user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Business Analyst

Business Analist
Rabobank
 • Rabobank
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Stel je eens voor…
Stel je eens voor…  die glimlach op het gezicht van onze klant als ze zien dat jouw werk ervoor zorgt dat de verbinding tussen onze klanten en IT bijdraagt om effectieve en kostenefficiënte oplossingen te bieden en daarnaast proactief betrokken bent bij het gehele softwareontwikkelingsproces om te zorgen voor een succesvolle levering van het systeem of de release.
 
Impact creëren
Pak de verantwoordelijkheid door het primaire contact voor onze stakeholders te worden en de verantwoordelijk nemen voor het identificeren, modelleren, documenteren en prioriteren van functionele en niet-functionele vereisten. Als Business Analyst vertegenwoordig jij de zorgen van klanten en eindgebruikers. Je helpt complexe vraagstukken op te lossen door input te verzamelen, vereisten te formuleren en samen met je stakeholders prioriteiten vast te stellen.  Op basis hiervan help je bij het identificeren van mogelijke automatiseringsgebieden en de  herinrichting van het onderliggende bedrijfsproces:
 
Je definieert systemen en projectbereik / -doelen door middel van onderzoek, fact finding en elicitation met een gedegen kennis van zaken, systemen en vereisten.
 • Je hebt impactvol (strategisch en tactisch) advies voor de eigenaar van het product.
 • Je vertaalt zakelijke vereisten in oplossingen.
 • Je bent verantwoordelijk voor documentatie van vereisten en helpt bij het ontwikkelen en implementeren van de oplossing en toetst hier vervolgens ook op
 • Je vertegenwoordigt de afdeling en je team en fungeert als referentiepunt voor personeel, collega's en zakelijke partners.
 • Je doet aan kennisopbouw en kennisdeling van bedrijfsanalyse en bedrijfsvereisten.
 • Je kunt werken met kennis en best-practises.
 • Je vertaalt het vereiste Business Intelligence (BI) -projectwerk naar user stories en zorgt ervoor dat deze gereed zijn voor het ontwikkelteam.

Dit doe je op basis van je brede kennis op het gebied van:
Met elkaar.
Samenwerken is de manier waarop we werken. De delivery unit Group Data voert activiteiten uit om data warehouse-oplossingen voor Risk Management te realiseren en te onderhouden. De oplossingen waarvoor de afdeling verantwoordelijk is, worden vaak tactische oplossingen genoemd, omdat ze uiteindelijk worden vervangen door één oplossing voor datawarehouse voor zowel Risk als Finance. Onze delivery unit is van vitaal belang om de strakke reglementaire deadlines te halen waar de Rabobank momenteel voor staat. Voorbeelden van requirements die binnen de reikwijdte van Group Data van de eenheid vallen, zijn IFRS9, Redevelopment Mortgage Model, MKB-detailhandel, Anacredit, nieuwe datalogistiek en stresstesting. De tactische oplossingen van de unit zijn ook essentieel voor het voldoen aan ad-hoc informatieverzoeken van toezichthouders. Binnen de datacluster ligt onze focus op een can-do mentaliteit, een sterke teamgeest met snelle levering en probleemoplossing.

In jouw rol inspireer je jouw collega’s om dit te bereiken en met jou erbij staat de teller van het team op 22  diverse collega’s waaronder:
 
Michiel, Business Analyst: ‘De bank staat de komende tijd grote uitdagingen te wachten en is vol in beweging. Als business analyst binnen Risk & Finance Group Data bevind je je midden in een ambitieuze omgeving waar in korte tijd voor de bank zeer belangrijke trajecten moeten worden opgeleverd. In deze kennisintensieve omgeving bouw je in weinig tijd specialistische kennis op waarmee je snel een adviserende rol kunt spelen naar je stakeholders binnen de bank. Ook kun je het verschil maken door innovatieve methoden en technieken toe te passen op behoeften vanuit de business, zoals Cloud of gestandaardiseerde manieren van werken zoals SCRUM en het werken onder architectuur. Natuurlijk krijg je alle mogelijkheid om door te groeien; bijvoorbeeld naar een specialistische rol of juist door brede kennis op te bouwen van verschillende trajecten. ‘
 
Anita Business Analyst: ‘Het geeft mij veel energie om te analyseren hoe we de juiste datastromen kunnen implementeren, zodat de  risicomodellen van de Rabobank de risico’s goed in kaart kunnen brengen.’

lees meer

Functie-eisen Met jouw talenten
Dat klantgerichtheid, gedrevenheid, inspireren, zelfstarter en impact maken onmisbaar zijn voor deze functie is logisch. Daarbovenop is het belangrijk dat je alles op onderstaande checklist herkent:
 • Je hebt een afgeronde HBO bachelor;
 • 5+ jaar ervaring met risicobeheer en wettelijke rapportagevereisten of 5+ jaar;
 • ervaring in bedrijfs- / gegevensbehoefte-analyse;
 • Je spreekt vloeiend Engels;
 • Je beschikt over uitstekende communicatievaardigheden;
 • Je hebt werkervaring opgedaan in de financiële sector;
 • Je hebt kennis van (krediet) risicobeheer is een pré;
 • Enige kennis van SQL Server is een pré.

lees meer

Taalvaardigheid Vereist: Nederlands, Engels
Salarisinformatie Bruto € 4.300 - € 6.200 p/m
Business Analyst
Score: 8.0
Stemmen: 43

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht