Vacature Functioneel Beheerder omzetbelasting

Functioneel Beheerder
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functie­omschrijving
"Met ondernemend Nederland, én ondernemers uit de hele wereld als klant sta ik iedere dag weer voor een uitdagende klus. Deze uitdaging ga ik aan met zowel collega's die werkelijk de belasting heffen, als collega's die zorgdragen voor het IV-landschap waarin dit allemaal gebeurt. Want alleen door samenwerken krijgen we het voor elkaar om niet alleen de schatkist te vullen, maar zijn we in staat om mee te gaan met alle ontwikkelingen die in razend tempo op ons af komen." Dianne Hachmang - Functioneel beheerder bij de Belastingdienst.

De Belastingdienst is in beweging en tegelijkertijd moet de organisatie zorgen voor de continuïteit van de bv Nederland. Een operatie van formaat! Enerzijds vraagt dit om de optimale beantwoording van uiteenlopende beheersvraagstukken. Anderzijds moet het beheersteam tijd en aandacht besteden aan de eigen ontwikkeling en professionalisering. Als functioneel beheerder van de centrale administratieve processen (CAP) van de Belastingdienst stroomlijn en realiseer jij de gewenste veranderingen.

In jouw rol van functioneel beheerder omzetbelasting ondersteun je de gebruikers van onze automatiseringsprogrammas rondom omzetbelasting. Dit doe je door hun vaak ingewikkelde vragen over functionaliteiten en data helder te beantwoorden. Ook ben je verantwoordelijk voor het analyseren en oplossen van verstoringen rondom onder meer de aangifte van omzetbelasting. Zijn die op tijd, juist en compleet ontvangen en verwerkt? Bij deze beoordeling komt jouw ruime database- en querykennis goed van pas. Dagelijks monitor jij data rondom verstoringen correct en zorg je voor het effectief uitlezen en interpreteren ervan. Denk hierbij aan gegevens van ingediende en verwerkte aangiften en/of eventuele uitval.

Als functioneel beheerder omzetbelasting richt je je op de uitvoering van onze primaire processen en draag je bij aan de ontwikkeling van ICT-voorzieningen. Samen met gedreven collega's denk je na over het ontwerp van nieuwe processen rondom omzetbelasting. Jouw werk heeft dus impact op het financieel belang van Nederland! Helder en duidelijk communiceren, zowel mondeling als schriftelijk, is voor jou een vanzelfsprekendheid. Zo heb je in jouw rol veel contact met interne klanten, zoals behandel- en toezichtsmedewerkers. Nieuwsgierig en inventief als je bent, denk je ook actief mee over vernieuwing binnen onze veranderende organisatie.

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Dianne? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-bachelor diploma, bij voorkeur in de richting informatica.
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring als functioneel beheerder of in soortgelijke functies.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring met querytechnieken, zoals DB2, SAS en SQL.
 • Je hebt aantoonbare kennis van de primaire processen en systemen van een grote organisatie.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met agile, scrum en Splunk.
 • Je bent bereid om buiten kantoortijden te werken.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • initiatief
 • overtuigingskracht
 • resultaatgericht
 • samenwerken

Herken jij jezelf ook hierin?
Hoofd- van bijzaken onderscheiden kun je als geen ander. Je bent analytisch en nauwkeurig en hebt aanpassingsvermogen en overtuigingskracht. Samenwerken is voor jou vanzelfsprekend. Je wilt jezelf voortdurend ontwikkelen, zowel persoonlijk als vakinhoudelijk. Hierbij laat je je graag coachen door je collega´s.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Salaris­niveau schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.192 – Max. €4.905 (bruto)

lees meer

Overige info Arbeids­voorwaarden
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijk aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket. Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de ''Solliciteer'' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Op woensdag 9 oktober, vrijdag 11 oktober (ochtend) en vrijdag 18 oktober vinden de selectiegesprekken plaats.
Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan drie jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Belastingdienst
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Apeldoorn
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn