user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Releasemanager data & analytics

Data Analist
Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Ik heb veel speelruimte en de afwisseling in mijn werkzaamheden is een constante factor. Mijn toekomstig collega kan de rol van releasemanager echt vormgeven en neerzetten: stel je een machinist van een hyperloop voor die zijn weg moet zien te vinden op de rail die er ligt.Geen gespreid bedje dus! Peter de Nooijer, interim releasemanager bij Datafundamenten & Analytics van de Belastingdienst.

Datafundamenten en Analytics van de Belastingdienst (DF&A) wil door het slim toepassen van analyses op data de Belastingdienst slimmer, sneller en effectiever laten zijn! Het gebruik van bigdataplatforms en -systemen leidt tot innovatie en datagedreven producten en middelen waardoor we burgers en bedrijven een steeds betere service verlenen, belastingopbrengsten verhogen, fraude effectief bestrijden én een gezonde bv Nederland helpen realiseren.

Dit jaar is DF&A gestart met de transitie om onder andere de ontwikkel- en beheerteams samen te voegen en wordt er meer en meer Agile gewerkt. En vanaf nu wordt ook jóuw rol van releasemanager ingericht en dat ga jij doen! Een nieuwe rol waarin je taken afbakent, naast die van jouw directe collega die zich bezig houdt met raakvlak management en ook al zijn de teams klein, jouw speelveld is groot. 

Als releasemanager zorg je natuurlijk ook voor continuous integration & continuous delivery, zodat wij in staat zijn om onze producten tijdig te implementeren. Je bent mede de schakel tussen onze ketenpartners die voor de (eind)producten en infrastructuur verantwoordelijk zijn en de verschillende clusters van DF&A. Jij creëert én onderhoudt constructieve contacten met beide partijen. Je communiceert met verschillende disciplines op verschillend niveau en je bent dan ook uitstekend op de hoogte van de hoed én de rand van onze dienstverlening en je weet welke ontwikkel- en productie-activiteiten er plaatsvinden. 
Je initieert overleggen om te komen tot een releaseplanning, testactiviteiten te inventariseren, vrijgave-adviezen te begeleiden en implementaties te coördineren. En tijdens die implementaties ben jij in-the-lead en zorg je ervoor dat eventuele calamiteiten tijdig worden verholpen. Dankzij jouw aanpak leveren wij onze eindgebruikers een betrouwbare dienst. Dus
Zullen we zaken doen en word jij de nieuwe collega van Peter? Of wil je liever eerst eens praten over jouw, misschien wel toekomstige werkzaamheden? Neem dan contact op!

lees meer

Functie-eisen Functie eisen
 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma technische bedrijfskunde, informatiemanagement of in een andere voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring in een soortgelijke functie in de ICT-wereld
 • Je hebt ruime ervaring met Agile-werkwijzen, kennis van ITIL en testmethodieken
 • Je beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden.
 • Up-to-date kennis van de laatste software ontwikkelingstechnieken in analytische modellen is een pre.

Jouw competenties?
 • netwerken
 • organisatiesensitiviteit
 • overtuigingskracht
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid

Herken jij jezelf ook hierin?
Je bent iemand die anderen inspireert en je wil je eigen functie vorm en inhoud geven. Je hebt goed zicht op jouw werkzaamheden, taken en verantwoordelijkheden en je hebt en houdt dus altijd de regie. Jouw vaardigheden zorgen ervoor dat je situaties en omstandigheden snel kunt inschatten, analyseren en daarop kan anticiperen. Én je bent sociaal vaardig waardoor je goede contacten hebt en kunt opbouwen (met onze klanten)

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.130 - € 4.809 p/m
Releasemanager data & analytics
Score: 9.3
Stemmen: 28

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht