user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Informatiemanager

ApplicatiebeheerderICT Manager
iHUB
 • iHUB
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving iHUB

Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, Altra, De Nieuwe Kans en De Opvoedpoli bundelen hun krachten in iHUB: hét ontwikkelplein voor sociale vraagstukken van jongeren en ouders. Onze gedeelde visie is dat ieder kind, iedere jongere en iedere ouder een plek in de samenleving en perspectief op een goede toekomst verdient. Wij geloven dat we onze jeugdhulp en onderwijs nog beter kunnen laten aansluiten op vragen die leven onder jongeren en hun ouders. iHUB staat voor inspiratie, innovatie en impact. Samen willen we uitdagen tot co-creatie, meerwaarde creëren voor kinderen, jongeren, jongvolwassen, ouders en andere betrokkenen. Om zo te komen tot grensverleggende oplossingen voor vragen die nu spelen in de maatschappij.

Vanuit iHUB worden de primaire processen efficiënt en effectief ondersteund, zodat hulpverleners en docenten zich volledig kunnen richten op het geven van jeugdhulp, speciaal onderwijs en begeleiding aan kinderen, jongeren en hun gezinnen. iHUB, Altra, Horizon, De Opvoedpoli en De Nieuwe Kans delen de visie dat ieder kind, iedere jongere en iedere ouder een plek in de samenleving verdient met perspectief op een goede toekomst.

Vanuit de ondersteuning benutten wij de mogelijkheden tot onderlinge samenwerking maximaal. Vanuit verschillende vraagstukken betrekken wij elkaar om zo tot een optimale dienstverlening te komen voor onze primaire processen.

Afdeling ICT & Informatievoorziening
De afdeling ICT & Informatievoorziening is verantwoordelijk voor het optimaal functioneren van de ICT infrastructuur, de bedrijfsapplicaties (ECD, roostering, finance, HR) en de informatiestromen. We bewaken de continuïteit en zorgen voor adviezen ter verbetering van de algehele werkomgeving. Waar problemen zich voordoen wordt snel geschakeld teneinde de continuïteit van de werkzaamheden in de gehele organisatie te waarborgen. De afdeling ICT en Informatievoorziening is aan het bouwen en wil zich de komende periode verder professionaliseren. Naast een betrouwbare ICT basisvoorziening kan je innovatie brengen in het primaire proces. Digitalisering in welke vorm dan ook willen we namelijk steeds meer gaan inzetten.

Voor de afdeling ICT & Informatievoorziening zoeken we per direct een inhoudelijke, inspirerende en verbindende:

Informatiemanager
32-36 uur per week


Als informatiemanager ben je zowel inhoudelijk informatiespecialist als manager van het team. Je vervult dus een dubbelrol. Het team Informatievoorziening zorgt er gezamenlijk voor dat de business bij het uitvoeren van haar bedrijfsvoering optimaal gebruik kan (blijven) maken van de bedrijfsapplicaties en dat de informatievoorziening aansluit op de strategische ambitie en de processen van de organisatie. Dit vanuit de overtuiging dat informatievoorziening niet alleen de organisatie ondersteunt in het goed uitvoeren van haar processen, maar het ook in staat stelt om op nieuwe, innovatieve en efficiënte manieren te kunnen werken.

Als Informatiemanager bij iHUB ben je, samen met je team, verantwoordelijk voor:
 • De informatievoorziening en –beveiliging, waarbij je erop toeziet dat er voldaan wordt aan de wettelijke eisen voor bescherming van de privacy. Hier werk je nauw samen met de collega die belast is met FG-security;
 • Het vertalen van de algemene strategie en visie naar de informatievoorziening strategie;
 • Het in beeld brengen van informatie en de behoeften (de wensen van de gebruikers/organisatie) van informatievoorziening en deze vertalen in digitale oplossing(en);
 • Je geeft richting aan de informatievoorziening en -processen op tactisch niveau door portfoliomanagement, hierbij heb je zicht op de laatste ontwikkelingen op het gebied van informatievoorziening;
 • Een beheerst, samenhangend en toekomstbestendig informatielandschap dat tegemoet komt aan de vraag van de business;
 • De governance van de informatievoorziening, inclusief verbetering van de kwaliteit en beschikbaarheid van data;
 • De aansturing van de functioneel applicatiebeheerders en data analisten, bestaande uit een team van zo’n 10 fte;
 • Je maakt deel uit van het managementteam ICT & Informatievoorziening en rapporteert aan de manager ICT & Informatievoorziening.

lees meer

Functie-eisen Wie ben jij?
Om jouw functie goed te vervullen, breng je ervaring en kennis mee, zoals:
 • HBO werk- en denkniveau richting Bedrijfskunde en/of Informatiemanagement;
 • Relevante werkervaring op het snijvlak van organisatie, informatie en ICT;
 • Sterk ontwikkelde capaciteiten op het gebied van plannen en organiseren en analytische vaardigheden.
Je bent een volwaardige gesprekspartner die snel schakelt tussen strategisch, tactisch en operationeel niveau. Je beweegt je gemakkelijk door de organisatie, besteedt aandacht aan het onderhouden van je netwerk.
Je komt met heldere adviezen, je visie helpt in het overtuigen van betrokken partijen.

Als persoon ben je naast een doorzetter ook flexibel, enthousiast en sta je stevig in je schoenen. Je bent resultaatgericht, probleemoplossend en je opereert diplomatiek.

Je hebt daarnaast kennis van:
 • Informatiebeveiliging (NEN7510, ISO27001 en AVG kennis);
 • Je hebt kennis van ITIL processen;
 • Je hebt kennis van BISL processen;
 • Je hebt ervaring met project- en portfoliomanagement.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.707 p/m

Bij iHUB bieden we je een uitdagende functie bij een dynamische organisatie. Je krijgt in eerste instantie een contract voor 11 maanden met uitzicht op een vast contract. Onze arbeidsvoorwaarden zijn marktconform, waarbij de functie Informatiemanager indicatief is gewaardeerd in schaal 11 (max. €4707,94 o.b.v. een fulltime werkweek). Daarnaast hebben we aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden (zoals een eindejaarsuitkering) en kun je je volop blijven ontwikkelen door middel van diverse trainingen.

lees meer

Informatiemanager
Score: 9.4
Stemmen: 15

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag