user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Business Intelligence specialist

Business Analist
Provincie Zuid-Holland
 • Provincie Zuid-Holland
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Wil jij als BI specialist werken aan state of the art BI tooling, in een organisatie waar de ambitie voelbaar hoog is? Wij bieden je een rol waarin je vrij bent om je ideeën in te brengen, een functie waarin je jezelf kunt ontplooien.

Heb jij passie voor data en complexe BI vraagstukken? Dan is dit de functie voor jou!

Over de provincie Zuid-Holland
Zuid-Holland is met 3,6 miljoen inwoners de dichtstbevolkte provincie van Nederland. De unieke ligging aan zee en in de Hollandse Delta maakt dat de provincie van oudsher een belangrijke rol speelt in Nederland. Zij levert een forse bijdrage aan de economie met de haven van Rotterdam, de glastuinbouw in het Westland en de teelt van bollen in de Bollenstreek. Er studeren 74.000 studenten aan drie topuniversiteiten en elk jaar worden 2,4 miljoen toeristen verwelkomd die hier genieten van de zee en de duinen, gevarieerde polderlandschappen met historische dorpskernen en van moderne architectuur en toonaangevende musea.

Al die bedrijvigheid en al die mensen maken ook dat de provincie voor een aantal uitdagingen staat. Hoe blijf je goed bereikbaar? Hoe ga je om met de schaarse ruimte en energiebronnen? Hoe blijf je innoveren en op kop lopen? De provincie Zuid-Holland werkt samen met medeoverheden, bedrijven, kennisinstellingen en maatschappelijke partners aan de beantwoording van dat soort vragen.

Afdeling Informatisering en Automatisering
Wil jij meewerken aan een slimmer, schoner en sterker Zuid-Holland? De provincie waar de onderwerpen data, technologie en informatieveiligheid hoog op de agenda staan. De provincie die in 2020 de meest transparante provincie wil zijn. Waar IoT onze rol als beheerder van wegen, water en groen drastisch gaat veranderen. Waar de ambitie om de best bereikbare provincie te zijn niet alleen meer over wegen gaat, maar ook over de digitale infrastructuur. Waar toegewerkt wordt naar ‘Public Intelligence’ en datagedreven samenwerken een belangrijk doel is. Waar opgavegericht en Agile werken bijdraagt aan het halen van doelen.

Ben je er net als wij van overtuigd dat de digitale informatie- en communicatietechnologie een sleutelrol gaat spelen in onze nieuwe wereld? Hou je van innovatie en samenwerken in razend uitdagende projecten?

Help dan mee om onze ambitie waar te maken een organisatie te worden die in expertise niet onder doet voor de markt en die de leiding heeft in de ontwikkeling en beheer van de eigen ICT en informatievoorziening!

Je komt te werken bij een organisatie die er van overtuigd is dat we deze ambitie alleen kunnen waarmaken door ruimte en vertrouwen te geven aan onze medewerkers. Ruimte voor innovatie en lef. Dit ondersteunen we met veel mogelijkheden voor persoonlijke- en vakinhoudelijke ontwikkeling.

De functie
Je bent samen met het team van BI specialisten verantwoordelijk voor het onderkennen en vertalen van vragen uit de organisatie, naar realiseerbare oplossingen op het gebied van Business Intelligence. Je bent verantwoordelijk voor het toegankelijk en vindbaar maken van provinciale informatie. Dit doe je door het uitvoeren van ETL werkzaamheden, het koppelen van en het maken van interfaces met interne en externe bronnen en het ontwikkelen van tabulars, dashboards en rapportages. Natuurlijk hoort documenteren en testen daar ook bij.

Onze BI specialisten staan midden in de organisatie. Ze hebben een brede kennis op BI vakgebied en kunnen met hun uitstekende analytische vaardigheden oplossingen realiseren waar collega’s blij van worden.

Je werkt in een complexe omgeving die een grote diversiteit aan opgaven, klanten en mogelijkheden met zich mee brengt. In een state of the art Microsoft BI omgeving ben je bezig met het integreren van hele diverse data: de provincie is Nederland in het klein en zo divers als Nederland, zo divers is ook de data waar je mee aan de slag mag. Je werkt aan actuele onderwerpen zoals energietransitie, klimaat, beschikbaarheid en kwaliteit van leefomgeving. Je weegt en creëert data en houdt de nieuwste mogelijkheden en ontwikkelingen in de gaten om de klant optimaal te kunnen bedienen.

De provincie wil haar realisatiekracht vergroten met behulp van data en technologie. Daarom wordt het BI werkveld doorontwikkeld. Sterker nog, digitale informatie is het grootste speerpunt binnen de digitale transformatie en wij lopen hierop vooruit binnen de overheid. Belangrijke uitdagingen op dit moment zijn het vernieuwen van het datawarehouse, de ontwikkeling van een dataloket, de invoering van self service BI en het benutten van nieuwe mogelijkheden op het gebied van big data en machine learning. Jij vindt het leuk om hieraan bij te dragen en krijgt energie van een werkveld dat volop in beweging is.

Als BI specialist werk je nooit alleen. Informatiemanagement, portfoliomanagement, functioneel beheer, applicatie beheer, server beheer, business intelligence, GEO, architectuur en security zijn voor jou bekend terrein. Je weet waar je collega’s verantwoordelijk voor zijn en wanneer en waarvoor je ze moet betrekken. Het team waarin je werkt bestaat uit 15 collega’s die qua competentie complementair aan elkaar zijn en die met veel enthousiasme en gedrevenheid zich inzetten voor de provincie en haar maatschappelijke uitdagingen.

lees meer

Functie-eisen Dit ben jij
 • Je bent analytisch zeer vaardig, waarmee je voor de organisatie met de beste oplossingen komt
 • Je bent proactief en resultaatgericht, om de resultaten die zijn afgesproken daadwerkelijk te realiseren
 • Je bent graag onderdeel van een team en brengt kennis, ervaring en persoonlijkheid mee.

En bovenal heb je passie en plezier in het werk!

Wat is handig om te hebben?
 • Een afgeronde HBO of WO opleiding
 • Kennis en ervaring met het toegankelijk en vindbaar maken van informatie
 • Affiniteit met datawarehouses en business intelligence op een Microsoft (cloud) platform
 • Kennis en ervaring met Agile methodieken zoals Scrum, DevOps en Kanban
 • Kennis van big data, internet of things en AI toepassingen is een pre
 • Affiniteit met de opgaven van de provincie
 • Vaardigheid in het vertalen van ideeën naar uitvoerbare plannen.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.017 p/m

Niet alleen krijg je een interessante functie binnen een gezellig team wat trots is op wat zij voor elkaar krijgen, ook onze arbeidsvoorwaarden zijn de moeite meer dan waard. Wij bieden een vast contract met een proefperiode van 2 maanden. Het salaris van deze functie is maximaal € 4.017,08 bruto per maand (schaal 10) en daarnaaast ontvang je een eindejaarsbonus. De provincie heeft een goeie pensioenregeling (ABP).

Wij hanteren een 36-urige werkweek. Die kun je flexibel indelen, bijvoorbeeld 4x9 of 40u werken en ATV opbouwen. Het Provincie huis ligt op loopafstand van het station. Daarnaast kun je gebruik maken van studiefaciliteiten en fitnessfaciliteiten. Je hebt de beschikking over een individueel keuzebudget (IKB) van ruim 20% van je bruto jaarsalaris. Je beschikt zelf over dit budget en kunt het inzetten voor extra verlofuren of bijvoorbeeld in delen laten uitbetalen bovenop je maandelijkse salaris. Je bepaalt het helemaal zelf. Als jij je ontwikkelt, is dat ook goed voor de provincie. Daarom bieden wij je ruime mogelijkheden voor opleiding en ontwikkeling.

lees meer

Business Intelligence specialist
Score: 8.8
Stemmen: 41

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag