user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Security Content Specialist

ICT Security Specialist
KPN
 • KPN
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Hoe? Jij bent de specialist in het gebruik van o.a ArcSight of Qradar en neemt de lead als het komt om grote corporates te onboarden op het gebied van security monitoring

Waarom? Het ontwikkelen, implementeren en onderhouden van use cases welke waardevol zijn voor de businessenmcompliance drivers van onze klanten. Hierbij ligt de focus op het vertalen van de business risico’s vanklanten richting waardevolle use cases als onderdeel van de Security Monitoring dienstverlening.

Waar? Bij ons High Tech Security Operations Center in Hilversum

Met wie ? : Je schakelt met verschillende teams zoals, Het Security Consultancy team, het Security System & Architecture team, het Security Content team en het Security Analyse team.

Jouw rol als Security Consultant SIEM

Security staat hoog in het vaandel bij organisaties in deze tijden. Eén van de KPN diensten om hier antwoord op te geven is het leveren van Security Information & Event Monitoring (SIEM) diensten vanuit ons Security Operations Centre (SOC).

Jij gaat een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere professionalisering van onze SOC SIEM diensten. Dat doe je onder meer met het onboarden van een aantal grote klanten op security monitoring en ze daarna constant te begeleiden en mee te nemen in volwassenheid van hun organisatie op het gebied van informatiebeveiliging. Jij bent het gezicht van onze dienstverlening naar de klant toe, waardoor deze zich meer in control voelt. Als security consultant ken je het dreigingslandschap van de klant goed en middels de SIEM monitoring kun je ze adviseren over de juiste maatregelen en mogelijke aanpassingen van de monitoring.

lees meer

Functie-eisen Wat verwachten wij van jou?

Om succesvol te zijn in deze rol is dit het soort profiel dat we voor ogen hebben:
 • Opleidingsrichtingen: HBO (ICT, Informatica, Cyber Security of Security Management);
 • Sterk klantgericht met een heldere visie op SIEM dienstverlening en de toegevoegde waarde voor klanten
 • In staat zijn om bij de klant risico analyses af te nemen die leiden tot de juiste eventmonitoring
 • Bekend met verschillende security diensten zoals vulnerability management, logmanagement en security monitoring (SIEM,Arcsite, Qradar, Elasticsearch, Splunk)
 • Minimaal 4+ ervaring in een SOC SIEM omgeving met het onboarden van klanten of soortgelijke ervaring in het security werkveld
 • Affiniteit met Cyber Security
 • Teamplayer die in staat is ook anderen aan te sturen

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Security staat in deze tijd hoog op de agenda bij organisaties. Veiligheid van data uitwisselen en toegangscontrole wordt steeds belangrijker. KPN speelt daarop in door steeds meer dienstverlening op het gebied van security aan te bieden. KPN Security Operations is hét onderdeel binnen KPN dat gespecialiseerd is in security dienstverlening. Netwerk- en databeveiliging, managed PKI, eID, business continuity, beveiligde toegangsdiensten, sterke authenticatie en identity & access management en governance zijn alle diensten die onderdeel uitmaken van het KPN portfolio.

Het Security Operations Center team binnen KPN Security Operations verzorgt SIEM met de dienst Security monitoring, logmanagement en diverse andere security gerelateerde diensten voor klanten. Het team is high skilled met een continue drive om kennis te delen en kennis te nemen. De activiteiten vinden plaats vanuit het SOC in Hilversum (Witte Kruislaan).

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Wat bieden wij?
• Mogelijkheid om middels “Het nieuwe werken” tijd en plaats onafhankelijk te werken.
• 37-urige werkweek, een toeslag van 12,5% van je bruto maandsalaris (CAO budget), vergoeding reiskosten woning-werk, mobiele telefoon en laptop, 50% korting op KPN producten en diensten, uitstekende pensioenvoorwaarden, personeelsvereniging, en meer.
• Goede doorgroei- en opleidingsmogelijkheden (KPN Academy) en een persoonlijk opleidingsbudget van € 1.000, -. Sterker nog, we verwachten van jou dat jij je blijft ontwikkelen!

lees meer

Security Content Specialist
Score: 8.4
Stemmen: 25

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Hilversum