user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature System Specialist

Netwerk EngineerSystem Engineer
Siemens Nederlands N.V.
 • Siemens Nederlands N.V.
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Heb jij een passie voor Instrumentation & Control en Digitalisering?
Zoek je een nieuwe uitdaging?
Stop je pas als je de oplossing hebt gevonden?
Is geen uitdaging jou ‘te groot’?
Dan ben jij mogelijk de System Specialist die wij zoeken!

De functie System Specialist houdt in dat je betrokken zult zijn bij automatiseringsprojecten in middelgrote en grote energiecentrales in Nederland, maar mogelijk ook daarbuiten.
De divisie Power Generation Services richt zich op zeer betrouwbaar en deskundig onderhoud, reparatie, vervanging, revisie en modernisering op het gebied van, gas- en stoomturbines en generatoren in grootschalige, industriële krachtcentrales en compressoren voor de olie- en gassector.

Jouw rol start bij de aanvraag van de klant om daarna, zelfstandig en in teamverband, vanaf het ontwerp te komen tot een betrouwbare eindoplossing voor de klant. Daarnaast speel je een belangrijke rol bij de uitwerking, systeemafname (FAT, SAT) en inbedrijstelling op de klantlocatie.

Je bent stressbestendig en werken op locatie en op ongeregelde tijden is voor jou geen probleem. Deze functie biedt in de eerste plaats een aanzienlijke uitdaging voor een specialist die een volgende stap in zijn/haar carrière wil maken.

Als System Specialist kun jij vanuit complexe vraagstukken zowel in- als extern als sparringpartner optreden voor het ontwerpen, ontwikkelen en testen van software, systeemconfiguraties, cybersecurity en digitaliserings-oplossingen. Je maakt gebruik van Siemens DCS SPPA-T3000, PLC’s (S7) en verleent je services bij de klant.
Tevens weet je collega’s mee te krijgen met jouw technische oplossing / aanpak, vervul je een voortrekkersrol en ben je altijd op zoek om jezelf en je team naar een hoger niveau te tillen. Het onderhouden van nauwe contacten met internationale collega’s en experts gaat je goed af.

Wie zijn wij en wat doen we?
De business unit Controls & Digitalization richt zich op het betrouwbaar en deskundig moderniseren, migreren en het in stand houden van met name SPPA-T3000 DCS systemen in energiecentrales.

Voor deze club zoeken wij een getalenteerde en gedreven System Specialist die in een team van ca. 18 ervaren medewerkers werkzaam zal zijn. De mogelijkheid bestaat om internationaal ervaring op te doen en een bijdrage te leveren aan internationale projecten. Je rapporteert aan de Business Unit Manager.

Wat worden jouw verantwoordelijkheden?
 • Zelfstandig en in teamverband ontwerpen en implementeren van Siemens DCS systemen en Software oplossingen;
 • Ontwerpen van DCS systeemconfiguraties;
 • Adviseren van klant en projectteamleden op het gebied van proces automatisering;
 • Zelfstandig bij de klant onderhouden van de automatiseringssystemen (Systemen en systeemsoftware).

lees meer

Functie-eisen Wat heb je nodig om voor deze functie in aanmerking te komen?
 • Een opleiding op HBO-niveau in een technische richting;
 • Je beschikt over kennis en ervaring of bent bereid opleidingen te volgen voor:
 • SPPA-T3000, Windows en Linux Server;
 • Server en PC technieken;
 • Netwerken (Switches, Firewalls en Routers; LAN en WAN);
 • IT-Security (secure by design, Hardening, Malware Protection, NIDS, Whitelisting);
 • Simatic S7-400 en Simatic Manager;
 • Netwerkprotocollen zoals TCP/IP, HTML, Profinet,NTP, SSH;
 • Interfaces met derden zoals OPC, OPC UA, IEC60870, IEC61850, Profibus, Modbus;
 • Goede kennis van de Engelse taal.
Je zult te maken krijgen met een breed technisch spectrum waarbij het beschikken over “autodidactische” eigenschappen een voorwaarde is. De genoemde kennisgebieden zijn doelen te behalen in 3 tot 5 jaar.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Bedrijfsomschrijving In Nederland leveren we zowel producten, systemen, installaties als diensten. Met dit gevarieerde leveringsprogramma bestrijken we vrijwel alle terreinen van de werktuigbouw, elektrotechniek, elektronica en IT. We bieden een breed Scala aan innovatieve oplossingen voor energie-efficiëntie, industriële productiviteit en intelligente infrastructuur. De focus ligt daarbij steeds meer op duurzaamheid. Wij combineren onze innovaties met onze knowhow – op het gebied van elektrificatie en automatisering, versterkt door digitalisering - en door op te treden als een betrouwbare en verantwoordelijke partner.

Maar weinig organisaties zijn in zoveel landen en industriële branches actief als Siemens. Wereldwijd werken er zo’n 372.000 medewerkers bij Siemens, waarvan er 2.000 werkzaam zijn in Nederland.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Wij bieden je een fulltime baan in een innovatieve en professionele werkomgeving, met veel ruimte om jezelf te ontwikkelen. Zo beschikt Siemens over een eigen learning-afdeling, waarin wij zelf trainingen aanbieden. Verder krijg je 27 verlofdagen en 13 ADV-dagen per jaar. Waardering, kansen en mogelijkheden zijn sleutelonderdelen van werken bij Siemens. Van flexibele beloning tot mogelijkheden voor vrijwilligerswerk in de maatschappij en van carrièremogelijkheden tot een veilige, gezonde en moderne werkomgeving.

lees meer

System Specialist
Score: 7.8
Stemmen: 26

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Haag