user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Business Intelligence Back end Ontwikkelaar

Business Analist
Gemeente Rotterdam
 • Gemeente Rotterdam
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Als Business Intelligence Back end Ontwikkelaar geef jij in dit team invulling aan de IT Skills.

Je realiseert samen met je collega’s informatieproducten voor de business. Je zet je kennis en kunde in voor het hele realisatieproces: van businessanalyse, data-analyse, ontwerp en realisatie van datastructuren tot aan de ondersteuning bij het ontwerp en realisatie van front end toepassingen.

Je analyseert de informatiebehoefte en systeemvereisten en maakt op basis daarvan technische ontwerpen.
Je analyseert brondata en vertaalt die naar geïntegreerde datamodellen. Je programmeert de benodigde datastromen ten behoeve van gewenste analysemogelijkheden.
Je werkt als back end ontwikkelaar nauw samen met je teamgenoten en je hebt begrip van de werkzaamheden die je front end collega’s doen. Je bent altijd bereid om te leren en om je eigen kennis en kunde en inzetbaarheid te vergroten.

Vanwege de doorontwikkeling van BI zoeken we medewerkers met een brede interesse voor de vernieuwingen en moderne toepassingen van BI en een drive om bij te blijven in het vakgebied.
Ons vertrekpunt is uiteraard de huidige omgeving. Daarom is kennis van en ervaring met een Oracle Datawarehouse, stermodellering, het Data Vaultprincipe een vereiste en kennis van de Cognosrapportage-omgeving en dashboarding een pré.

lees meer

Functie-eisen
 • Hbo werk- en denkniveau.
 • Relevante opleiding op gebied van informatievoorziening.
 • Minimaal 2 jaar relevante werkervaring in het vakgebied.
 • Kennis van en ervaring met BI-processen en de realisatie van BI-producten.
 • Kennis en ervaring met ETL-processen.
 • Kennis en ervaring op gebied van datawarehouses, Data Marts en Data Vault methodiek.
 • Kennis van en kunnen programmeren in SQL en PL/SQL.
 • Begrip van Cognos 10 en 11.
 • Affiniteit met scrum/agile werken.

Jij…:
 • Dompelt je graag onder in databases, maar vindt het ook leuk om in een multidisciplinair team te werken aan de meerwaarde voor de business.
 • Hebt daarom ook een businessoriëntatie en bent dienstverlenend ingesteld.
 • Hebt een scherp analytisch en probleemoplossend vermogen.
 • Hebt affiniteit met het geautomatiseerd ondersteunen van werkprocessen.
 • Hebt inzicht en inlevingsvermogen in raakvlakken tussen het automatiseren van werkprocessen, datakwaliteit en het leveren van informatievoorzieningsproducten.
 • Bent resultaatgericht, creatief en innovatief.
 • Kunt helder communiceren en bent je flexibel.
 • Bent nooit uitgeleerd!

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 4.225 p/m

De gemeente Rotterdam bied je een dynamische en interessante werkomgeving. De stad heeft de ambitie om op het gebied van datagedreven werken tot de top te horen. Weinig andere werkgevers hebben zo’n diversiteit in diensten en producten en bieden de daarbij horende datarijkdom. De mogelijkheden voor gewone slimme en superslime toepassingen zijn groot. Bij ons kun je echt het verschil maken en helpen bij het oplossen van maatschappelijke vraagstukken en het verbeteren van de dienstverlening aan de Rotterdammer.

Daarbij bied de gemeente je uitstekende arbeidsvoorwaarden, een prettig aantal ADV- en vakantiedagen en een individueel keuzebudget dat je kunt inzetten voor bijvoorbeeld een fiets of een fitnessabonnement. Je krijgt de kans om opleidingen te volgen en je door te ontwikkelen in het BI-vakgebied. Flex-, thuis- en deeltijdwerken is bij de gemeente volledig ingeburgerd.

Inschaling vindt plaats, afhankelijk van je kennis en ervaring, in schaal 10 (maximaal € 4.225), schaal 11 (maximaal € 4.859) of schaal 12 (maximaal € 5.520). Wij zoeken BI-specialisten op verschillende niveaus. Je kunt je bij ons prima doorontwikkelen!

lees meer

Overige info De afdeling
Wij zijn de Business Intelligence specialisten van de gemeente Rotterdam. Wij werken in multidisciplinaire teams dicht bij de interne klant. Wij leveren kennis en informatie die nodig is voor verantwoorde beleidsvorming over Rotterdam en voor het besturen van de stad en het concern.
Wij ondersteunen het datagedreven werken binnen de gemeente.
BI ontwikkelt zich richting Business Intelligence Competence Center (BICC). In dit BICC wordt alle aanwezige kennis en kunde gecombineerd en ontsloten. Business intelligence levert de volgende diensten:

Standaard informatieproducten: rapportages, dashboards, geografische producten.
Selfservice BI.
Fungeren als kenniscentrum voor primaire procesdata.
Proactief meedenken en adviseren over BI-oplossingen.
Centrale dataopslag met historieopbouw.
Wij leveren onze diensten vanuit dedicated scrumteams die -met een sterke businessoriëntatie en met korte lijnen- de verschillende Clusters van de gemeente Rotterdam bedienen. We verbinden medewerkers voor langere tijd aan een Cluster zodat ze de gelegenheid hebben om een specifiek deel van de organisatie goed te leren kennen.

De focus ligt momenteel op het realiseren van informatieproducten op basis van een Oracle Data Ware House (DWH) en Cognosrapportages. Uitgangspunt hierbij is om definities en rekenkracht in het DWH onder te brengen en de Cognosrapportages lean & mean te houden. BI maakt bij de gemeente een snelle ontwikkeling door. We ondersteunen meer en meer BI-selfservice. De BI-omgeving ontwikkelt zich naar een volgende fase van professionaliteit waarbij we steeds vaker andersoortige bronnen ontsluiten. Er lopen experimenten met Big Datatoepassingen en Data science. We schaffen een professionele Analyseomgeving aan en denken na over datavirtualisatie.

Onze organisatie
Werken voor de gemeente Rotterdam is werken voor een stad die zichzelf steeds opnieuw uitvindt. Die bekend staat als innovatief en internationaal. Een stad ook met complexe vraagstukken en grote maatschappelijke opgaven. In deze voorhoede werk jij, voor en samen met meer dan 620.000 Rotterdammers. Bij zo’n stad hoort een eigentijdse overheid. Wij bieden je ruimte en kansen om Rotterdam en daarmee jezelf vooruit te blijven helpen. Met arbeidsvoorwaarden die dat mogelijk maken.

NB. Herplaatsingskandidaten van de gemeente Rotterdam hebben bij gebleken geschiktheid voorrang op andere interne of externe sollicitanten, ongeacht in welke fase van de procedure zij solliciteren. Bij gelijke geschiktheid krijgt een interne kandidaat de voorkeur boven een externe kandidaat. 

Werken bij de gemeente Rotterdam vereist een verklaring omtrent gedrag. 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld. 

De gemeente Rotterdam is lid van het Rotterdams Platform tegen Arbeidsdiscriminatie. Samen met andere Rotterdamse organisaties maken wij ons sterk voor gelijke kansen en tegen discriminatie op de arbeidsmarkt.

Heb je interesse?
Je kunt je inhoudelijke vragen stellen én je sollicitatie richten aan Myriem Bouaddi, Teamleider, tel. 06-12589254. Voor meer informatie over de wervingsprocedure, neem dan contact op met Martijn Roosen, Recruiter, tel. 06-27148536. Solliciteren doe je via de 'Solliciteer' button.

Belangstellenden die na de reactietermijn reageren, worden niet meer in de selectieprocedure meegenomen. De eerste sollicitatiegesprekken zijn gepland in week 49 of 50.

lees meer

Contactpersoon Dhr. Martijn Roosen
06-27148536
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor in regio Rotterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Rotterdam