Vacature Strategisch mobile-appdeveloper

Vacature Apeldoorn

App Developer
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • Universitair of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functieomschrijving
“Apps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het hedendaagse leven, ook niet bij de overheid. Als mobile-appdeveloper draag ik hieraan bij, waardoor inmiddels meer dan 2 miljoen burgers veilig en eenvoudig kunnen authenticeren met de overheid.” Reinier Kops, applicatieontwikkelaar bij de Belastingdienst.

Het mobile competence center van de Belastingdienst ontwikkelt mobiele oplossingen op basis van het ontwikkelplatform Xamarin, in combinatie met .NET-backends voor burgers en bedrijven (extern) en voor medewerkers (intern). Daarnaast ontwikkelen we ook voor andere Rijksdiensten. Denk aan grote, kleine en creatieve opdrachten die belangrijk zijn voor zowel medewerkers, burgers als bedrijven.

Als strategisch developer geef jij een kwaliteitsimpuls aan onze ontwikkelteams, die met de nieuwste tools een divers scala van applicaties creëert. Vakinhoudelijk ben jij dé expert die het voorbeeld geeft voor de andere ontwikkelaars in onze scrum-teams. Je coacht, bent vraagbaak, stroomlijnt de werkzaamheden en vertegenwoordigt de teams tijdens overleggen in project- en werkgroepen. Bovendien spar je met het management en de ICT-architecten.

Het is erg belangrijk dat je objectgeoriënteerd denkt, en goede kennis hebt van in het bijzonder softwarearchitectuur en securityaspecten. Een deel van je tijd ben je namelijk bezig met het vaststellen van de technische softwarearchitectuur, en draag je die uit binnen de scrum-teams. Ook leg je contact met in- en externe stakeholders. Hiervoor is het van groot belang dat je vakinhoudelijk op de hoogte bent én blijft van de laatste ontwikkelingen in de mobiele softwareomgevingen.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Reinier? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met op met ons!

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt wo-werk- en -denkniveau en bij voorkeur een diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal 10 jaar werkervaring als applicatieontwikkelaar.
 • Je hebt minimaal 5 jaar ervaring in het geven van inhoudelijke richting en sturing aan ontwikkelteams.
 • Je hebt het certificaat Xamarin-certified mobile developer.
 • Je beschikt over uitstekende kennis van C#, Xamarin, Xamarin Forms, .NET SDK, iOS SDK (cocoa touch), Android SDK, ASP.NET MVC, Javascript, webservices, databases, en SQL.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Visual Studio, XCode, Android Studio, GIT, AppCenter, VSTS, TFS, scrum of andere agile-werkwijzen.
 • Je hebt aantoonbaar ervaring met authenticatie- en autorisatiemechanismes.
 • Het is een pre als je beschikt over kennis van fiscale (bedrijfs)processen (van de Belastingdienst).

Jouw competenties?
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • overtuigingskracht
 • flexibiliteit
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Je hebt een creatieve geest en bent in staat om technische oplossingen te creëren voor communicatie- en interactievraagstukken. Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk. En je bent een bruggenbouwer die techniek, processen én mensen weet te verbinden. Doel- en resultaatgericht als je bent, stel je hoge eisen aan de kwaliteit en kwantiteit van je werk, en je hebt er dan ook totaal geen moeite mee om te werken in het licht van de politieke schijnwerpers en die van de media. Ten slotte ben je een enthousiaste en betrokken collega.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving De organisatie - Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening/GBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Generieke Business Services (GBS) brengt generieke eindvoorzieningen voor burgers en bedrijven en medewerkers op het gebied van interactie, data en kantoorvoorzieningen voort.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.740 - € 5.559 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 12
Salarisomschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maandsalaris Min €3740 - €5559 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

lees meer

Overige info Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit:

Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie.

Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

Onderaan deze vacature vind je meer uitleg over de stappen die je doorloopt in de sollicitatieprocedure.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Om bedrijfseconomische redenen worden medewerkers van de Belastingdienst die korter dan twee jaar in hun huidige functie werkzaam zijn of bezig zijn met een startopleiding of inwerktraject niet als eerste in beschouwing genomen.

De Belastingdienst zet zich in om medewerkers in dienst te nemen die onder de doelgroep van de Wet banenafspraak vallen. Val je in deze doelgroep en sta je in het doelgroepenregister? Dan nodigen we ook jou uit om te reageren! Samen met jou kijken we of en hoe je eventueel invulling kunt geven aan deze functie.

Een (online) voorselectietest en/of een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten) evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Ingrid van Kooten
065528564
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare ICT Vacatures Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn