user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Linux specialist forensisch IT platform

SysteembeheerderSystem Engineer
Belastingdienst
 • Belastingdienst Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functieomschrijving
“In deze informele DevOps omgeving blijf ik mezelf ontwikkelen. Bij de Belastingdienst werk je met de nieuwste technologieën aan de infrastructuur van een hoogbeveiligde forensische IT platform.” Maselly Retuadan, system engineer infrastructuur digitaal rechercheren, DataCenter Services bij de Belastingdienst.

Samen met zijn collega’s van het team infrastructuur digitaal rechercheren ontwikkelt en beheert Masselly de infrastructuur van het IT platform waarop de FIOD digitaal rechercheert. Op de infrastructuur van het FIOD IT platform draaien verschillende operating systemen, waaronder Linux. Als Linux specialist rol je de verschillende omgevingen uit met de daarbij behorende software. Om dit als team te realiseren gebruiken we principes van agile en scrum.

Als Linux specialist forensisch IT platform ben jij nauw betrokken bij de uitbreiding van het digital forensics platform. Je draagt bij aan ontwerp, realisatie én beheer van het IT opsporingsplatform van de FIOD. Uitgangspunt is een uiterst hoge mate van IT security; veiligheid en bescherming van informatie is cruciaal. Hiervoor pas je de security-eisen vanuit wet- en regelgeving toe. Jouw grootste uitdaging? Met creativiteit en vakkennis de bestaande regels vertalen naar technische oplossingen.

Taken en verantwoordelijkheden:
 • Samenwerken met collega's aan bouw en beheer infrastructuur voor digital forensics platform FIOD
 • Vertalen functionele vraag van project architect naar concrete IT oplossing
 • Inbrengen Linux expertise
 • Ontwerpen van IT oplossing bij gevraagde functionaliteit
 • Inrichten omgeving met gebruik van ingekochte soft en hardware
 • Begeleiden klant bij ingebruikname systeem
 • Opstellen best practices
 • Borgen test en deployment
 • Proactief inbrengen verbeterpunten

Samen met je team zorg je dat het IT opsporingsplatform optimaal aansluit bij de wensen van de FIOD. Vragen en eisen van de dienst vertaal je naar passende en veilige IT oplossingen. Dit doe je in overleg met je team. Vervolgens verzorg je de realisatie, een test, implementatie en het beheer. Met jouw kennis en ervaring van Linux en netwerksecurity draag je proactief bij aan het continu ontwikkelen en verbeteren van de infrastructuur voor het forensische IT platform van FIOD.

Ben jij allround Linux specialist en wil je je breed inzetten; van platform tot besturingssysteem en van storage tot applicatie? Dan bieden wij een mooie functie in een team met een bijzondere opdracht. Dus..

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Maselly? Of wil je liever eerst eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met Joost Otten.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt aantoonbaar hbo werk- en denkniveau, bij voorkeur een afgeronde hbo IT opleiding
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring met Linux, inclusief Linux Professional Institute- en/of RedHat-certificering. Vermeld dit duidelijk op je cv.
 • Je hebt ruime kennis van netwerken, zoals routing en switching, en van security-devices (firewall, IPS/IDS en proxy).
 • Je hebt ervaring met provisioning- en monitoringtools zoals Ansible, Chef, Nagios, Grafana en Prometheus.
 • Het is een pre als je kennis van en ervaring hebt met VMware, cloudplatformen, scripting, Cassandra, Hadoop, Elasticsearch en Windows OS, zowel op de desktop als de server.
 • Als je ervaring hebt met het werken in een devops omgeving is dat eveneens een pre.

Jouw competenties?
 • klantgerichtheid
 • analyseren
 • resultaatgericht
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent enthousiast over onze visie op de ontwikkeling van een softwaredefined datacenter en je wilt dat enthousiasme kwijt kunnen in jouw werkzaamheden. Je komt met initiatieven om resultaat te bereiken: je bent doelgericht. Werken in een hectische omgeving vind je fijn en je kunt je dan ook goed focussen. Je werkt graag zelfstandig, maar je krijgt ook energie van de samenwerking met anderen. Of je ooit uitgeleerd bent? Echt niet; jij wilt altijd blijven groeien, zowel op persoonlijk als op vakinhoudelijk vlak

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging en is er sprake van allerlei (organisatie)ontwikkelingen. Zo wordt de (top)structuur van de organisatie veranderd, wordt de rol van data steeds groter en worden werkzaamheden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening (IV)/DCS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel DataCenter Services (DCS) verzorgt de
voortbrenging en exploitatie van de generieke delen van de infrastructuur voor de Belastingdienst en mogelijk andere onderdelen van de Nederlandse overheid.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.631 - € 4.229 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 10
Maandsalaris Min €2631 - €4229 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 40

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.

lees meer

Overige info Bijzonderheden
Graag ontvangen wij jouw brief en cv in een Word- of Pdf-bestand. Je kunt deze uploaden via de 'solliciteer' button. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit: Allereerst wordt beoordeeld of een voorrangskandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De binnengekomen sollicitaties beoordelen wij wekelijks. Bij gebleken geschiktheid nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een selectiegesprek. Deze gesprekken vinden op maandag, dinsdag en donderdag plaats op onze locatie Quintax in Apeldoorn.

Een assessment kan deel uit maken van het solliciteer proces, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Joost Otten
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn