user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Data engineer

Data AnalistData Scientist
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Data engineer
Belastingdienst

Functie­omschrijving
"Wat ik het leukste vind aan mijn functie? Dat ik werk met state-of-the-art technologieën en op die manier op de hoogte blijf van de laatste ontwikkelingen op technologisch gebied. Hierdoor kan ik echt een bijdrage leveren aan opsporing, en iets betekenen voor de maatschappij." Laurens - Teamlid data gedreven opsporen bij de FIOD.

Opsporing en toezicht houden zijn de hoofdtaken van de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD) van de Nederlandse Belastingdienst. Opsporing op het gebied van economische, financiële en fiscale fraude, en toezicht op economisch en financieel gebied. Team Data Gedreven Opsporen (DGO) ontwikkelt producten die rechercheurs helpen bij het doen van hun werk: het opsporen van financiële fraude en belastingfraude. Door onze producten kunnen rechercheurs sneller en overzichtelijker grote hoeveelheden data analyseren.

In jouw rol als data-engineer ben je onderdeel van het data-scienceteam van DGO en lever je een bijdrage aan de ontwikkeling van modellen en applicaties die helpen bij het opsporingsproces. Zo zet je ruwe brondata om naar bruikbare data, bouw je microservices waarin applicaties kunnen draaien en beheer je deze microservices waardoor ze met elkaar kunnen communiceren. Tot slot zet je ETL-pipelines op en communiceer je met de data-scientists over hun modellen.

Je werkt nauw samen met data-scientists en met het ontwikkelteam. Daarbij zorg je voor de data-inputstroom, waarbij je ruwe data op een gestandaardiseerde manier beschikbaar maakt voor de data-scientists. Je helpt ook bij het beheren van het cluster waarin de modellen en applicaties gehost worden en helpt de data-scientists bij het in productie brengen van hun modellen.

Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Laurens? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige, werkzaamheden? Neem dan contact op met Martijn.

lees meer

Functie-eisen Functie-eisen
 • Je hebt een hbo- bachelordiploma óf beschikt over de gevraagde werkervaring.
 • Je hebt minimaal een jaar werkervaring als data-engineer binnen een team.
 • Je hebt minimaal een jaar gewerkt met Python.
 • Je hebt werkervaring met Docker, Kubernetes, en met rest-APIs zoals Flask.
 • Je hebt kennis van of ervaring met Linux, Spark en Airflow.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • accuraat werken
 • samenwerken
 • omgevingsbewustzijn
 • zelfontwikkeling

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent geïnteresseerd in de nieuwste technieken in je vakgebied, bent flexibel en kunt snel schakelen als dat nodig is. Daarnaast ben je creatief en communiceer je helder en makkelijk met je collega's. Plannen en organiseren gaat je goed af. En natuurlijk ben je geïnteresseerd in het opsporingsproces.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Rijbewijs Vereist: Auto (B)
Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 4.809 p/m

Salaris­niveau schaal 11
Salaris­omschrijving In beginsel vindt inschaling in de naast lagere salarisschaal plaats. Bij aanwezigheid van relevante kennis, ervaring of om arbeidsmarktoverwegingen kan inschaling op een hogere positie in de desbetreffende salarisschaal plaatsvinden. Ook bestaat de mogelijkheid om in bijzondere gevallen waarin de aanwezige kennis en/of ervaring dit rechtvaardigt, direct in de bij de functie behorende salarisschaal in te schalen.
Maand­salaris Min €3.130 – Max. €4.809 (bruto)
Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur Tijdelijk aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Minimaal aantal uren per week 32
Maximaal aantal uren per week 36
Rijbewijs B

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Wij bieden je een inwerkprogramma aan en afhankelijk van je opleiding en werkervaring een opleiding en/of training. Gedurende dit opleidingstraject is het niet mogelijk om in deeltijd te werken. Nadat je dit hebt afgerond en bij goed functioneren, word je aangesteld in vaste dienst. Mocht je het opleidingstraject niet succesvol afronden dan word je aanstelling bij de Belastingdienst beëindigd. De interne kandidaat die de verplicht te volgen opleiding niet succesvol afrondt, wordt teruggeplaatst naar zijn oorspronkelijke organisatieonderdeel en belast met werkzaamheden die gelijk of gelijksoortig zijn aan die van de oorspronkelijke functie.

lees meer

Data engineer
Score: 7.6
Stemmen: 50

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam