Vacature Security officer

Vacature Apeldoorn

Security Officer
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functieomschrijving
"Als information Security officer ben ik van alle markten thuis. Het ene moment heb ik een technisch vraagstuk en ben ik in gesprek met technische specialisten. Het volgende moment spreek ik met het management en vertaal ik techniek in business termen. In de informatiebeveiliging volgen ontwikkelingen en veranderingen elkaar snel op. Ik prioriteer en probeer de juiste sense of urgency te creëren. Hierdoor kom ik overal in het bedrijf en werk met veel disciplines samen. Dit maakt voor mij het werk uitdagend en afwisselend." Henk Lieftink, Security officer IBS bij de Belastingdienst.

Ben jij de gedreven en stressbestendige bewaker van de applicaties van de Belastingdienst? Degene die ervoor zorgt dat data van burgers en bedrijven van de bv Nederland veilig zijn doordat applicaties veilig worden ontwikkeld? Die adviseert over de beveiliging van nieuwe informatiesystemen die wij in gebruik willen nemen?

In deze rol heb je een uitstekend begrip van techniek, maar verlies je je niet in details. Je bent in staat om ingewikkelde technische vraagstukken te vertalen in eenvoudig en toegankelijk taalgebruik, zodat belanghebbenden weten wat er van hen wordt verwacht en zij daarnaar kunnen acteren.

Je zorgt voor de bewustwording onder medewerkers van de veiligheidsrisico’s en borgt de specifieke informatiebeveiliging voor de hele ICT-organisatie van de Belastingdienst. Concreet draag je zorg voor bijvoorbeeld het stellen van kaders aan het secure ontwikkelen van software, draag je bij aan audits en zorg je voor bewustzijn bij alle betrokkenen. Je weet betrokken partijen aan te tonen dat de afgesproken veiligheidsnormen ook daadwerkelijk worden gehanteerd. Bovendien weet je als geen ander welke eisen gesteld dienen te worden aan leveranciers en applicaties bij uitbestedingen. Je hebt een actueel beeld van in de markt beschikbare normenkaders zoals ISO27001/2, OWASP en AVG.

Als security officer werk je nauw samen met (groepen van) hoogopgeleide specialisten op het gebied van informatiebeveiliging. Je coacht en begeleidt hen en je hebt er zichtbaar plezier in om de kennis waarover jij al beschikt op hen over te dragen. Uiteraard vind je het ook heel belangrijk om jezelf voortdurend te blijven ontwikkelen. Niet alleen vakinhoudelijk, maar zeker ook persoonlijk.

Over al jouw taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden, leg jij direct verantwoording af aan de manager Security.

Ben jij de nieuwe security officer bij het PPO IBS voor de Belastingdienst IV organisatie? Dan zien we heel graag je reactie op deze vacature. Wil je eerst nog meer informatie, neem dan contact op met Jasper Snoeij.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je beschikt over een wo werk- en denkniveau
 • Je bent CISSP gecertificeerd. Minimaal 5 jaar werkervaring binnen het ICT-vakgebied.
 • Je hebt minimaal 5 jaar kennis van en ervaring met belangrijke security issues.
 • Je hebt aantoonbare kennis van relevante wet- en regelgeving, zoals AVG, VIR en normenkaders zoals, ISO27001/2, BCMM en OWASP.
 • Het is een pre als je gecertificeerd auditor bent (CISA, EMITA).
 • Het is een pre als je CISM gecertificeerd bent.
 • Als je beschikt over kennis van en ervaring met de processen van de Belastingdienst is dat eveneens een pre.

Jouw competenties?
 • Analyseren
 • Creativiteit
 • Mondelinge en schriftelijke presentatie
 • Omgevingsbewustzijn
 • Onafhankelijkheid

Herken jij jezelf hier ook in?
Je weet hoofd- en bijzaken uitstekend van elkaar te onderscheiden en kunt deze vervolgens vertalen naar praktische werkwijzen. En ook daarom is het noodzakelijk dat je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt passie en drive en neemt initiatief, ook in lastige(r) situaties. Je doet er alles aan om gemaakte plannen te realiseren en resultaten te bereiken. Dat doe je het liefst samen met anderen, die je op een altijd prettige manier weet mee te nemen in jouw gedachten en zienswijze.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening
De Directie Informatievoorziening (IV) wil de gehele Belastingdienst optimaal te ondersteunen. 24 uur per dag en 7 dagen in de week. En om die doelstelling te realiseren, wordt het IV-landschap voortdurend vernieuwd en gemoderniseerd. Net als dat om de complexiteit van dat IV-landschap te verminderen continu wordt gezocht naar standaardtoepassingen.
IV werkt hiervoor agile, multidisciplinaire en ketengericht nauw samen met de business op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer verschuift richting de business.

IV bestaat uit vier onderdelen:

• Integratie Business Services (IBS) dat IV-voorzieningen realiseert die aansluiten op de ketens in het primair proces.
• Standaard Transactie Services (STS) dat (op basis van bouwblokken) generieke deelproducten en (on)bemande ontwikkelstraten en technische tooling realiseert.
• Generieke Business Services (GBS) dat generieke eindvoorzieningen realiseert voor burgers, bedrijven én de eigen medewerkers op het gebied van interactie, data- en kantoorvoorzieningen.
• Datacenter Services (DCS) dat de generieke delen van de infrastructuur realiseert en exploiteert en werkplekken, mobiele devices en de daarbij behorende servicedesk levert en onderhoudt.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.740 - € 5.559 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 12
Maandsalaris Min €3740 - €5559 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

lees meer

Overige info Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand via de 'solliciteer' button. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Ine Rikkers
06 - 25 28 86 47
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn