user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Infrastructuur specialist

SysteembeheerderSystem Engineer
Centraal bureau voor de statistiek
 • Centraal bureau voor de statistiek
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 - 40 uur p/w
Functieomschrijving Wat ga je doen?
Als Specialist Infrastructuur houd je je dagelijks bezig met het ontwikkelen van Infrastructuur dienstverlening en het verbeteren van de kwaliteit ervan. Je werkt aan het ontwerpen, configureren en implementeren van werkplekconcepten. Ook lever je 2e-lijn ondersteuning bij automatiseringsstoringen en andere hulpvragen. In het verlengende hiervan ontwikkel je structurele oplossingen.
Je draagt zorg voor het adequaat functioneren van de componenten conform de gestelde prestatiekenmerken van de technische infrastructuur. Hierbij ben je ook verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en naleven van werkinstructies. Je neemt deel aan projecten en treedt voor infrastructurele projecten regelmatig in de rol van ‘meewerkend voorman’. Je neemt initiatief om de Infrastructuur componenten up-to-date te houden. Daarbij installeer en configureer je nieuwe componenten.
Je legt contact met gebruikers en stakeholders in de organisatie, stemt de eigen initiatieven daarop af en geeft advies over het gebruik van de IT-infrastructuur.

Waar kom je te werken
De directie BIT (Informatietechnologie) bestaat uit 5 afdelingen; Applicatie Services, Technical Services, Customer Services, Solution Services en Stafbureau kwaliteit. BIT is verantwoordelijk voor het beschikbaar stellen ontwikkelen en in stand houden (continuïteit) van de ICT infrastructuur, staat garant voor ontwikkeling en onderhoud van maatwerk applicaties en is verantwoordelijk voor beheer van maatwerk en standaard applicaties.
IT werkt keihard aan het beheren en vernieuwen van de infrastructuurdiensten, is actief Agile teams voor applicatieontwikkeling, investeert nadrukkelijk in het uitbreiden en professionaliseren van IT en zit middenin een belangrijke transitieperiode om aan de steeds toenemende behoefte aan hoogwaardige IT-dienstverlening te kunnen blijven voldoen en toonaangevende resultaten neer te zetten.

IT is, vanwege de grote verwerking van data binnen de organisatie, de ruggengraat van het CBS en speelt daarmee een grote en zeer essentiële rol binnen de organisatie. De IT binnen het CBS moet dan ook betrouwbaar zijn, daar maken wij ons elke dag hard voor!

Het team waar jij deel van gaat uitmaken is onderdeel van de afdeling Technical Services.
Het team Technical Services houdt zich dagelijks bezig met het verbeteren van de kwaliteit van de ICT dienstverlening en het geven van support bij automatiseringsstoringen en andere hulpvragen. We werken iedere dag aan het stabiel houden van de CBS IT Infrastructuur en het zoeken naar mogelijkheden om dit zo efficiënt mogelijk te doen, we zijn op dat onderwerp voortdurend in beweging. Daarnaast werken we doorlopend aan de ontwikkeling van de CBS infrastructuur door het monitoren van de marktontwikkelingen, het initiëren en uitvoeren van wijzigingen en het ontwikkelen en realiseren van een visie op de toekomst van de IT infra voorzieningen voor het CBS.

lees meer

Functie-eisen Wie zoeken wij

Persoonskenmerken:
 • Je begrijpt dat IT waarde toevoegt aan business processen en weet hier de maximale balans te bereiken in technische mogelijkheden versus business behoefte. Belangrijk kenmerk is dat jij het innoveren van het Infrastructuur domein aanjaagt en dat de daarbij behorende uitdagingen je motiveren. Je beperkt je niet alleen tot de techniek, maar bezit vaardigheden om nieuwe technieken organisatorisch in te bedden en kennis over te dragen.
 • Je beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring wat betreft projecten waarbij nieuwe Infra-ontwikkelingen worden ontworpen, gebouwd en geïmplementeerd.
 • Je beschikt over uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheden. Je bent in staat om ideeën en (werk)procedures in begrijpelijke en correcte taal op schrift te stellen.
 • Je haalt voldoeding uit het leiden van een infraproject. Je gaat in gesprek met belanghebbenden en kunt presentaties hierover houden.
 • Belangrijke persoonlijkheidskenmerken zijn: Teamplayer, stressbestendig, proactief, sociaal vaardig, professioneel, analytisch, gestructureerd en zelfstandig.
 • Onderhoud aan de ICT infrastructuur wordt in servicewindows uitgevoerd. De werkzaamheden vinden plaats in avonden en weekenden en daarom is een flexibele werkhouding vereist.
 • Ook is het belangrijk dat je bereid bent om bereikbaarheidsdiensten te draaien en soms onze vestiging in Heerlen te bezoeken.
 • Voor jou is het vanzelfsprekend om functie gerelateerde aanvullende trainingen/opleidingen te volgen en je nieuwe ontwikkelingen eigen te maken.

Functie eisen:
 • Minimaal afgeronde HBO opleiding
 • Je hebt ervaring in complexe ICT omgevingen, met een brede kijk op de mogelijkheden die Infrastructuur technieken bieden aan de business en weet dit om te zetten in praktisch uitvoerbare ideeën.
 • Kennis van en ervaring met inrichting en beheer Virtual Desktop Infrastructure (VDI) met VMware Horizon View.
 • Kennis en ervaring met End User omgevingsbeheer met VMware User Environment Manager.
 • Kennis en ervaring met Applicatie deployment met tools als Microsoft SCCM of RES Automation Manager
 • Kennis en ervaring met het VMware portfolio zoals vSphere, vRealize, NSX en vSAN
 • Ervaring met automatiseren van beheertaken d.m.v. PowerShell scripting en automation- en orchestration tooling.
 • Kennis van en ervaring met inrichting en beheer Linux systemen
 • Ervaring met Agile werken met een Scrum en/of Kanban aanpak

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Bedrijfsomschrijving In een samenleving waarin informatie explosief toeneemt, is het vrij kunnen beschikken over betrouwbare en integrale data cruciaal. Het CBS levert als hét statistische bureau van Nederland met betrouwbare statistische informatie en data inzicht in maatschappelijke vraagstukken. Daarmee voedt het CBS het maatschappelijk debat, de beleidsontwikkeling en de besluitvorming en draagt zo bij aan welvaart, welzijn en democratie.

Het CBS werd in 1899 opgericht vanuit de behoefte aan onafhankelijke, betrouwbare informatie om maatschappelijke vraagstukken te begrijpen. Deze rol heeft het CBS nog altijd. De organisatie is inmiddels uitgegroeid tot een innovatieve kennisorganisatie, die voortdurend nieuwe technologieën en ontwikkelingen toepast om de kwaliteit van de gegevens en de onafhankelijke positie te kunnen blijven borgen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 4.809 p/m

Aanbod

• Een salaris van minimaal €3130,- en maximaal €4809,- bruto per maand op basis van 36 uur. De inschaling is afhankelijk van kennis en ervaring.
• Een uitdagende baan in een dynamisch werkveld waar eigen verantwoordelijkheid nemen binnen passende eigen regelruimte voorop staat.
• Een vaste eindejaarsuitkering van 8,3%.
• Vakantiegeld uitkering van 8%.
• Flexibele werktijden en thuiswerkmogelijkheden.
• Voor het woon-werkverkeer ontvang je een NS Businesscard.
• De mogelijkheid om bij een fulltime aanstelling (36 uur) 4 uur per week compensatieverlof op te bouwen.
• Een studiefaciliteitenregeling.
• Individuele Keuzen Arbeidsvoorwaarden Pakket; de IKAP-regeling stelt je in staat om bijvoorbeeld extra vakantiedagen te kopen of te sporten met korting door middel van belastingvoordeel.
• Een werkplek met voldoende ruimte voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling.

lees meer

Aantal uur per week 36 - 40 uur p/w
36 t/m 40 uur
Infrastructuur specialist
Score: 8.7
Stemmen: 31

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag