user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature BI - Specialist (fulltime)

Business & IT Specialist
Gemeente Delft
 • Gemeente Delft
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Je rol 
Samen met de interne klant analyseer je de vraag en beschikbare informatie. Dat heeft soms wat voeten in de aarde: het is voor jou de kunst om de vraag achter de vraag te achterhalen. Waarom stelt de klant deze vraag? Welke informatiebehoefte is er eigenlijk écht? En wat gaat de klant of gebruiker met de informatie doen? Hoe ziet het werkproces van de klant eruit? Heb je eenmaal voor ogen welke informatie je moet achterhalen (en wat daarbij prioriteit heeft!), dan ga je aan de slag. Je adviseert over de aanpak en mogelijkheden. Ook ontwikkel je de gewenste, vaak uitdagende en complexe rapportages in onze BI-tools, zoals Cognos 11 en binnenkort ook Power BI. Dat doe je deels zelfstandig, maar je neemt ook deel aan BI-ontwikkeltrajecten door middel van scrumsessies.

Je werkplek
Voor de sturing en de verantwoording  worden binnen de gemeente  honderden rapportages gemaakt. Je kunt je voorstellen dat daar een schat aan informatie in verborgen zit. Het BI Competence Center gaat dagelijks samen met de organisatie aan de slag met het verzamelen van al die gegevens en het omzetten hiervan in praktische informatie. Als BI-specialist speel jij hier een belangrijke rol in, net als jouw twee collega BI-specialisten, diverse BI-adviseurs en technische specialisten op de afdeling. Business Intelligence en informatiegestuurd werken zijn belangrijke speerpunten van de gemeente Delft. Dat betekent een heleboel ontwikkeling: binnen de afdeling, maar ook kansen voor jou om jezelf te blijven ontwikkelen binnen het vakgebied.

lees meer

Functie-eisen Over jou
Jij bent niet alleen pro op het gebied van bronsystemen, informatieanalyse en rapportageontwikkeling. Je bent ook een echte professional als het gaat om communicatieve vaardigheden en omgevingsbewustzijn. Dat zit zo: als BI-specialist werk je met veel verschillende collega’s, van manager tot gebruiker en van functioneel beheerder tot technisch beheerder. Met allen moet je een gesprek op het juiste niveau kunnen voeren. Je kent processen van jouw klanten en weet altijd de verbinding te leggen tussen de gegevens en de gewenste informatie. Daarbij houd je altijd de belangen van de organisatie in het oog. 
Ook durf jij je mannetje te staan. Bijvoorbeeld als je aan de bel moet trekken bij de opdrachtgevers, omdat de workload of ander knelpunt daarom vraagt. Maar ook als het gaat om het meekrijgen van diverse collega’s in kwaliteitsverbetering of het geven van feedback.
Andere competenties die bij jou passen: nauwkeurig, kwaliteitsbewust, analytisch vermogen, goed in plannen en organiseren en het kunnen overzien van bedrijfsprocessen.

Andere eisen:
 • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding op het gebied van Bedrijfskundige Informatica of hebt een diploma op HBO-niveau en al een aantal jaar ervaring binnen het vakgebied.
 • Ervaring met Scrum als ontwikkelmethode is een pré.
 • Je hebt kennis van en ervaring met Cognos 11 of een vergelijkbare tool.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Bedrijfsomschrijving Delft, een stad van contrasten. Tot ver in het buitenland beroemd om de prachtige, historische binnenstad (en om Delfts blauw). Maar ook om innovatieve kenniscentra als de TU, TNO en Deltares. Een stad van monumenten en experimenten. Delft heeft een rijke historie én is, mede door tienduizenden studenten, jong gebleven. De jongste oude stad van Nederland. Vernieuwing is al eeuwenlang onderdeel van het DNA van Delft. Ook vandaag kijkt de stad reikhalzend uit naar morgen. Het bepaalt de agenda van het bestuur en de gemeentelijke organisatie. Spraakmakende infrastructurele projecten, sociale en bestuurlijke vernieuwing. De organisatie omarmt nieuwe inzichten en creatieve oplossingen.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.805 p/m

Je salaris is, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal € 3.805,- bruto bij een 36-urige werkweek (schaal 9).

Door het Individueel Keuze Budget heb je maandelijks de beschikking over een deel van je vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Je kunt een bedrag laten uitbetalen of o.a. gebruiken voor de aanschaf van een fiets of het kopen van bovenwettelijk verlof. Het ouderschapsverlof wordt gedeeltelijk door ons betaald. Tot slot: je werkt in ons moderne en duurzame kantoorgebouw boven station Delft. Gemakkelijk per openbaar vervoer te bereiken en midden in de binnenstad. De werktijden zijn flexibel en er zijn thuiswerkmogelijkheden.

lees meer

BI - Specialist (fulltime)
Score: 9.6
Stemmen: 23

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Delft