user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Tester/Scrummaster

Testcoördinator
De Nederlandsche Bank
 • De Nederlandsche Bank
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Zorg dat onze applicaties probleemloos in gebruik kunnen worden genomen als tester/scrummaster bij DNB. 

Jij hebt impact

Bij DNB werk je met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. In een snel veranderende omgeving denk jij als tester/scrummaster mee over complexe testtrajecten. Zo zorg jij samen met je collega’s voor een verdere optimalisatie van ons testproces!

Zo doe je dat als tester/scrummaster bij DNB
Vanuit de dynamiek van het centrum van Amsterdam stap je in de dynamiek van DNB. Je haalt snel een espresso bij de koffiebar, checkt je mail op je telefoon en neemt de trap of lift naar de 2everdieping. Terwijl je bijpraat met je collega’s sluit je jouw laptop aan en begin je aan je werkdag. Je begint de dag met een stand-up, daar geef jij een korte presentatie over de laatste ontwikkelingen in de huidige sprint. Als tester ben je verantwoordelijk voor de uitvoering van functionele testen, de creatie en de uitvoering van de regressietest, verbetering van de testprocessen met behulp van testautomatiseringstools, de coördinatie en begeleiding van de gebruikerstesten.

Je luncht met je collega’s van de afdeling in het bedrijfsrestaurant; lastig kiezen die verse lasagne of toch een maaltijdsalade? Of je loopt met een collega van een andere afdeling een rondje over de Albert Cuijpmarkt. Aan het einde van de dag heb je een afspraak met de andere testers van de DevOps teams. Jullie wisselen kennis uit van alle applicaties binnen de keten, zowel front end als back end. Deze sessie gebruik je als input om je presentatie voor te bereiden van de demo die je maakt voor alle stakeholders. Daarnaast sparren jullie – in de vakgroep van de testers – met elkaar over het verder professionaliseren van jullie expertisegebied. De vakgroep komt periodiek bij elkaar om complexe problemen met elkaar op te lossen, van elkaar te leren en de werkwijze te harmoniseren.

Tijdens de boksles in de eigen fitnessruimte van DNB kom je op een creatief idee voor verbetering van het testproces, dus je doucht snel en zet dit idee nog even op de mail naar je collega’s. Je klapt je laptop in en omdat je de dag erna wat later begint vanwege een privé afspraak, werk je thuis nog even aan de presentatie voor het dagelijks overleg.

Hier doe je dat
Je werkt als tester/scrummaster in Amsterdam bij de divisie Statistiek. Daar werken ongeveer 100 collega's samen om tijdig kwalitatief goede cijfers te leveren en hun kennis hierover uit te dragen. Samen verzamelen en verwerken zij een groot aantal gegevens van financiële instellingen en bedrijven. Deze gegevens vormen de input voor nationale en Europese statistieken, zoals de betalingsbalans, de financiële rekeningen, de monetaire statistieken en statistieken ten behoeve van toezicht en financiële stabiliteit. 

De processen zijn hoog geautomatiseerd. Het belang van de gebruikte informatiesystemen is daarmee evident. Binnen onze divisie zijn het Business Intelligence Competence Centre en het Data Service Centre verantwoordelijk voor het ontwikkelen, onderhouden en beheren van de gebruikte informatiesystemen en de voortbrenging en ontsluiting van de binnen DNB aanwezige databronnen. De sfeer op beide afdelingen is collegiaal en professioneel met veel ruimte voor eigen verantwoordelijkheid.

lees meer

Functie-eisen Dit breng je mee
Bij DNB werk je met inhoudelijke professionals. De kwaliteit van het werk van je collega’s is hoog. Daarom vinden we het belangrijk dat jij proactief bent en snel leert. Je bijt je graag ergens in vast en je durft met initiatieven te komen, zowel binnen als buiten je eigen team. Je hebt een natuurlijke drive om nieuwe vaardigheden aan te willen leren en moeilijke problemen op te willen lossen. Je bent gewend om te werken in een agile omgeving waarbij het teambelang voorop staat.

Waar zijn we verder nog naar op zoek?
 • Je hebt minimaal een bachelor werk- en denkniveau c.q. opleiding, bijvoorbeeld Informatica.
 • Je bent TMAP Next en/of ISTQB gecertificeerd, je hebt kennis van en ervaring met XML en bij voorkeur ook XBRL.
 • Bij voorkeur heb je ook kennis van en ervaring met tooling met betrekking tot testautomatisering en beschik je over TFS-, VBA- en .NET vaardigheden.
 • Je hebt ervaring als scrummaster of je hebt de ambitie om deze rol op te pakken in het team. Maar past het testprofiel jou als een handschoen en heb je minder affiniteit met de rol van scrummaster, dan is jouw sollicitatie ook van harte welkom!
 • Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel in het Nederlands als in het Engels. Fluent Dutch is a strict requirement for this position!

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands
Salarisinformatie Bruto € 3.100 - € 4.400 p/m
Overige info Dit bieden we je
Een 36-urige werkweek - 32 uur kan ook - met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een heel diverse, betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je krijgt een tijdelijk contract van 2 jaar.

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:
 • Een salaris van minimaal € 3.100,-- en maximaal € 4.400,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,1%.
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.

Dit allemaal bij een werkgever in hartje Amsterdam, die prima per openbaar vervoer bereikbaar is. Waar je bovendien – afhankelijk van je functie – deels thuis kunt werken en waar we ons werk steeds vaker op een agile manier doen.

Solliciteer nu! Want bijdragen aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart… dat is werken bij DNB
Wil jij als tester/scrummaster werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag een motivatiebrief en je complete cv via de 'Solliciteer' button. Heb je eerst nog vragen? Neem dan contact op met Arno Griffioen (product owner team rapportage-implementatie) via 06 5249 6462, met Ariane Knoppert (projectmanager) 06 5249 6762 of met Lia van Heerwaarden (recruiter) via 06 5249 6524. We vertellen je graag meer over wat werken bij DNB zo uniek maakt!

Bij de beoordeling van kandidaten gaan wij heel zorgvuldig te werk. Dat vinden wij als betrouwbare werkgever vanzelfsprekend. Tijdens de selectieprocedure vragen we je daarom om ná een succesvolle eerste gespreksronde een e-assessment te maken. De uitslag van deze cognitietesten is bepalend voor het vervolg van de procedure. Ook willen wij graag aan het eind van de procedure contact kunnen opnemen met minimaal twee referenten.

Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a, dit betekent dat er een justitieel antecedentenonderzoek plaatsvindt. Ook online screening kan onderdeel zijn van het proces. Meer informatie over de screening vind je op de pagina Solliciteren.

Deze vacature is bedoeld om op te solliciteren, niet voor acquisitie.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Lia van Heerwaarden
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Tester/Scrummaster
Score: 8.9
Stemmen: 38

Vergelijkbare vacatures voor Tester in regio Amsterdam Bekijk alle soortgelijke vacatures
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Amsterdam