user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Senior software engineer

in Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving "Ik ben trots op de drive en het innovatief vermogen van mijn collega's en mij binnen IV-accent. Door goed samenwerken dragen we direct bij aan de noodzakelijke vernieuwing van de IT van de Belastingdienst." Robert van Breemen - IT-architect IV-Accent

De afdeling IV-accent versnelt IT-processen en ontwikkelt applicaties om onze dienstverlening aan burgers en bedrijven in Nederland te verbeteren. De werkzaamheden - innovatie, ontwikkeling, acceptatie, test, productie en beheer en exploitatie van ICT voorzieningen - zijn innovatief en resultaatgericht. De cultuur is snel en wendbaar en kwaliteit staat voorop.

IV-accent is onderverdeeld in tien centers of excellence (CoEs) die zijn georganiseerd rondom innovatieve technologieën op het gebied van cognitieve oplossingen, documentmanagement en digital experience, en ook analytics en workflow zijn aandachtsgebieden waarin een COE actief kan zijn. Producten die gebruikt worden zijn Webshere, Filenet, Java, Angular, .Net, BPM, SAS, Teradata op de diverse platforms zoals linux, IBM BMP en Windowsserver.

In jouw rol van software engineer neem jij je collega's mee in de nieuwste technieken en je coacht hen in hun ontwikkeling. Je krijgt alle ruimte om je te verdiepen in vernieuwende technieken waarmee je bijdraagt aan de kwaliteit van onze dienstverlening en de ontwikkeling van jouw team! Je bent van begin tot eind betrokken bij de projecten waar je aan werkt, waardoor je ook het resultaat van je inzet ziet. 

In een zeer dynamische omgeving, die nog volop in ontwikkeling is, werk je volgens Scrum en DevOps. In sprints van twee weken ontwikkel je in samenspraak met de business, applicaties die je na iedere sprint ook daadwerkelijk in de productieomgeving installeert. 

Jouw doel? Een moderne geautomatiseerde ondersteuning voor de Belastingdienst, waarvoor je in samenwerking met de business innovatieve oplossingen en generieke én maatwerkapplicaties realiseert en integreert. Je werkt met de nieuwste state-of-the-art technieken. Zo gebruiken we voor de front-end Angular en AngularJS en maken we ook gebruik van Java, Javascript en Typescript. Met Robot Framework worden de applicaties geautomatiseerd getest.

Als senior software engineer krijg je de mogelijkheid om binnen onze grote organisatie in aanraking te komen met diverse specialismen. En ook de schaalgrootte van onze projecten is ongekend. De keuze in welk CoE jij wilt werken en in wat voor rol, ligt bij jou. Uiteraard kijken we ook samen met je naar wat het beste bij jou past. Uitgebreidere informatie over de CoEs en hun werkzaamheden kun je opvragen bij Marleen Hurenkamp.
 

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma (technische) informatica of in een andere relevante ICT-richting.
 • Je hebt minimaal vijf jaar aantoonbaar kennis van en ervaring opgedaan in een relevant expertisegebied, bijvoorbeeld in een rol als developer, of engineer en je bent gemotiveerd om door te groeien.
 • Ook heb je ervaring in het werken binnen een zelfsturend en/of zelfregulerend (scrum)teams en de Agile-filosofie.
 • Aantoonbare ervaring met het analyseren van (IT-)vraagstukken is vereist.
 • Je hebt kennis van en ervaring in meerdere gebieden zoals MDM, BPM, Angular(JS), JAVA (scripting) HTML5 en SCS, CSS3, Robot Framework, JQuery rest full API's
 • Als senior heb je ervaring met het begeleiden van starters in hun ontwikkeling.

Competenties
 • Klantgerichtheid
 • Analyseren
 • Resultaatgerichtheid
 • Samenwerken
 • Flexibiliteit

Wat vind je nog meer belangrijk? 
Je bent proactief en je neemt het nodige initiatief. Je bent in staat om de grenzen van zorgvuldigheid op te zoeken en je durft van invloed te zijn. Je vindt efficiency soms ondergeschikt aan effectiviteit en je toont eigenaarschap in een omgeving met grotere onzekerheden dan gebruikelijk. Je ziet de meerwaarde in het delen van je kennis met collega's en je vindt het ook belangrijk om je eigen vakmanschap te blijven ontwikkelen.

Arbeids­voorwaarden

Salaris­niveau 

schaal 11
Salaris­omschrijving 
De werkzaamheden in deze functie zijn ingedeeld in schaal 11 van het BBRA '84. Het bijbehorende salaris bedraagt maximaal 4669,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaartoeslag.
Maand­salaris 
Min €3.038 – Max. €4.669 (bruto) 
Dienst­verband
Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
Minimaal aantal uren per week 
32
Maximaal aantal uren per week
36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten).Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'Solliciteer'-button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. 

Meer over jouw toekomstige afdeling

Een greep uit de CoEs waar de vacatures zijn: Center of excellence digital experience een nieuw onderdeel dat bestaat uit disciplines variërend van UX-design, frontend webdevelopers tot integratie specialisten. De CoE Cognitieve Oplossingen ontwikkelt toepassingen op het gebied van cognitieve technologie; te denken valt aan technieken rond text mining, natural language processing, machine learning en dialog systems. Deze technieken worden ingezet om verschillende menselijke processen binnen de Belastingdienst te ondersteunen, te vereenvoudigen of te automatiseren. 
De CoE Digital Experience ontwikkelt oplossingen op het gebied van interactie in de online wereld.  Bij het CoE DX houden de collegas zich bezig met het implementeren op basis van moderne webraamwerken als Angular en TypeScript in combinatie met Portaal technologie en Formulier generatoren. Ons Coe bestaat uit verschillende disciplines, van UX Design, Front end webdevelopers tot integratie specialisten. Center of Excellence Document Management brengt structuur aan in de ongestructureerde data binnen de Belastingdienst door vorm te geven aan de inzet van een moderne documenthuishouding.

De Directie Informatievoorziening (IV) heeft een integraal jaarplan. De voortbrenging en exploitatie wordt verzorgd door de onderdelen Informatiemanagement (IM), Centrum voor Applicatieontwikkeling en -onderhoud (CAO), Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (CIE) en IV- accent. De organisatie werkt voor de gehele Belastingdienst en heeft als doel de Belastingdienst optimaal te ondersteunen. Daartoe werkt IV met de business samen op basis van functionele gelijkwaardigheid. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer schuift richting de business.

Belastingdienst

Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Op dit moment is de Belastingdienst volop in beweging; de rol van data steeds groter en werkzaamheden worden in toenemende mate gedigitaliseerd. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen om burgers en bedrijven in Nederland nog beter van dienst te kunnen zijn. De Belastingdienst is op weg naar de toekomst!
Belastingdienst

Contactpersonen

Voor meer informatie over deze vacature:

Marleen Hurenkamp, HR Manager

06 - 18 60 12 54

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:

Marija Hoksbergen, adviseur Werving & Selectie

06 - 27 06 33 41

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, fulltime, parttime, Apeldoorn, Senior software engineer, software architect, developer, IT, Agile, MDM, BPM, Angular, Java, HTML, SCS, CSS, Robot Framework, jQuery, API.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.038 - € 4.669 p/m

De werkzaamheden in deze functie zijn ingedeeld in schaal 11 van het BBRA '84. Het bijbehorende salaris bedraagt maximaal 4669,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaartoeslag.

lees meer