Vacature Information Risk Manager

Vacature Utrecht

IT Manager
SPFbeheer
 • SPFbeheer
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving De wereld verandert sneller dan ooit. Ook in de pensioenbranche. SPF Beheer anticipeert op deze ontwikkelingen en bereidt zich voor op de toekomst. Binnen SPF Beheer speelt Risk, Legal & Compliance hierin een kritische rol. Voor deze afdeling zoeken we een Information Risk Manager, die met enthousiasme én oog voor resultaat, een cruciale rol vervult bij alle fases van het informatierisicobeleid .

Over jou
Als zelfstandig information risk manager ben je de spin in het web. Je bent resultaatgericht, met zowel oog voor je eigen afdeling als de totale omgeving waarin je opereert. Je bent proactief, inspirerend en neemt graag initiatief, maar je kunt ook goed samenwerken met je collega’s. We zoeken iemand die bekend is met de huidige ontwikkelingen en die verandering en vernieuwing toejuicht. De persoon die in staat is om mensen mee te nemen in deze ontwikkelingen en ze te enthousiasmeren om een stap verder te gaan.

Je hebt naast vakinhoudelijke analytische vaardigheden ook de overtuigingskracht en besluitvaardigheid om deze regierol op natuurlijke wijze geheel zelfstandig op te pakken. Het delen van kennis en kunde staat hoog in je vaandel. Je hebt een eigen mening en staat open voor meningen en inbreng van anderen. Je ervaart dit als een belangrijk ingrediënt voor de samenwerking met je collega’s en klanten. Klanttevredenheid vind je belangrijk en is een continue activiteit. Kortom, in je gedrag is zichtbaar dat je gelooft in samenwerking en verantwoordelijkheid.

Over de functie
De information risk manager is samen met de ISO in de eerste lijn, het aanspreekpunt voor de organisatie op dit gebied. Je ondersteunt de directie bij de kaderstelling, implementatie en proces van continue verbetering van de informatiebeveiliging en bent verantwoordelijk voor het actueel houden van het Informatiebeveiligingsbeleid. Je speelt een centrale rol in het opzetten, inrichten, uitdragen en toezicht houden op het informatierisicobeleid en hebt daarbij strategisch overzicht op dit gebied over de gehele onderneming. Je maakt de organisatie bewust en overtuigt van het belang van informatierisicomanagement en adviseert over toepassingen hiervoor nu en in de toekomst. Bij voorkeur vervul je ook de rol van Functionaris Gegevensbescherming.
De werkzaamheden bestaan onder andere uit:
 • Gevraagd en ongevraagd rapporteren aan de directie over informatie risico’s
 • Toetsen periodieke naleving van informatiebeveiliging (IB) door de 1ste lijn
 • Beheersbaar maken van de IB door de IB-controlcyclus
 • Participeren in projecten

lees meer

Functie-eisen Over kennis en ervaring
Wij zoeken jou als je ook voldoet aan de volgende criteria:
 • Je hebt een academisch werk- en denkniveau (Bijvoorbeeld door Informatie Management, Technische Computerkunde of Bestuurlijke Informatiekunde gestudeerd te hebben), aangevuld met relevante certificaten als CISSP, CISM, CISA, CRISC of equivalenten.
 • Ervaringsindicatie: minimaal 5 jaar
 • Kennis van privacy is een pre.
 • Bereidheid om je te verbreden richting bijvoorbeeld privacy
 • Je beschikt over de nodige pragmatiek en zelfstandigheid
 • Uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden zowel in het Nederlands als Engels

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Bruto € 6.354 p/m

Deze functie is ingedeeld in cao-schaal 9 met een maximum van € 6.354,- bij een fulltime dienstverband (36 uur).
Overige info Wat bieden wij jou
Daarbovenop kennen wij een vaste eindejaarsuitkering en een uitstekende pensioenvoorzieningen. Werken in een professionele en informele omgeving betekent ook dat je in overleg met je collega’s zelf je werktijden bepaalt. Bij SPF Beheer kun je je continu ontwikkelen.

Over ons
Werken bij SPF Beheer betekent:
 • Dat je werkt in een relatief kleine, overzichtelijke organisatie waarin mensen elkaar kennen en omgangsvormen informeel zijn;
 • Dat jij je vak serieus neemt en altijd wil blijven werken aan je eigen ontwikkeling;
 • Dat je een no-nonsens instelling hebt en met je collega’s graag op een professionele wijze samenwerkt;
 • Dat je graag werkt in een maatschappelijk relevante sector die sterk in beweging is;
 • Dat je je elke dag wilt inzetten voor een goede oudedagvoorziening van ruim 100.000 mensen.
Wij adviseren pensioenfondsbesturen en verzorgen voor hen de uitvoering van de pensioenregeling en het vermogensbeheer. We beheren voor onze klanten meer dan € 20 miljard en zijn daarmee een middelgrote speler in de wereld van pensioenen & vermogensbeheer. Onze organisatie is compact (178 medewerkers) en sterk in beweging. Onze kernwaarden zijn betrouwbaarheid, verandervermogen en partnership.

Contact en procedure
Spreekt deze vacature je aan en herken je jezelf in deze rol? Solliciteer dan direct (via de 'Solliciteer' button). De contactpersoon voor deze vacature is Pauline Wagemakers (HRM), tel. 030 – 23 29 124

De sollicitatieprocedure bestaat uit minimaal twee gesprekken in verschillende settings met management, collega's en HRM. Een pre-employmentscreening en assessment maken onderdeel uit van de procedure.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Pauline Wagemakers
+3130 2329124
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Utrecht Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht