user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Application Engineer MES

in Venlo

Océ Technologies BV
 • Océ Technologies BV
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Heb jij een passie voor techniek en vind jij het een uitdaging om te bouwen aan een efficiënte technische organisatie? Heb jij enkele jaren ervaring als Applicatie Engineer binnen de maakindustrie en ben jij een specialist op het gebied van MES of bereid er een te worden dan zijn wij op zoek naar jou! 

Ervaren Application Engineer 
Ontwikkelen van systemen voor het besturen van de nieuwe productielijnen, en het beheren en het vernieuwen van de bestaande MES systemen 

Jouw rol 
In de rol van Aplicatie Engineer krijg je de kans om je stempel te drukken op de automatiseringsaspecten en deze verder te verbeteren. Binnen het investeringsproject neem jij de inrichting en de implementatie van een MES applicatie gebaseerd op standaard platforms (Camstar, AspenTech, QI Analyst) voor jouw rekening. Samen met interne stakeholders, zoals Projectmanagers, Systeem Architecten en collega’s van Production Engineering breng je de specificaties voor het nieuwe systeem in kaart. Je stemt wederzijdse verwachtingen en behoeften af. Met jouw vakinhoudelijke kennis en visie ben je een volwaardige gesprekspartner. Je weet de behoeften van de klant en processen te vertalen naar vooruitstrevend ontwerp en configuratie binnen de vastgestelde applicatie architectuur. 

Voor het bouwen van nieuwe MES systemen en het onderhouden van bestaande MES systemen, werk je samen met externe IT dienst verleners. Hier heb jij de rol van projectleider en stuur je het team van professionals aan. Jij bewaakt in deze rol voortgang, kwaliteit en budget. Naast het ontwerpen en het implementeren van MES systemen voor de nieuwe productielijnen, zorg je voor de continuiteit van de bestaande applicaties (o.a. SAP ME) door het verhelpen van verstoringen, beantwoorden van de vragen van gebruikers en het aanbrengen van functionele wijzigingen op verzoek van de gebruikers. 

De Afdeling
De afdeling waar je toe behoort is verantwoordelijk voor het beheer van MES systemen. De bestaande MES systemen gaan naar een nieuw platform en als onderdeel van het MES team (5 professionals) zal jij hier een belangrijke bijdrage in leveren. Standplaats van deze positie is Venlo. 

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een afgeronde HBO opleiding, technische informatica of industriële automatisering
 • Je hebt aantoonbare ervaring met .NET en XML 
 • Ervaring met met MES ( Camstar) en kennis van SQL Database is een pré
 • Je hebt kennis van ISA-88 en ISA-95
 • Je beschikt over goede communicatieve vaardigheden en een uitstekende beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift

Ons Aanbod 
Je kunt rekenen op goede arbeidsvoorwaarden waaronder;
 • Een marktconform salaris 
 • 38 verlofdagen 
 • Reiskostenvergoeding woon-werk 
 • Vaste 13e maand en vakantievergoeding

Interesse? 
Wil je meer weten over deze functie neem dan contact op met Judith Schörgers, Recruiter Manufacturing & Logistics, via de 'Solliciteer' button of telefoon 06 25700763.
 
Over Océ 
Océ is a global leader in digital imaging, industrial printing and collaborative business services. Océ’s mission is to accelerate new digital print technologies and transform them into local printing products and services for blue-chip multinationals around the globe and creative studios around the corner. A Canon Group Company, Océ operates a vast global network of R&D centres to connect emerging digital print technologies to future markets.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Venlo, Fulltime, Software ontwikkeling, ICT expert.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg