user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Marketing Data Engineer

Data Analist
innogy
 • innogy
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!
Functieomschrijving Marketing Data Engineer

Als jij energie krijgt van het selecteren en ontsluiten van data uit ons big data platform, en daarmee impact hebt op het bouwen van next level modellen en algoritmes die de vooruitgang en potentie van de energietransitie mogelijk maken, dan werken we graag met jou samen om ons gezamenlijke doel te bereiken. Full of energy? Zet die energie om in een sollicitatie naar de functie van Marketing Data Engineer in Den Bosch! 

Jij maakt het mogelijk 

Met het selecteren, prepareren en ontsluiten van data(bronnen) op ons big data platform zorg jij ervoor dat de datascientist next level modellen en algoritmes kan ontwikkelen! Jouw inventieve vermogen helpt je om nieuwe databronnen aan te boren waardoor je jouw collega's kan verrijken met datasets die leiden tot nieuwe modellen en algoritmes. Uiteindelijk met als doel om de klant en de business te helpen om concrete stappen te zetten om de energietransitie op gang te houden en te versnellen. 
 • Inspirerend, samenwerkingsgericht en met de nodige eigenaarschap pak jij als Marketing Data Engineer je rol als het gaat om:
 • Zelfstandig en in teamverband initiëren, opzetten, coördineren, cleanen en presenteren van data preparaties
 • Continue afstemmen met collega’s op de ‘datafoundation laag’, om de juiste efficiency, security en governance rondom de data te borgen
 • Het ontsluiten van databronnen
 • Continue afstemmen met interne klanten zoals datamarketeers, analisten en scientists om te borgen dat het eindproduct in lijn is met de vraag.
 • Het juist beheren en plannen van de databron backlog.

Hier gebeurt het 
Bij innogy! Een energiebedrijf dat elke dag werkt aan een duurzame toekomst. Uit hernieuwbare bronnen, zoals zon en wind wekken we energie op. Nieuwe energie dus! En omdat iedereen daar beter van wordt, kan het ons niet snel genoeg gaan. Zo houden we ons bezig met de ontwikkeling van innovaties om slimmer om te gaan met energie, zoals op het gebied van elektrisch rijden en het opwekken van je eigen energie. Door deze ontwikkelingen laagdrempelig aan te bieden aan onze tweeënhalf miljoen klanten willen we het leven van onze klanten makkelijker maken én bijdragen aan een duurzame wereld. 

Als Marketing Data Engineer werk je vanuit onze Marketing Development-organisatie en maak je deel uit van de afdeling Data Management & Development. Het team is 13 FTE groot en bestaat onder andere uit zeer gedreven data developers, data analisten en databasemarketeers. Benieuwd wat dit team kenmerkt? Resultaatgerichtheid, innovativiteit en samenwerken is wat het team kenmerkt. Iedereen levert een bijdrage voor het creëren van een fijne werkplek waar continu verbeteren, kennisdeling en voorop willen blijven lopen centraal staat. 

lees meer

Functie-eisen Jij hebt het 
Er zit iets in jou, wat anderen aansteekt. Het knettert als jij vertelt over je ideeën en voor we het beseffen, doen we juichend met je mee. Je neemt eigenaarschap, zoekt de samenwerking met collega’s en je laat je door ze inspireren. Je weet dat tussen droom en daad wetten en praktische bezwaren staan. Maar als jij eenmaal iets in je hoofd hebt, ga jij door alle barrières heen. 

Wat je verder nog in huis hebt:
 • Kennis van gestructureerde datasets/databases/datawarehouses (zoals Oracle, MS SQL server)
 • Kennis van cloud warehousing en solutions (zoals AWS Redshift, S3, Athena)
 • Kennis van Big Data technologies (zoals Spark, Mongodb, Dynamodb, Presto)
 • Kennis van ETL tooling (Informatica en AWS Glue)
 • Kennis van Excel en open source talen (Python, R , Scala etc) met voorkeur in een Spark omgeving is een pre
 • Kennis van de energiemarkt en energiebesparende oplossingen voor woningen en bedrijven is een pre

Daarnaast zijn we op zoek naar een speciaal pakket aan competenties en capaciteiten. Zo ben je te kenmerken als analytisch sterk met een praktische instelling en een zelfstarter. Richting stakeholders en collega's heb je een proactieve en verbindende werkhouding. Verder beschik je over de nieuwsgierigheid en drive om jezelf voortdurend up to date te houden op het gebied van de nieuwste technieken. Met je talent voor organisatiesensitiviteit weet je goed om te gaan met doelstellingen behalen, wisselende belangen en gevoeligheden. 

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.000 - € 4.500 p/m
Overige info Voor jou, van innogy 
Je komt in een organisatie die je alle ruimte geeft om te experimenteren en waarin je nek uitsteken wordt beloond. In geld, kansen en persoonlijke groei. Wat je precies kunt verwachten (o.b.v. 40 uur per week):
 • Een baan bij een succesvol en leidend Europees energiebedrijf dat altijd in beweging is. Stilstaan is geen optie! Durf jij op deze rijdende sneltrein te springen?
 • Een brutomaandsalaris tussen € 3000 en € 4500, precies afgestemd op jouw niveau
 • Een eindejaarsuitkering van 4,5%
 • 28 vakantiedagen
 • 13 ADV dagen
 • Een andere manier van werken! Dankzij@nders werken kun je namelijk tijd- en plaats onafhankelijk werken, zo heb je zowel thuis als op kantoor alle faciliteiten om je werk goed te kunnen doen 
 • Naast@nders werken doen we nog meer ‘anders’. Bij innogy streven we naar een hoge mate van effectiviteit en is de House-in-Order LEAN-methodiek in de hele organisatie geïntegreerd
 • Een inspirerende kantooromgeving op een toplocatie in Den Bosch! Met CS Den Bosch op slechts 850 meter, is reizen met het openbaar vervoer een aanrader. Al helemaal met de NS Business Card die je van ons ontvangt. Liever met eigen auto? Dan krijg je natuurlijk een kilometervergoeding
 • En last but not least: een breed scala aan ontwikkel- en doorgroeimogelijkheden. Want innogy staat niet stil, maar jij ook niet! 

Ben jij hem/haar? De Marketing Data Engineer die samen met ons de energiewereld op z’n kop zet? Stel je aan ons voor en reageer nú via de 'Solliciteer' button. Interimmer of bureau? Als we jullie nodig hebben weten wij jullie wel te vinden.

lees meer

Contactpersoon Mevr. Quincy Burke
+31629042037
Vacature opgeslagen in je favorieten!
Vacature verwijderd uit je favorieten!

Vergelijkbare vacatures voor Database specialist in regio Den Bosch
 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Den Bosch