user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Business Data Analist

Business AnalistData Analist
Samskip
 • Samskip
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Jouw analyses hebben een direct effect op onze klanttevredenheid en winstgevendheid. Weet jij onze logistieke efficiëntie te verbeteren en de proceskosten te verminderen als trade analist?

Ga jij als Business Data Analist onze koers bepalen?
Als onderdeel van het European Trade Team ga jij op zoek naar nieuwe kansen in de markt door uitvoerig onderzoek te doen. Je analyseert volumes, opbrengsten en kosten, identificeert zakelijke behoeften, kansen en problemen op operationeel en tactisch vlak en creëert hier de juiste oplossingen voor. Dit doe je binnen het UK Trade team.

Jij bent de link tussen de dagelijkse operationele uitvoering en het financiële resultaat hiervan. Naast het signaleren van afwijkingen, risico’s en knelpunten, werp je een kritische blik op de processen en identificeer je mogelijke verbeteringen waarmee je een bruikbare oplossing kunt realiseren voor onze organisatie.

In deze rol heb je veelvuldig contact met internationale collega’s. Je bent daarom communicatief en sociaal sterk ontwikkeld met een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal.

Je bent onder andere verantwoordelijk voor het:
 • verzamelen en structureren van data, ontwikkelen van modellen en maken van analyses;
 • vertalen van uitvoerende processen naar een financieel resultaat;
 • analyseren van organisatiebehoeften en verbeteringen voor organisatieprocessen;
 • ontwikkelen van kostenberamingen en winstanalyses voor nieuwe trajecten.

lees meer

Functie-eisen Als Business Data Analist is het voortouw jou niet onbekend
Jouw analyses bepalen de koers die Samskip vaart. Je bent daarom analytisch sterk, accuraat en voelt je verantwoordelijk voor de kwaliteit van je werk. Een proactieve instelling is onontbeerlijk, net als flexibiliteit zodat je snel in kunt springen op veranderende omstandigheden. Je begrijpt dat details belangrijk zijn, maar vergeet daarbij niet dat het geheel net zo belangrijk is.

Dit vul je aan met:
 • Een bachelor- of masterdiploma in een relevante richting, bijvoorbeeld in Bedrijfskunde, Informatiekunde of International Business Studies
 • Uitstekende sociale vaardigheden en souplesse in onderhandelen
 • Talent voor plannen en prioriteiten stellen
 • Werkervaring in logistiek is geen vereiste maar wel een pre

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving Samskip is een transportbedrijf dat wereldwijd transport en transport gerelateerde services biedt over land, zee, spoor en via de lucht. Wij richten ons in het bijzonder op kostenefficiënt, duurzaam en milieuvriendelijk vervoer. Met een omzet van meer dan 633 miljoen euro, 1500 werknemers en kantoren in 24 landen (in Europa, Noord-Amerika, Azië en Australië) is Samskip een van de grootste transportbedrijven binnen Europa.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Samskip is continu in beweging en dat is exact wat wij ook voor de carrières van onze medewerkers ambiëren. In deze ondernemende, internationale functie krijg je alle ruimte om jezelf, maar ook je professionele kennis en vaardigheden te ontwikkelen. Het International Trade Team bestaat uit een hechte club van specialisten met waardevolle kennis en ervaring, die ze graag met jou delen.

Dit vullen we aan met:
• Een marktconform salaris inclusief vakantiegeld, een 13e maand en reiskostenvergoeding
• Cursussen en trainingen, aangeboden door onze Samskip Academy
• Een van de boeiendste werkplekken in het hart van de Rotterdamse haven
• Aanvullende arbeidsvoorwaarden met oog voor een gezonde work-life balance, waaronder 28 vakantiedagen en een pensioenvoorziening
• Ergonomische werkruimtes, bedrijfsfitness en teambuildingactiviteiten

lees meer

Business Data Analist
Score: 8.5
Stemmen: 43

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rotterdam