user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature System engineer private Cloud operations

System Engineer
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving "Voor veel Nederlandse burgers is het tijdig en rechtmatig ontvangen van huur- en/of zorgtoeslag erg belangrijk. En probeer jezelf dan eens voor te stellen hoe complex en uitdagend de infrastructuur daarachter moet zijn. Ik was in ieder geval onmiddellijk nieuwsgierig en ben daarin zeker niet teleurgesteld. Integendeel!" Ryan Bregieta - System engineer private Cloud.

Op ons nieuwe private cloud platform (Toeslagen.Ne(X)t) met moderne private cloud technieken binnen één van de grootste en complexe Microsoft omgevingen van Nederland, worden binnenkort de applicaties en databases gehost waarmee de verwerking van alle Toeslagen wordt gedaan. De Toeslagen applicaties verwerken iedere maand de toeslagen voor 6 miljoen burgers. Het is een platform waar veel burgers in Nederland in belangrijke mate (in)direct van afhankelijk zijn en het is dus zaak om het nieuwe platform optimaal te laten functioneren.

Het Toeslagen.Ne(X)t platform is een echte Infrastructure as a Service (Iaas) cloud met alle kenmerken die daarbij horen. Het platform is gebouwd op een converged infrastructure van HP en volledig gebaseerd op Microsoft technologie. Specifiek voor de automatisering wordt gebruik gemaakt van PowerShell, Pester, SMA, DSC, BitBucket, Visual Studio (development tools).

In jouw rol als senior system engineer private cloud operations ben je als lid van een DevOps-team verantwoordelijk voor de exploitatie én onderhoud/voortbrenging van de infraproducten van dit platform. Jouw hoofdtaak bestaat uit exploitatiewerkzaamheden t.b.v. het nieuwe platform. Je handelt incidenten en problemen af en je voert proactief beheer uit. Jouw taken zijn o.a. de uitvoering van daily operations, monitoring van het platform (en optimalisering), en het beschikbaarheids- en capaciteitsbeheer. Je beschrijft, onderhoudt en automatiseert beheerprocessen en werkinstructies en voert update management uit. Ook kan je worden ingezet voor het vernieuwen, onderhouden en configureren van de platformcomponenten en de daarbij behorende tooling en je zorgt ervoor dat deze beheersbaar blijven.

Als system engineer krijg je alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken en denk je proactief mee over verbeteringen. Je neemt daarin jouw collegas mee en je coacht hen in hun ontwikkeling. Zo draag je bij aan de kwaliteit van de werkzaamheden en de ontwikkeling van jouw team. Je bent van begin tot eind betrokken bij de projecten waar je aan werkt en je ziet het resultaat van je inzet. Én je werkt - op basis van Scrum en DevOps - nauw samen met de applicatieontwikkel- en beheerteams. Dus.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Ryan? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op met Hennie Bolhuis-Ros, teammanager TNe(X)t private cloud bij de Belastingdienst.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt liefst een hbo-diploma in de (technische) informatica óf je beschikt aantoonbaar over hbo-werk- en denkniveau.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Je hebt kennis van van ITIL processen (of vergelijkbare modellen).
 • Je hebt kennis van en ervaring met van System Center Operations Manager (SCOM) en Virtual Machine Manager (VMM); met PowerShell op het gebied van deployment automation en het automatiseren van beheerprocessen.
 • Als je kennis van en ervaring hebt van Microsoft Private Cloud IaaS oplossingen en principes is dat een pre.
 • Én dat geldt ook als je enige kennis hebt en beschikt over de certificering MCSE private Cloud.
 • Je beschikt over goede mondelinge en schriftelijke vaardigheden in Nederlands en Engels.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid

Herken jij je jezelf hierin ook?
Je hebt een positieve instelling en dienstverlening staat bij jou hoog in het vaandel. Communicatief ben je sterk en ook samenwerken en contact leggen met anderen gaat je goed af. Je bent een teamplayer, maar kunt binnen het team zelfstandig werkzaamheden uitvoeren. Daarbij denk je in oplossingen. Je neemt initiatief en je bent standvastig als dat nodig is. Je bent analytisch sterk en loopt warm voor complexe vraagstukken. Je bent zelfstandig in je doen en laten, creatief en je durft buiten de gebaande paden te treden. Ook wil je altijd op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen je vakgebied en heb je de ambitie om nieuwe dingen te leren én te groeien binnen onze organisatie.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 4.809 p/m

Salaris­niveau
schaal 11
Maand­salaris
Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)
Dienst­verband
Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur
Tijdelijk aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week
32
Maximaal aantal uren per week
36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.

lees meer

System engineer private Cloud operations
Score: 8.9
Stemmen: 37

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Apeldoorn