user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Data Engineer Analytics en IoT

Data Specialist
BAM Infra Nederland
 • BAM Infra Nederland Bedrijfsprofiel
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving BAM Infra Nederland heeft de ambitie om meer en meer een datagedreven organisatie te worden. Om hier invulling aan te geven zijn we sinds begin 2018 gestart met werken volgens een nieuwe Business Intelligence Strategie. Dit is een nieuwe en creatieve rol in het team waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en visie. Wij zien jou als een innovatieve pionier!

Wat ga je doen?
Als Data Engineer ben je een spin in het web. Je zit aan het stuur van ons ‘Azure ecosysteem’ om uiteindelijk een werkende IoT oplossing op te leveren. Je hebt verstand van sensoren, data platformen, de analytics omgeving en mogelijke “connectivity”. Je staat voor innovatie en je krijgt energie van realiseren van technische IoT oplossingen. Wij zien jou als een innovatieve pionier! Je bent gedreven en je hebt een passie voor het creëren en toepassen van nieuwe technologie. Je bent in staat kansen te zien voor analytics toepassingen in de Infra markt en bent in staat deze kansen te verzilveren met goede oplossingen.

In de context van BAM en de bouwsector zul je use cases tegenkomen variërend van IoT en predictive asset management, tot prognoses van strategische personeelsplanning. In technische zin ben je verantwoordelijk voor een breed scala aan Analytics diensten, van (big) data en IoT tot AI en beeldherkenning. Je hebt verstand van cloud platformen, met name Microsoft Azure, waar deze diensten worden gerealiseerd en hoe je de daarvoor benodigde data beschikbaar maakt en prepareert.

Je maakt deel uit van de Application Services afdeling van Informatiemanagement binnen BAM Infra, en valt specifiek in het BI en Analytics team (+/- 7 man groot). Daarnaast zal je samenwerken met andere DevOps teams gebaseerd op Agile en SAFe principes. Deze manier van werken heeft als doel om een meer wendbare en voorspelbare IM organisatie en IT keten te worden. Je rapporteert aan de Manager Application Services.

Hoe ziet je rol er uit tijdens een project?
Tijdens sessies met de interne klant probeer jij de vraagstelling scherp te krijgen en blijf je door je nieuwsgierigheid veel vragen stellen aan de interne en soms externe (B2B) klant. Samen bepalen jullie de scope van het project en werk je aan een passende (deel) oplossing. Je werkt samen met data experts, specialisten met domeinkennis, architecten en applicatieconsultants.

BAM Infra Nederland heeft gekozen voor een PaaS-oplossing (Platform as a Service) op basis van het Microsoft Azure IoT-platform. Binnen dit platform ontwikkel jij een deel van de functionaliteiten die we aanbieden en lever je een grote bijdrage aan innovaties en ‘working prototypes’. Uiteindelijk lever jij een werkende en passende applicatie op de gestelde vraag. Je doet dit in samenwerking met strategische IT partners van BAM. BAM Infra Nederland ziet ook kansen in nieuwe SaaS IoT oplossingen en onderzoekt de mogelijkheden deze in de praktijk toe te passen.

Hoe ziet je functie er verder uit?
 • Je bent een hands-on technisch Developer van hoog niveau.
 • Je denkt mee over het opslaan, ontsluiten, analyseren en rapporteren van en over de data;
 • Je kent alle technische onderdelen van de IoT keten en helpt deze optimaal te laten samenwerken;
 • Je houd van je vak. Je bent altijd bezig met verdieping van je vakkennis en competenties;
 • Je werkt aan ontwikkeling en deployment van software release(s) volgens DevOps principes
 • Je werkt zelfstandig en zoekt zelfstandig de samenwerking en verbinding binnen de IT afdeling en de lijnorganisatie;
 • Je initieert verbeteringen binnen het IoT landschap.

De afdeling informatiemanagement acteert binnen BAM Infra Nederland en wil nadrukkelijk meer eigen kennis opbouwen van technische Analytics en IoT vraagstukken.

lees meer

Functie-eisen Wie zoeken wij?
 • Je hebt een afgeronde technische bèta HBO/WO opleiding, bij voorkeur richting Business & ICT, Wiskunde of Informatica;
 • De functie is ideaal voor kandidaten met meer dan 5 jaar werkervaring;
 • Je werkt graag met MS Azure Data & Analytics services en bent bekend met Cloud IT landschappen in brede zin;
 • Je bent bekend met werken volgens Scrum/Agile principes;
 • Je staat voor innoveren en je wilt verbeteren. Je zoekt verbinding met collega’s;
 • Je standplaats is op papier Gouda, maar je hebt geen bezwaar tegen mobiliteit;
 • Je hebt het vermogen om goed te luisteren naar de business. Je bent communicatief sterk en je durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen. Je bent analytisch en conceptueel sterk;
 • En misschien wel het belangrijkste? Je IT skills: Internet-of-Things is helemaal jouw ding!

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving In hoog tempo transformeert IT de bouwwereld. BAM wil in deze digitale transitie de toon zetten. Dit doen we door bouwprocessen verregaand te digitaliseren, bijvoorbeeld door digitalisering van onze Construction- en Asset Management processen en toepassing van innovatieve concepten met sensoren, virtual reality en kunstmatige intelligentie.

Een professionele informatiemanagement organisatie is van cruciaal belang om dat te bereiken. Het IM team werkt op dit moment aan een transitie waarin de informatiemanagement-rol sterker wordt gepositioneerd in de business units van BAM Infra Nederland. Hierdoor willen we sneller kunnen meebewegen met de ontwikkelingen in de markt en onze lijnorganisatie en tevens slagvaardiger opereren in planning en uitvoering van IT- en transitieprojecten. Het Informatiemanagement team van BAM Infra werkt hierbij nauw samen met de centrale BAM ICT organisatie van BAM Groep.

BAM Infra Nederland heeft de ambitie om meer en meer een datagedreven organisatie te worden. Data en Analytics diensten hebben daar vanzelfsprekend een belangrijke rol. Om hier invulling aan te geven zijn we sinds begin 2018 gestart met werken volgens een nieuwe Business Intelligence Strategie. Om het BI team te versterken is de wens ontstaan om ons team uit te breiden met een Data Engineer met een focus op Analytics en IoT. Dit is een nieuwe en creatieve rol in het team waarbij je veel ruimte krijgt voor eigen inbreng en visie. Wij zien jou als een innovatieve pionier!

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Professionele en gemotiveerde medewerkers zijn de pijlers voor het realiseren van onze strategische doelstellingen. Om medewerkers te helpen zich in de juiste richting te ontwikkelen en te bekwamen is BAM Business School het centrum voor kennisoverdracht, kennisuitwisseling en kenniscreatie. BAM biedt haar medewerkers arbeidsvoorwaarden conform de Bouw cao, waarmee je recht hebt op vijfentwintig vakantiedagen en vijftien atv-dagen per kalenderjaar.

lees meer

Overige info Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
Contactpersoon Mevr. Mijke Koukoulas
0629156146
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Gouda Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Gouda