user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Strategisch IT-leveranciersmanager

ICT Manager
Gemeente Den Haag
 • Gemeente Den Haag
 • Universitair of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Strategisch IT-leveranciersmanager

Weet jij alles van IT-inkoop en IT-contracten en kan jij met leveranciers de balans vinden tussen kostenefficiency en kwaliteit?


Lees verder! WO | Maximaal €5984 | Schaal 13 | Regulier | Vast | 36 uur

Wat ga je doen?
De gemeente Den Haag maakt gebruik van honderden IT-systemen en IT-diensten om haar dienstverlening en bedrijfsprocessen te ondersteunen. Ten grondslag daarvan liggen IT-contracten met vaak hoge contractwaarden van vele miljoenen. De gemeente dient doelmatig en rechtmatig om te gaan met het gemeenschapsgeld en tegelijkertijd te zorgen voor een optimale dienstverlening en bedrijfsvoering. De gemeente ziet haar IT-leveranciers als strategisch partners om de gemeentelijke organisatie te voorzien van ondersteuning op het gebied van toekomstbestendige, veilige en robuuste informatievoorziening en automatisering. Als strategisch leveranciersmanager zoek jij de balans tussen kostenefficiency en kwaliteit op het gebied van IT en onderhoudt daarbij de relaties met de strategisch IT-leveranciers. In deze rol weet je wat er speelt in de IT-markt en ben je in staat om goede relaties te onderhouden met de belangrijkste leveranciers van de gemeente.

Als strategisch leveranciersmanager ben jij een belangrijke adviseur voor de Chief Information Officer (CIO). De CIO heeft de rol van categoriemanager IT van de gemeentelijke organisatie. Je zorgt voor kaders en beleid op het gebied van IT contract- en leveranciersmanagement en ICT-inkoop(voorwaarden). Je draagt zorgt voor een jaarlijkse aanbestedingskalender. Je bereidt de strategisch gesprekken met de belangrijkste leveranciers voor. Je zorgt voor spend analyses en stelt het jaarlijks categorieplan IT op. Je bent voortdurend op zoek naar kansen voor kostenefficiency en kwaliteitsverbeteringen en je vindt en analyseert knelpunten. Je bent steeds op zoek naar verbeteringen en hoe we als gemeente Den Haag kunnen aansluiten op innovatieve trends. Hiervoor onderhoud je je contacten en zoek je de samenwerking op bij andere gemeenten, bijvoorbeeld in G4-verband of met de VNG. Om verbeteringen door te voeren initieer je projecten en neem je de projectleiding op je.

Het CIO-Office
Jij bent onderdeel van het CIO-Office in de Bestuursdienst (BSD) en rapporteert direct aan de Chief Information Officer (CIO). Het CIO-Office is verantwoordelijk voor strategie en kaderstelling op de gehele informatievoorziening van de gemeente Den Haag. De afdeling bestaat uit circa twintig professionals die zich onder meer bezig houden met: IT-governance, IT-finance en IT-control; enterprise architectuur; enterprise portfolio management; strategisch leveranciersmanagement; datamanagement; innovatiemanagement; informatieveiligheid en gegevensbescherming.

lees meer

Functie-eisen Wat vragen wij?
 • WO werk- en denkniveau blijkend uit een diploma in informatiekunde, bedrijfskunde of soortgelijke opleiding of werkervaring op strategisch niveau.
 • Minimaal 5 jaar werkervaring op strategisch niveau, waarvan ten minste 3 in IT-leveranciersmanagement.
 • Aantoonbare ervaring met contract- en leveranciersmanagement, IT-categoriemanagement en ICT-inkoop en (Europese) aanbestedingen.
 • Kennis en ervaring met wet- en regelgeving op het gebied van inkoop- en contractmanagement en ICT-inkoopvoorwaarden zoals GIBIT.Sterke communicatieve vaardigheden en overtuigingskracht op directieniveau.

Competenties:
Integriteit, onderhandelen, analytisch vermogen, resultaatgerichtheid, omgevingsbewustzijn, leiderschap, overtuigingskracht, netwerkvaardigheid.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 5.984 p/m

Wij werken in een open en prettige werksfeer met een informele cultuur. Er bestaat een fijne werk-privé balans. Jouw werkplek is uitstekend te bereiken met het OV en het strand is altijd vlakbij, maar we geven je ook de mogelijkheid om thuis te werken. Daarnaast kun je rekenen op:

• Maximaal € 5.984,- bruto per maand op basis van 36 uur per week (salarisschaal 13);
• Een flexibel in te delen werkweek van 36 uur;
• Een tijdelijke aanstelling van een jaar die we na een jaar graag omzetten naar een vaste aanstelling;
• Op maat gesneden ontwikkelingsmogelijkheden;
• Een goed pakket secundaire arbeidsvoorwaarden, zoals opname in het ABP-pensioenfonds, een maandelijkse bijdrage in de ziektekostenverzekering, betaald ouderschapsverlof, een aantrekkelijke 60-plus regeling (vitaliteitspact) en de mogelijkheid om je secundaire arbeidsvoorwaarden te bepalen via een Individueel Keuzebudget (IKB) van 17,05% van je salaris.

lees meer

Strategisch IT-leveranciersmanager
Score: 7.4
Stemmen: 24

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag