user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Linux specialist (36 uur)

SysteembeheerderSystem Engineer
Gemeente Delft
 • Gemeente Delft
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Je rol
Bij de gemeente Delft zijn er zo’n 250 servers die op het operating system Linux draaien. Je kunt begrijpen dat het belangrijk is dat deze systemen altijd up and running zijn. Jij, als Linux specialist, bent hier medeverantwoordelijk voor. Je ontwikkelt de infrastructuur van onze Linux-systemen, je richt onze virtuele servers in en je ontwikkelt nieuwe server templates naar aanleiding van nieuwe Linux releases. Wat nog meer? Je lost problemen op operationeel niveau op en houd je altijd nieuwe versies en updates in de gaten. En je onderzoekt of ze toepasbaar zijn voor onze omgevingen.

Je werkplek
Je komt terecht op de afdeling Informatietechnologie. Hier werk je nauw samen met netwerkspecialisten, systeemspecialisten en dataspecialisten. Samen vormen jullie een hecht team dat goed (en met plezier!) samenwerkt. Menselijke factor staat voorop: kwaliteit is belangrijker dan kwantiteit en je krijgt veel kansen om je kennis te verbreden en je kunde te verdiepen.

lees meer

Functie-eisen Over jou
Naar wie zijn we op zoek? Onze ideale Linux specialist is analytisch sterk, weet moeiteloos de weg in een omgeving waarin functionaliteit en beveiliging centraal staan. Je bent leergierig en werkt zelfstandig. Tegelijkertijd word je gewaardeerd om je goede samenwerking. Jij bent flexibel en weet problemen voor te zijn en bent in staat om relevante ideeën aan te dragen én draagvlak hiervoor te creëren.

Andere eisen:
 • Je beschikt over een Hbo-opleiding en bijbehorend werk- en denkniveau, aangevuld met relevante IT-opleidingen.
 • Je hebt 3 tot 5 jaar ervaring met het ontwerp, de inrichting en het beheer van complexe Linux omgevingen met een optimale continuïteit en beschikbaarheid.
 • Je beschikt over uitstekende analytische en communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).
 • Je bent bij voorkeur gecertificeerd als Suse Linux Enterprise Server (SLES) en hebt kennis van en ervaring met SLES-12.
 • Je hebt kennis van en ervaring met shellscripting zoals in Bash en met procesmatig werken op basis van ITIL.
 • Kennis van en/of ervaring met configuratie managementsystemen als Puppet en monitoringsystemen als Nagios zijn een pré.
 • Je hebt kennis van ICT-beveiligingsprotocollen in de virtuele wereld.
 • Je hebt goede kennis van VMware/vSphere.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.805 p/m

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.805,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9). Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald.

Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

lees meer

Linux specialist (36 uur)
Score: 9.3
Stemmen: 28

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Delft