Vacature Senior Solution Architect

Vacature Apeldoorn

Solution Architect
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functieomschrijving
“Het proces- en IT-landschap is bijzonder rijk en veelomvattend. Van vervanging van een verouderde datawarehouse-omgeving en het vereenvoudigen van bedrijfskritische rapportages, tot het actualiseren van modellen uit de domeinarchitectuur; er komt van alles voorbij. Als architect sta je aan het begin van complexe veranderingen en is alles nog mogelijk. Dat maakt het voor mij zo leuk om bij loonheffing te werken.Als architect sta je aan het begin van complexe veranderingen, alles is nog mogelijk. Op dit moment werk ik bijvoorbeeld aan de vervanging van het Data Support System Loonheffing, een verouderde datawarehouse omgeving. Van daaruit worden verschillende bedrijfskritische rapportages gegenereerd voor afnemers binnen en buiten de Belastingdienst, zoals het UWV en het CBS. Samen met BI specialisten en architecten van Gegevens zoek je aan de hand van de laatste inzichten en richtlijnen naar oplossingen en vereenvoudigingen. Ondertussen werk je ook aan het actualiseren van modellen uit de domeinarchitectuur waarvoor je met verschillende collega’s van de uitvoering in het land praat. Het proces- en IT-landschap blijkt bijzonder rijk en complex. Dat maakt het voor mij zo leuk om bij de Loonheffing te werken.” Peter Philipsen, architect loonheffing.

Integratie Business Services is het organisatieonderdeel van de Belastingdienst dat IV-voorzieningen voortbrengt in aansluiting op de ketens in het primair proces. De werkzaamheden - innovatie, ontwikkeling, acceptatie, test, productie en beheer en exploitatie van IV-voorzieningen - zijn innovatief en resultaatgericht. De cultuur binnen ons organisatieonderdeel is snel en wendbaar. Kwaliteit staat voorop!

Het team solutions staat voor de afstemming van de wensen vanuit de gebruikers op de IT architectuur van de Belastingdienst. Samen met je collega solution architecten en de lead architect vorm je het design team. Je werkt met een aanpak die gebaseerd is op Design Thinking en Agile. Leidende principes zijn hierbij zijn eigenaarschap, flexibiliteit en oplossingsgerichtheid. Alles is hierbij gericht op het inrichten van het IT landschap van de toekomst.

In jouw rol van senior solution architect interactie ben jij een belangrijke schakel in de realisatie van de ontwikkelingen die direct van grote invloed zijn op de digitale interactie met burgers en bedrijven. Hoe zorgen we voor een steeds verdergaande digitalisering en versimpeling van onze processen en dienstverlening? Als solution architect sta jij voor een zo optimaal mogelijke realisatie van de wensen van de interne organisatieonderdelen -gedefinieerd in low level business cases- uitgaande van de technische mogelijkheden en IT architectuur.

Jij vertaalt de behoeftes naar generieke oplossingen die gerealiseerd kunnen worden door één of meer realisatie teams. Hierbij overzie jij het gehele speelveld en zorg je voor communicatie met collega’s uit de verschillende onderdelen, de lead architect en de architecten van andere IT ontwikkelteams, zoals Digital Experience, Webdevelopment en Gegevensontsluiting. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de mogelijkheid digitale formulieren in te dienen, of de ontwikkeling van gepersonaliseerde interfaces. De uitkomsten van jouw analyses vertaal je in een solution architectuur die je in Archimate beschrijft.

Als senior solution architect ontwikkel en bewaak je de visie en doelarchitectuur. Ook in methoden en technieken neem je een initiërende en stimulerende rol in. Daarbij begeleid en coach je ook de junior en medior collega’s binnen je team. Kortom, een afwisselende functie binnen een dynamische bedrijfsonderdeel. Een mooie uitdaging voor een verbindende solution architect. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Peter Philipsen? Of wil je liever eerst eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt aantoonbaar wo niveau
 • Je hebt tenminste vijf jaar werkervaring met het oplossen van complexe IT-vraagstukken in multidisciplinair verband
 • Je hebt tenminste vijf jaar werkervaring met het verkrijgen van draagvlak voor oplossingen over meerdere onderdelen heen
 • Je hebt kennis van moderne interactieconcepten en –omgevingen
 • Je hebt ervaring met Design Thinking en Archimate
 • Je voelt je thuis in een iteratieve ontwikkelorganisatie en hebt ervaring in het samenwerken in en met scrumteams

Competenties
 • Samenwerken
 • Plannen en organiseren
 • Analyseren
 • Initiatief
 • Overtuigingskracht

Wat vind jij belangrijk?
Als solution architect wil je pionieren in het realiseren van vernieuwende oplossingen. Je vindt het leuk om samen te werken met verschillende disciplines en samen een succesvolle oplossing te implementeren. Door jouw helicopterview en organisatiesensitiviteit signaleer je mogelijkheden en neem je anderen daarin mee. Je bent uitermate goed in staat de verschillende belangen op één lijn te brengen en gezamenlijk tot een gedragen resultaat te komen. Je bent aanjager van verandering met impact en overtuigingskracht. Je brengt daarmee collega’s en zeker ook de dienstverlening telkens een stap verder.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening/IBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Integratie Business Services (IBS) brengt IV-voorzieningen voort in aansluiting op het primair proces.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 4.168 - € 6.908 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 13, schaal 14
Maandsalaris Min €4168 - €6908 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

lees meer

Overige info Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Ine Rikkers
06 - 25 28 86 47
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn