Vacature Data engineer

in Utrecht

Data Engineer
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Functieomschrijving
”Word jij mijn collega, kloppend hart van DF&A en zorg jij ervoor dat de data op de juiste plek komt?” Benno Huis in ’t Veld, data engineer bij datafundamenten en analytics.

Datafundamenten en analytics (DF&A) van de Belastingdienst loopt voorop op het gebied van privacy by design! Met innovatieve en datagedreven modellen zorgt DF&A voor
 • een betere service aan burgers en bedrijven,
 • effectieve fraudebestrijding en dús aan
 • een gezonde bv Nederland.

En wie zorgt ervoor dat DF&A altijd over de daarvoor benodigde data kan beschikken? Juist! Dat doet team data! Een heel hecht team dat werkt met een unieke hoeveelheid data.

Voor een optimale data-analyse is data nodig. Veel data! In jouw rol van data engineer zorg je ervoor dat deze data veilig, robuust en beheersbaar beschikbaar wordt gesteld op ons analytics-platform. Dat doe je door data via vaste patronen beschikbaar te stellen, wat echter niet wil zeggen dat de werkzaamheden standaard zijn. Ieder systeem is anders en data ontsluiten is een kunst wat de nodige creativiteit en doorzettingsvermogen vraagt. Daarbij maak je gebruik van tools, zoals PowerDesigner en SQL, en platformen, zoals SAS en Teradata.

Wat doe je nog meer? Samen met onze data custodians los je data-issues op, zodat je collega’s zo veel mogelijk ongestoord gebruik kunnen maken van de data op ons platform. Je bent sparringpartner voor collega’s als het gaat om de exploitatie van data (in producten). Én we zijn altijd op zoek naar hoe het beter kan; sneller, slimmer en efficiënter.

Het dienstonderdeel datafundamenten & analytics is nog altijd volop in ontwikkeling. Met jouw werkzaamheden speel jij daarin een belangrijke rol en help je onze afdeling vooruit. En uiteraard krijg je ook zelf de kans om je te ontwikkelen. Je kunt je kennis verbreden óf verdiepen: niet alleen op het gebied van data, maar ook op het gebied van interessante thema’s zoals privacy (by design), communicatietools of presentatietechnieken. We hebben een eigen academy en we organiseren challenges waarin je de mogelijkheid krijgt om mee te werken aan innovaties. Dus word jij onze nieuwe collega waarbij onze data-opslag en data-logistiek in goede handen is?

Zullen we zakendoen en word jij de nieuwe collega van Benno? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma liefst in een technische richting.
 • Je hebt minimaal drie jaar relevante werkervaring.
 • De programmeertaal SQL heeft geen enkel geheim voor je.
 • Het is een pre als je ervaring hebt met TeraData en PowerDesigner
 • En datzelfde geldt voor ervaring met werken met grote datavolumes, verschillende datainformate en uitwisseling van gegevens tussen diverse systemen en bronnen.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • klantgerichtheid
 • voortgangscontrole

Herken jij jezelf ook hierin?
Accuratesse is een eigenschap die zeker op jou van toepassing is. En ook integriteit is voor jou een basiswaarde. Je bent betrokken bij de verwachtingen die men van je heeft en je beschikt over een flinke dosis doorzettingsvermogen. Je wilt resultaten behalen: de dag is voor jou geslaagd als je de taken waarvoor je stond, tot tevredenheid van anderen hebt volbracht. En als dat gebeurt in een organisatie waarin nog niet alles is vastgelegd en waarin soms sprake is van onverwachte (politieke) zaken, is dat voor jou geen enkel probleem. Schakelen tussen werkzaamheden of prioriteiten gaat je dan ook goed af.

lees meer

Taalvaardigheid Handig om te kunnen: Nederlands
Bedrijfsomschrijving De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics
De Corporate Dienst Datafundamenten en Analytics (DF&A) werkt voor directies van de Belastingdienst die belast zijn met de fiscale behandeling van burgers en bedrijven én voor bedrijfsvoering. DF&A levert signaalmodellen en informatiedashboards die zijn gebaseerd op de analyse van ‘big data’ en die de organisatie inzicht geven in de mogelijkheden om werkzaamheden slimmer en beter uit te voeren. Zo kunnen op informatie-gestuurde wijze keuzes worden gemaakt in bijvoorbeeld handhavingsstrategieën, behandeladviezen en procesinrichtingen.
De signaalmodellen en dashboards worden gebouwd door gebruik te maken van innovatieve IT-ontwikkelingen en het koppelen van zeer divers aangeleverde data. DF&A maakt hiervoor gebruik van een zelfontwikkelde methodiek om data op te bouwen tot datafundamenten, die de basis zijn voor de producten.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.683 - € 4.313 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 10
Maandsalaris Min €2683 - €4313 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

lees meer

Data engineer
Score: 8.4
Stemmen: 17

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht