user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Dataspecialist ETL

Data Specialist
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Functieomschrijving
"Ik zorg ervoor dat data op de juiste manier worden ontsloten in onze bronsystemen, zodat onze klanten altijd over actuele en betrouwbare informatie beschikken. Én ik ook de business help om iedere dag weer de juiste beslissingen te kunnen nemen." Jeroen Peters, dataspecialist bij Klantinteractie en –services van de Belastingdienst.

Via kanalen als de website, social media, de BelastingTelefoon en de balie hebben burgers en bedrijven contact met de Belastingdienst. En die willen wij natuurlijk zo goed mogelijk helpen. Om onze dienstverlening continu te verbeteren is dan ook inzicht noodzakelijk in het ‘kanaalgedrag en –gebruik’. En dat inzicht, daarvoor zorgen onze dataspecialisten die in een state-of-the-art-omgeving bruikbare informatie generen uit de big data waarover zij beschikken.

In jouw rol van dataspecialist ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de gestandaardiseerde en gestructureerde datafundamenten die geschikt zijn voor onze analytics-toepassingen. Met onder andere SAS DI Studio en Teradata SQL bouw je de ETL-programmatuur waarmee data uit tientallen bronsystemen kan worden ontsloten en geïntegreerd. Je transformeert en verwerkt die data in het datafundament waarna onze analytics-specialisten er mee aan de slag gaan. Wat jij oplevert is dan ook eenvoudig in beheer te nemen door ons beheerteam.

Als dataspecialist werk je in het team Data, Analytics en BI samen met ongeveer twintig andere hoogopgeleide professionals die zich allemaal graag bezighouden met data en innovatie. Want ook voor dat laatste is binnen ons organisatieonderdeel volop ruimte: heel regelmatig nemen we in workshops en brainstormsessies businessvraagstukken onder de loep. En ook al beschik jij nu al over uitstekende technische vaardigheden, je wil jezelf niet beperken tot uitsluitend de vakinhoud en dus komt ook jouw persoonlijke ontwikkeling aan bod in trainingen en opleidingen. Dus…

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Jeroen? Of wil je liever eerst eens praten over jouw misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact met ons op.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt minimaal een hbo-diploma bij voorkeur in de richting van (technische of bedrijfs)informatica, informatiekunde, ICT of software engineering.
 • Je hebt minimaal een jaar ervaring met SQL.
 • Je hebt ervaring met het programmeren van ETL-jobs in bijvoorbeeld SAS, SAS Data Integration Studio, SAS Base, SAS Enterprise Guide of SAS Data Management Advanced of in een vergelijkbare tool.

Jouw competenties?
 • oordeelsvorming
 • samenwerken
 • klantgerichtheid
 • integriteit
 • plannen en organiseren

Herken jij je ook hierin?
Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden én je kunt goed adviseren. Dat doe je helder en op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten. Op die manier weet je collega’s op verschillende niveaus en in verschillende disciplines te informeren en zo nodig te overtuigen. Je bent analytisch zeer sterk en kunt snel doordringen tot de kern van de zaak. Daarbij weet je hoofd- van bijzaken te onderscheiden. Je bent iemand die makkelijk contact legt en graag samenwerkt. En je hebt dienstverlening hoog in het vaandel.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data wordt steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!

De afdeling - Directie Klantinteractie & -services
De Directie Klantinteractie & -services (KI&S) is namens de andere directies in het primair proces verantwoordelijk voor de massale interactie met burgers en bedrijven en voor de vernieuwingen van deze massale interactie en stuurt daarbij op het voorkomen van onnodige interactie. Wanneer interactie waarde toevoegt, zorgt KI&S voor heldere informatie en een persoonlijke benadering zodat burgers en bedrijven zelf hun zaken met de Belastingdienst kunnen regelen via de digitale voorzieningen zoals de portalen en de website. En hebben belastingplichtigen of toeslaggerechtigden alsnog een vraag, dan worden ze in één contact goed geholpen. Én KI&S verzamelt en analyseert klant- en kanaalkennis.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.631 - € 4.229 p/m

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 10
Salarisomschrijving *In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maandsalaris Min €2631 - €4229 (bruto)
Contractduur -
Minimum aantal uren per week 32
Maximum aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

lees meer

Dataspecialist ETL
Score: 8.8
Stemmen: 42

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht