Vacature Web analist

Vacature Hilversum

Webanalist
NCOI
 • NCOI
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Ben je Web Analist en op zoek naar een nieuwe baan waar je mooie stappen kan zetten? Wil jij je kennis komen delen en je laten inspireren door een groot multidisciplinair marketingteam? Dan leren we je graag kennen. Welkom bij NCOI!

Dit zijn je werkzaamheden
Wil jij als Web Analist werken op een plek waar écht geïnvesteerd wordt in jouw ambities en in de nieuwste technologieën? Wij bieden je die kans! Wij zijn namelijk ter uitbreiding op zoek naar een Web Analist die samen met een andere directe collega mee wil groeien met 60-koppige multidisciplinaire marketingteam. Als Web Analist houd jij je bezig met het analyseren, monitoren en verbeteren van de performance van alle websites van NCOI Groep.

Je werkzaamheden bestaan uit:
 • Up to date inzicht geven in websiteresultaten gekoppeld aan bedrijfsresultaat
 • Signaleren van alarmerende ontwikkelingen in websiteresultaten
 • Online analyse ontwikkelingen bijhouden en initiatief nemen voor invoer ervan (indien van toepassing)
 • Beheren (en inrichten) van tag management in Relay42 en Google Tag Manager zodat in Google Analytics online klantgedrag inzichtelijk wordt en oorzaken van websiteontwikkelingen kunnen worden blootgelegd
 • Meetbaar maken van resultaten in owned, paid en earned media zodat de online marketeer in staat is om te optimaliseren
 • Inrichten en analyseren van A/B- of Multivariate testen voor conversie optimalisatie
 • Inrichten en analyseren van personalisatie in on/offsite elementen en deze op elkaar afstemmen om de customer journey te verbeteren
 • Plannen en uitvoeren van structurele analyses op maand- en kwartaalbasis en ad-hoc
 • Analyses voorzien van advies kijkend naar de commerciële doorontwikkeling van de websites
 • In overleg met Head of Digital opstellen van targetsetting op online resultaten en kanaalspecifieke prestatie indicatoren
 • Visie hebben op data management en dit afstemmen op de geldende wetgeving (AVG)
 • Afstemming met Business Intelligence behartigen

Je gaat hierbij gebruik maken/beheren van onder andere de volgende tooling:

Google Sheets, Google Data Studio, Relay42, Google Tag Manager, Google Analytics, Google Ads, Search Ads 360, Campaign Manager, Facebook, LinkedIn, Google Search Console, Visual Website Optimizer.

Uiteraard houd jij je kennis van marketing & media up to date en denk je graag mee en breng je advies uit over de commerciële doorontwikkeling van de websites. Een zelfstandige proactieve houding wordt hierin gewaardeerd.

Je maakt, samen met onze andere web analist, onderdeel uit van de afdeling Online binnen Marketing & Communicatie.

De Online afdeling binnen NCOI heeft de ambitie om de beste te zijn en te blijven binnen de opleidingen branche. Om dit te realiseren wordt er o.a. geïnvesteerd in de ontwikkeling van onze mensen maar bijvoorbeeld ook in de nieuwste technologieën. Omdat wij de doelgroep het beste kennen voeren wij bijna alle activiteiten zelf uit en zijn wij opzoek naar mensen die op het gebied van online ook de beste willen zijn en blijven.

De afdeling vormt een hecht team van vele disciplines. Vanuit de cijfers slaan de Web Analisten de brug tussen die disciplines en heb je ook met iedereen te maken. Meetbaarheid is namelijk voor de hele afdeling van belang.

lees meer

Functie-eisen Jouw profiel
jij bent een ervaren allround marketeer die energie krijgt van werken in een commerciële organisatie waar veel ruimte is voor jouw ideeën. Na het afronden van jouw HBO- of WO-opleiding, bij voorkeur op het gebied van marketing en communicatie, online of digital marketing, heb je ruime werkervaring opgedaan in een allround functie aan bureauzijde of in een verkoopgerichte organisatie.

Je hebt goede kennis opgedaan op het gebied van SEO, SEA, Social Advertising en Analytics. Daarnaast ben je gewend aan een projectmatige manier van werken. Communiceren en je verhaal onderbouwen gaat je makkelijk af en je voelt je prettig in een zelfstandige rol (maar wel in samenwerking met je leuke collega’s). Daarnaast ben je ambitieus en heb je de drive jezelf en je omgeving continue te verbeteren.

Je hebt minimaal 2 jaar ervaring als Web Analist en beschikt ten minste over een afgeronde HBO/Universitaire opleiding, bij voorkeur in de richtingen (online) marketing, (commerciële) economie of bedrijfskunde. Je bent analytisch ingesteld en gewend aan een projectmatige manier van werken. Google Analytics, Google Tag Manager en Visual Website Optimizer hebben weinig tot geen geheimen voor jou. Je staat erom bekend om in complexe analyse de details niet uit het oog te verliezen. Je werkwijze kenmerkt zich door je oog op het einddoel en je flexibiliteit. Je vindt het fijn om in een team te werken, je kennis te delen en van je collega’s te leren.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 2.500 - € 3.400 p/m
Aantal uur per week 32 uur p/w
32-40 uur
Overige info Stuur ons je motivatie plus een CV t.a.v. Anna Bomhof via de "Solliciteer" button.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Contactpersoon NCOI .
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Hilversum Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Hilversum