Vacature Senior developer AI - Apeldoorn

in Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Functieomschrijving
“Machine learning is de tijd van enkel mooie ideeën voorbij. Wij ontwikkelen toepassingen om processen en taken te automatiseren die voorheen enkel door mensen uitgevoerd konden worden.” Jan-Thijs Tempelman, devops engineer AI en machine learning bij de Belastingdienst.

Binnen de IV-organisatie (informatievoorziening) van de Belastingdienst zorgt GBS voor generieke business services. GBS bestaat uit twee afdelingen: IV regulier en IV-Accent. Zij leveren de infrastructuur, halffabricaten en de benodigde tooling om de processen in interactie, invordering, toezicht, data intelligence én managementcontrol te faciliteren. IV-accent staat voor de vernieuwing en verbetering van IT processen. De werkzaamheden zijn innovatief en resultaatgericht, de cultuur ontwikkelgericht.

Onderdeel van de vernieuwing is het toepassen van meer cognitieve oplossingen: door het samenbrengen en interpreteren van gestructureerde en ongestructureerde gegevens kunnen we bijvoorbeeld documenten sneller verwerken en in de juiste werkstroom plaatsen.

Het team cognitieve oplossingen realiseert dergelijke oplossingen op basis van innovatieve cognitieve technologie, zoals kunstmatige intelligentie, machine learning en natural language processing. Hiervoor gebruiken ze Ansible, Openshift, Python, Java, Linux, IBM Watson en open source software. In scrum en agile-teams werken ze aan oplossingen in nauwe samenwerking met de klant. Zo hebben zij bijvoorbeeld een systeem ontwikkeld waarmee binnenkomende documentstromen automatisch geclassificeerd en relevante metadata toegevoegd wordt.

In jouw rol van senior developer AI binnen het team bouw je mee aan deze oplossingen. Werkprocessen vertaal je naar geautomatiseerde oplossingen. Dit doe je onder meer door expertinterviews uit te voeren, de juiste tooling bij een taak te zoeken en data te prepareren. Hierbij heb je contact met zowel de business als de interne klant en eindgebruiker. Ook bouw je modellen voor classificatie of regressie, die je vervolgens integreert in het bestaande IT-landschap.

Dit doe je onder andere:
 • Werkprocessen naar geautomatiseerde oplossingen brengen.
 • Expertinterviews uit te voeren.
 • De juiste tooling bij een taak te zoeken.
 • Preparatie van gestructureerde en ongestructureerde data.
 • Het bouwen van modellen voor classificatie of regressie.
 • De uitkomst van deze modellen te integreren in het bestaande IT-landschap.

.Binnen het CoE werk je veel zelfstandig, maar je bent als team verantwoordelijk over de hele lijn van het project. Zo bouw je snel veel kennis op van projectprocessen. De techniek rondom machine learning en AI blijft zich bovendien continu ontwikkelen. Jij volgt de ontwikkelingen op de voet en bent zo altijd op de hoogte van de nieuwste mogelijkheden. Verder krijg je de kans om je verder te ontwikkelen in onder meer Python, SQL, scikit-learn, Keras, TensorFlow, NLTK, Spacy, Flask en Django. Daarnaast komen text mining en data-analyse aan bod.

Kortom, een dynamische rol in het hart van de nieuwste ontwikkelingen in machine learning en natural language processing. Dus…

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Jan-Thijs? Of wil je liever eerst praten over jouw misschien wel toekomstige, werkzaamheden? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een hbo diploma in AI of en andere IT afstudeerrichting.
 • Je hebt minimaal drie jaar ervaring als developer.
 • Je hebt ervaring met Python en daarop gebaseerde libraries voor data-analyse en Machine learning
 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met text mining, natural language processing, data-analyse en kunstmatige intelligentie.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • creatief

Herken jij jezelf ook hierin?
Je weet mensen te inspireren en te motiveren om bij te dragen aan cognitieve oplossingen. Daarnaast weet je de werking van complexe technieken eenvoudig te verwoorden, zowel in woord als in geschrift. Omdat je te maken hebt met complexe processen en mogelijk privacygevoelige data, is het belangrijk dat je zeer nauwkeurig werkt. Zowel zelfstandig als in teamverband functioneer jij uitstekend. Daarnaast ben je flexibel en nieuwsgierig. Je krijgt immers te maken met een technisch veranderlijk landschap en met technieken die nog niet altijd volledig uitgekristalliseerd zijn.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening/GBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Generieke Business Services (GBS) brengt generieke eindvoorzieningen voor burgers en bedrijven en medewerkers op het gebied van interactie, data en kantoorvoorzieningen voort.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.192 - € 4.905 p/m

Salarisniveau schaal 11
Salarisomschrijving -
Maandsalaris Min €3192 - €4905 (bruto)

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn