Vacature Informatiearchitect

Vacature Utrecht

Informatie Architect
CBG-MEB
 • CBG-MEB
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Als Informatie architect houd je je bezig met het ontwikkelen en actueel houden van een integrale visie op de informatie architectuur van het CBG, als concretisering van het strategisch informatiebeleid en de positionering van diensten van de informatievoorziening binnen de organisatie.

Je bent een ervaren Informatie architect die creatief is en goed kan ontwerpen. Je hebt kennis van de verschillende concepten en principes, trends en ontwikkelingen die relevant zijn voor het CBG. Je kan jouw ideeën en visie concretiseren in realistische ontwerpen van complete informatievoorzieningen of grote delen daarvan. Je bent een Informatie architect die informatie- en dataprocessen in kaart brengt en knelpunten binnen de organisatie signaleert. Je borgt de aanpak van diverse knelpunten en jaagt openstaande acties aan. Je bewaakt de uniformiteit tussen de verschillende ontwerpen en informatiesystemen en draagt zorg dat deze op de juiste manier worden overgenomen in projecten. Dit doe je bijvoorbeeld door het toetsen van projecten en wijzigingen aan de PSA en architectuurrichtlijnen. Bovendien zorg je voor naleving van architectuurprincipes voor informatievoorziening. Je zorgt dat de nieuwe wensen zoveel mogelijk voldoen aan de referentiearchitectuur van de overheid, waarbij je in staat bent om een afweging te maken tussen strakke architectuur en flexibele mogelijkheden voor de gebruiker met daarbij veel aandacht voor informatiebeveiliging. Je bent in staat tot het succesvol inzetten van innovatieve technieken en technologiën.

Je hebt binnen het CBG de ruimte om vanuit je eigen kennis en expertise een visie op informatiearchitectuur te ontwikkelen die in lijn is met de doelstellingen van het CBG. Als Informatie architect geef je richting aan en bewaak je deze informatiearchitectuur. Je weet niet alleen de juiste architectuur te bepalen, maar bent ook in staat deze te documenteren en de gemaakte keuzes uit te dragen naar de business en IT-leveranciers en hen te overtuigen. Je kan de visie en strategie op informatie architectuur vertalen in beleidskaders voor de informatievoorziening.

Je hebt, naast je rol als informatie architect, een belangrijke adviesrol naar de CIO en het management van het CBG. Je adviseert over de juiste inrichting en professionalisering van architectuurorganisatie en -proces, en over verder uitbouwen van werken onder architectuur. Bijvoorbeeld door het ontwikkelen, aanscherpen en ondersteunen bij gebruik van beleid, kaders, standaarden en andere architectuurproducten. Je werkt hierin nauw samen met de Enterprise Architect.

Wat kan je?
Je beschikt over analytische vaardigheden en kan verbanden leggen tussen verschillende soorten informatie. Je bent een creatieve denker, die vernieuwende ideeën initieert en stimuleert. Je bent op de hoogte van relevante ontwikkelingen en trends en kan deze integreren in je analyses, werkzaamheden en planningen. Je evalueert je eigen werk(wijze), leert daarvan en draagt nieuwe inzichten over aan collega’s. Je bent overtuigend en kan jouw standpunt onderbouwen met heldere aansprekende argumenten. Je beweegt je makkelijk binnen en buiten de organisatie. Je bent in staat om goede contacten op te bouwen en te onderhouden. Je bent je tegelijkertijd bewust van de verschillende posities en krachtenvelden in en buiten de organisatie. Je herkent ontwikkelingen en gevoeligheden en handelt hiernaar. Voor een goede functievervulling is het van belang dat je snel kunt schakelen, concrete doelen en prioriteiten kan stellen. Je kunt meerdere ballen tegelijk in de lucht houden en in een hectische omgeving overzicht en koers houden.

lees meer

Functie-eisen
 • Je beschikt over WO werk- en denkniveau. Bij voorkeur een afgeronde IT gerelateerde opleiding;
 • Je hebt aantoonbare ervaring (minimaal 3 jaar) op het gebied van informatie architectuur en modelleren (bijvoorbeeld met Archimate);
 • Ervaring met een architectuurtool zoals Enterprise Architect is een pré;
 • Je hebt kennis van en ervaring met standaarden voor het ontwikkelen en beheren van architectuur (zoals TOGAF);
 • Je hebt kennis van en ervaring met de diverse architectuurkaders (TOGAF) binnen de Rijksoverheid (o.a. EAR, NORA en Rijksregister standaarden);
 • Je hebt kennis van en ervaring met juridische kaders en wetgeving rondom informatiebeheer en Archivering (bijvoorbeeld DUTO-kwaliteitseisen, Selectielijsten);
 • Ervaring op het gebied van Project Management / Projectmatig werken en/of beschikking over Prince2 en/of scrum certificering zijn een pré;
 • Je hebt aantoonbare kennis van BiSL, ASL en ITIL;Je hebt ervaring met functionele aansturing op operationeel niveau, ICT-gerelateerde aanbestedingen en politiek-gevoelige situaties;
 • Je hebt affiniteit met data architectuur;
 • Je beweegt je gemakkelijk binnen de organisatie. Je bent een creatieve teamspeler die nieuwsgierig is en nieuwe ideeën inbrengt;Je beschikt over uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden (NL & EN;

De functie van Informatiearchitect valt binnen het Functiegebouw Rijk onder de familie Advisering , Functienaam Senior Adviseur. De daarbij horende competenties zijn: Analyseren, Overtuigingskracht, Organisatiesensitiviteit, Flexibiliteit, Netwerken, Plannen en Organiseren en Creativiteit.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Als onafhankelijke autoriteit reguleert het CBG de kwaliteit, werking en veiligheid van een medicijn, en stimuleert het CBG het juiste gebruik door de juiste patiënt. Van een pijnstiller bij de drogist tot een door een medisch specialist voorgeschreven behandeling. Van traditionele tot geheel nieuwe middelen. Voor de medicijnen in Nederland en - samen met Europese collega's - voor de medicijnen in Europa.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.740 - € 5.559 p/m

Salaris­niveau schaal 12
Salaris­omschrijving Het salaris voor deze functie bedraagt maximaal € 5559,90 bruto per maand (schaal 12 BBRA 1984) exclusief 8% vakantietoeslag en een eindejaarsuitkering (8,3%). Het CBG is gevestigd in een modern kantoorpand op loopafstand van het Utrecht Centraal Station.
Maand­salaris Min €3.740 – Max. €5.559 (bruto)

lees meer

Overige info Arbeids­voorwaarden
Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week 36
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogenaamde 13e maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 60% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Joris Kampmeijer
088-2248135
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht