user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature IT-architect en projectleider

Data ArchitectIT Director
Waterschap AA en Maas
 • Waterschap AA en Maas
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Waterschap Aa en Maas: overheidsorganisatie van het jaar 2018!
Werken met water wordt steeds belangrijker. Het vraagt om kennis, ambitie en innovatief vermogen om de kwaliteit en veiligheid van het water te waarborgen en duurzame oplossingen te ontwikkelen. Informatietechnologie is daarbij van groot belang. Als IT-architect en projectleider geef jij mede vorm aan ons uitdagende IT-landschap.

Dit ga je doen
Technieken zoals BIG-Data en IOT (internet of things) brengen voor waterschappen nieuwe mogelijkheden voor data gedreven projecten zoals het slimmer sturen en verdelen van het oppervlakte- en afvalwater. Nieuwe wetgeving stimuleert om samen met andere ketenpartners (zoals Rijk, Provincie, gemeente, waterschap) om processen rondom planvorming, vergunningverlening, toezicht en handhaving met IT verder te integreren.
Daar kom jij om de hoek kijken. Want jij vertaalt de gebruikerswensen naar een doeltreffende IT-architectuur die je vervolgens door IT-beheerders tot leven laat brengen.

Als IT-architect stippel je samen met jouw collega’s de koers uit voor de komende jaren. Want IT-architectuur gaat ook over de toekomst: waar gaat de IT staan in het waterschap van morgen? Je houdt je volop bezig met ons interne programma digitale transformatie, waarin we innovatieve projecten onderbrengen. Zo hebben we een eigen datalab om data voorspellingen te gaan maken en nieuwe applicaties, systemen en programma’s te ontwikkelen en te testen. Jij geeft vorm aan de innovaties die binnen ons IT-landschap passen.

Als projectleider heb je een sleutelrol aan de organiserende kant van onze IT-organisatie. Zo ben je betrokken bij de uitdagingen van diverse afdelingen. Ook ben jij het eerste aanspreekpunt als het gaat om de wensen- en eisenlijsten voor het gebruik van de applicaties. Jij maakt complexe technische vraagstukken helder en stuurt de mensen aan die de oplossing realiseren. Kortom: jij schept duidelijkheid in ons IT-landschap.

Jouw team
Je werkt bij de servicestaf, die ondersteunende diensten levert aan de hele organisatie. De servicestaf bestaat uit vier teams: IT-Beheer, Geo-informatie, Facilitair bedrijf en ‘jouw’ team: Informatiemanagement. Je werkt nauw samen met collega-projectleiders, informatieanalisten en IT-adviseurs. De sfeer is informeel, de lijntjes zijn kort. Zo maken jullie optimaal gebruik van elkaars kennis en ervaring.

lees meer

Functie-eisen Dit ben jij
Natuurlijk ben je een IT’er in hart en nieren. Maar wel eentje die van nature soepel schakelt met uiteenlopende persoonlijkheden en partijen. Of het nu doorgewinterde technici en IT’ers zijn, of bijvoorbeeld managers: jij legt projecten in begrijpelijke taal uit, net als de eventuele risico’s en gevolgen. Je bent een doorzetter met een positieve werkhouding. Het mooie van deze functie is de ruimte die je hebt voor eigen inbreng, initiatief en ontwikkeling. Dat past precies bij jouw ondernemende karakter.
Verder heb je:
 • HBO-niveau en een (technische) IT-achtergrond.
 • Kennis van moderne technologieën en (innovatieve) IT-oplossingen.
 • Conceptuele en praktijkkennis van het IT-vakgebied.
 • Een goed analyserend en probleemoplossend vermogen en kennis van projectmatig werken en methodieken zoals Prince 2 en Agile/scrum.
 • Kennis van informatieveiligheid.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Handig om te kunnen: Engels
Bedrijfsomschrijving Waterschap Aa en Maas zorgt in het oosten van Brabant voor veilig, voldoende, schoon en natuurlijk water. Projecten worden in toenemende mate uitgevoerd in samenwerkingsverband met de andere Brabantse waterschappen of Het Waterschaphuis. We zijn een ambitieuze organisatie die het maatschappelijk belang optimaal dient. Dagelijks leveren we een hoog niveau van betrouwbaarheid en tegelijkertijd staan we, met het oog op de toekomst, steeds weer voor nieuwe uitdagingen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 69.342 p/j

Een bruto jaarsalaris van maximaal € 69.342 bij een werkweek van 36 uur (functieschaal 11), afhankelijk van opleiding en ervaring. Dit is inclusief Individueel Keuzebudget (IKB), een toeslag van 20% (inclusief 8% vakantiegeld) op je bruto jaarsalaris om zelf te besteden aan secundaire arbeidsvoorwaarden. Zo kun je bijvoorbeeld extra verlof kopen of dit bedrag laten uitbetalen.
Verder krijg je een:

Reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer.
Solide pensioenregeling.
Persoonsgebonden Basis Budget (PBB) van € 5.000,- per vijf jaar voor je persoonlijke ontwikkeling en vitaliteit.

lees meer

IT-architect en projectleider
Score: 8.6
Stemmen: 13

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Bosch