Vacature Back end developer

in Amsterdam

Developer
Workrate B.V
 • Workrate B.V
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Software Development - Amsterdam Zuid - Oost
Workrate is in Nederland marktleider in datacenter beveiliging. Naast de Nederlandse markt richt Workrate zich ook op de buitenlandse markt zoals het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

Om het beveiligingsproces te ondersteunen heeft Workrate een Security Compliance Suite ontwikkeld, de Workstate. Naast de Workstate 1.0 is het development team volop bezig met de ontwikkeling van de Workstate 2.0 welke gefaseerd uitgerold wordt bij bestaande en nieuwe klanten. De development afdeling kan gezien worden als een start-up binnen een gevestigd bedrijf met korte lijnen en veel ruimte voor eigen ontwikkeling en initiatief.

Aan welke/ wat voor projecten ga je werken?
De backend developer zal aan ons 2.0 project werken die nu gelanceerd wordt. We verkopen deze tool, die is gericht op security processen, in heel EMEA en stelt de eindgebruikers in staat om elk proces te modelleren.
 • De tool wordt ingezet voor onze eigen beveiligers
 • Hij wordt ook aan onze klanten verkocht voor extra functionaliteit

Als backend developer ben jij samen met het team verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van de Security Compliance Suite. Hoe je dit bereikt bepalen jij en je collega’s zelf! Door de snelle technologische ontwikkelingen is er veel vrijheid om new cutting-edge technologies te testen en te implementeren. Er is geen manager die jou gaat uitleggen hoe je moet programmeren.

Hoe ziet het team er verder uit?
Er is geen directe aansturing. De product owner bewaakt de planning en de grote lijnen, jij bent samen met 2 andere back end developers verantwoordelijk voor het back end stuk. De rest van het team bestaat uit; 2 back end developers in dienst, 2 back end freelancers, 1 front end freelancer, een business consultant en een product owner.

Daarbuiten bestaat het team van Workrate uit ongeveer 30 medewerkers in finance, HR, training & consultancy en sales. Naast deze staf functies heeft de beveiligingstak nog 600 beveiligers in dienst die bij de klanten op locatie de beveiliging verzorgen.

lees meer

Functie-eisen Wij zoeken iemand:
 • Met passie voor het vak, daarom ben je altijd op de hoogte van de laatste ontwikkelingen;
 • Met interesse voor het delen van kennis en ideeën met je team;
 • In staat is de behoefte van onze klanten te begrijpen en te vertalen naar technisch vernuftige oplossingen en deze vervolgens te bouwen;
 • Die voldoening uit het schrijven van gestructureerde code;
 • Die verantwoordelijkheid neemt en werkt op een zorgvuldige en resultaatgerichte manier.

Zijn er eisen qua opleidingsniveau?
Wij geloven niet dat een opleiding leidend is voor een back end developer, dus autodidacten zijn ook van harte uitgenodigd te reageren. Enige ervaring als back end developer is uiteraard wel gewenst. Tijdens het sollicitatieproces zien we graag jouw portfolio om te zien waar jij toe in staat bent en aan welke projecten je in het verleden hebt gewerkt.

De stack die je nodig hebt:
 • Ervaring met PHP frameworks zoals Laravel of Symfony;
 • Ervaring met Git;
 • Ervaring met REST API’s is een pre;
 • Ervaring met CI/CD is een pre;
 • Innovatief, creatief en leergierig.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Wij zijn Workrate: een snelgroeiend internationaal beveiligingsbedrijf gespecialiseerd in datacenter, haven en logistieke security. Wij staan niet graag stil. Workrate werkt voor klanten die hoge eisen stellen aan de dienstverlening in hun omgeving: 24/7 en 365 dagen per jaar. Continu spelen wij in op het vernieuwende karakter van de kwaliteit van dienstverlening én creëren de best mogelijke oplossingen. De term workrate komt uit de sportwereld en staat voor de inzet en werkintensiteit van een team. De workrate moet hoog zijn om effectief in te kunnen spelen op toekomstige spelsituaties. Dit principe past naadloos bij de filosofie van onze oprichters.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Tot slot
We geven veel vrijheid, vertrouwen en mogelijkheden. Denk hierbij aan scholing, flexibele werktijden en een kosteloze gezamenlijke lunch. Dit typeert het werk bij Workrate direct.

Naast een concurrerend marktconform salaris krijg je een Macbook Pro, groot scherm, toetsenbord en muis en een iPhone.

lees meer

Back end developer
Score: 7.9
Stemmen: 45

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam