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Tegelijkertijd ben je flexibel en schakel je makkelijk en snel, je vindt het leuk om in een veranderende organisatie te werken.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.168 - € 6.249 p/m

Salaris­niveau schaal 13
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €4.168 – Max. €6.249 (bruto)

lees meer

Teamleider IV Omzetbelasting
Score: 8.8
Stemmen: 24

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn