user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Operations engineer gegevensontsluiting

Technisch Applicatiebeheerder
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Functieomschrijving
“Ik houd me bezig met alle facetten rondom deployment en beheer van de master information hub. Geen dag is hetzelfde en daar kom ik iedere morgen graag mijn bed voor uit." Bob Brand, operations engineer Gegevensontsluiting bij de Belastingdienst.

IV-accent versnelt IT-processen en ontwikkelt applicaties om de dienstverlening van de Belastingdienst aan burgers en bedrijven te verbeteren. Team Gegevensontsluiting zorgt ervoor dat gegevens uitgewisseld kunnen worden tussen externe organisaties en de Belastingdienst. Zo kunnen Belastingdienst medewerkers beschikken over informatie van bijvoorbeeld het Kadaster of de RDW. Andersom verzorgt het team ook het ter beschikking stellen van gegevens voor bijvoorbeeld mijnbelastingdienst.nl, mijnoverheid.nl of de FIOD.

In scrumteams werken zij aan data integratie, MDM services en API management, waarvoor zij IBM InfoSphere Information Server op Linux en IBM MDM op IPAS gebruiken. Daarnaast werken zij met tools zoals Ansible, Robot Framework, Jenkins en Open Shift voor test en uitrol. De werkzaamheden zijn innovatief en resultaatgericht. De cultuur is snel en wendbaar. Kwaliteit staat voorop!

In jouw rol van operations engineer Gegevensontsluiting verzorg je het deployment, technisch beheer en de monitoring van de applicaties en ontwikkelomgevingen. Dat doe je in een professionele omgeving waarin je het hoofd koel houdt bij het onderzoeken van tickets of verstoringen. Je richt je in alle gevallen op oplossingen en verbeteringen die onze operations steeds beter laten zijn. Én je verricht andere devops werkzaamheden zoals het maken van scripting of het werken met geautomatiseerde tests. En dat is niet statisch: wat hier gebeurt is state-of-the-art binnen het vakgebied en biedt volop mogelijkheden om jezelf te professionaliseren én procesoptimalisatie te realiseren.

Als jij de nodige ervaring voor de werkzaamheden meebrengt, leren wij jou de kneepjes van Ansible, ETL, IIS Suite en MDM bij Gegevensontsluiting. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Bob? Of wil je liever eerst eens praten over de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt minimaal hbo werk- en denkniveau of een afgeronde mbo+ opleiding
 • Je hebt minimaal drie jaar werkervaring in een relevant expertisegebied.
 • Je hebt ervaring met beheer, monitoring en deployment.
 • Je hebt ervaring met Linux of andere operating systems.
 • Het is een pre als je bekend bent met IPAS, SQL en (shell)scripting.
 • En datzelfde geldt voor als je kennis hebt van Ansible, ETL, IIS Suite en MDM.

Jouw competenties?
 • klantgerichtheid
 • analyseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • flexibiliteit

Herken jij jezelf ook hierin?
Jij zoekt een dynamische omgeving om je verder te ontwikkelen en je kiest dan voor de combinatie werkend leren. En andersom. Je hebt dienstverlening hoog in het vaandel staan en je wilt graag samen met anderen de operations van het systeem organiseren. Én dan is kennisdeling voor jou vanzelfsprekend. Samen met je (in)directe collega’s realiseer je een stabiele omgeving en dienstverlening voor het in gebruik nemen en hosten van toepassingen voor gegevensontsluiting. Je werkt al met de nieuwste state-of-the-art technieken, maar je onderneemt ook zelf stappen om tot vernieuwing van systemen en ondersteuning te komen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven.

Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Informatievoorziening/GBS
De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Onderdeel Generieke Business Services (GBS) brengt generieke eindvoorzieningen voor burgers en bedrijven en medewerkers op het gebied van interactie, data en kantoorvoorzieningen voort.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.631 - € 4.809 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 9, schaal 10, schaal 11
Maandsalaris Min €2631 - €4809 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

lees meer

Overige info Bijzonderheden
Graag ontvangen wij jouw brief en cv in een Word- of Pdf-bestand. Je kunt deze uploaden via de 'solliciteer' button. De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Onze selectieprocedure voor deze functie ziet er als volgt uit: Allereerst wordt beoordeeld of een voorrang kandidaat binnen de Rijksoverheid in aanmerking komt voor deze functie. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee. Daarna kunnen we beoordelen of jouw cv en motivatiebrief voldoen aan de gestelde functie-eisen.

De binnengekomen sollicitaties beoordelen wij wekelijks. Bij gebleken geschiktheid nodigen we je zo snel mogelijk uit voor een selectiegesprek. Deze gesprekken vinden op maandag, dinsdag en donderdag plaats op onze locatie Quintax in Apeldoorn.

Een assessment kan deel uit maken van het sollicitatieproces, evenals het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Contactpersoon Marija Hoksbergen
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Apeldoorn Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn