user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature Senior C++ Developer

in Nieuwegein

InTraffic
 • InTraffic
 • HBO of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Senior C++ Developer

Werken aan innovatieve oplossingen die onmisbaar zijn voor iedereen en dus ook voor jou als reiziger? Als Senior C++ Developer bij InTraffic lever jij een waardevolle bijdrage aan de reizigerservaring!
 • Hoe? Door complexe technische vraagstukken op te lossen waarbij C++ geen geheimen meer voor jou heeft.
 • Waarom? Om de veiligheid van ons systeem te waarborgen om ernstige gevolgen en situaties voor de treinomloop te voorkomen.
 • Waar? Bij InTraffic in Nieuwegein, dé IT-specialist op het gebied van verkeer en vervoer.
 • Met wie? Je werkt in een scrumteam. Onze teams variëren van 3 tot 9 professionals.

Meester in mobiliteit
Wij zijn dé IT-specialist op het gebied van verkeer en vervoer en bouwen aan de mobiliteitstechnologie van de toekomst. Hier zijn we trots op!

Onze procesleidingsystemen en applicaties voor verkeersleiding zorgen ervoor dat duizenden reizigers elke minuut van de dag doorstromen naar hun bestemming. Dit doen we door bijvoorbeeld duizenden seinen op het spoor aan te sturen en te zorgen dat dit veilig en vlekkeloos gebeurt. We voorspellen met inframonitoringssoftware wanneer preventief onderhoud nodig is en houden reizigers op de hoogte met real-time informatie. Wij zijn hierin verantwoordelijk voor het verzorgen van 24/7 support.

Een van onze grootste klanten spreekt waardering uit voor onze 24/7 support: “Er zijn vijf mensen in Nederland die ervoor zorgen dat de treinen blijven rijden.”

Jouw rol als Senior C++ Developer
Krijg jij energie van een complexe uitdaging? Weet je als geen ander alle puzzelstukken op de juiste plek te leggen en kent C++ geen geheimen voor jou? Dan ben jij de Senior C++ Developer die wij zoeken. Met jouw oplossingen draag je namelijk direct bij aan een werkend en steeds slimmer openbaar vervoer in Nederland. De technische vraagstukken waarmee je je bezig gaat houden zijn vooral gericht op Linux en C++.

Als C++ goeroe ben jij in staat om een trekkersrol te vervullen en je collega’s mee te nemen in de materie. Je levert samen met het team een belangrijke bijdrage aan een van de grootste en meest complexe informatiesystemen van Nederland, namelijk Procesleiding (PRL). Dit is een bedrijfkritisch systeem en vereist 24/7 beschikbaarheid. PRL is ontwikkeld op oude hardware en een verouderd besturingssysteem en we zijn begonnen met het maken van een moderniseringsslag. De veiligheid van het systeem waarborgen is namelijk essentieel om ernstige gevolgen en situaties voor de treinomloop te voorkomen.

Jouw taken
Wij werken binnen onze projecten volgens de Agile methode. De teams variëren van 3 tot 9 professionals, samen met je team werk je dedicated aan één project.

In deze veelzijdige rol zijn dit je kerntaken:
 • Analyseren en oplossen van de meest complexe vraagstukken met een sterk technisch karakter;
 • Ontwerpen en ontwikkelen van kwalitatief hoogwaardige software;
 • Het voorkomen of oplossen van problemen met als doel dat de treinenloop niet verstoord wordt;
 • Kennis overdragen en sturing geven aan je collega’s.
 • Een voorbeeld van zo’n project is Procesleiding Rijwegen.

lees meer

Functie-eisen Wat breng je mee?
Het ophalen van de juiste informatie en de vertaalslag kunnen maken naar concrete acties, is aan jou goed besteed. Je bent een teamplayer en samen met je collega’s zijn jullie gedreven om meters te maken. Je brengt structuur aan en hier zet jij je doorzettingsvermogen en geduld voor in.

Je herkent je in de volgende criteria:
 • Je bent in het bezit van een afgeronde relevante hbo- of wo-opleiding;
 • Je hebt minimaal 7 jaar kennis van en ervaring met C++ en Linux;
 • Kennis van Pascal en TIBCO/EMS is een pré;
 • Jij bent analytisch sterk en houdt van een uitdagende puzzel. Als niemand er meer uitkomt, word jij juist enthousiast;
 • Je leert snel in complexe materie;
 • Defensief programmeren is voor jou bekend terrein;
 • Je hebt voldoende affiniteit en ervaring met scrum.
Note: full proficiency in Dutch is mandatory

Wij stimuleren jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling
Wij stimuleren onze mensen om zichzelf te blijven ontwikkelen, daarnaast zijn er voldoende mogelijkheden om intern door te groeien. Ter ondersteuning bij je ontwikkeling bieden we je een boeken- en opleidingsbudget aan en je hebt de beschikking over een coach. Je kunt deelnemen aan een van onze vakgroepen en je kunt je kennis verbreden door het bezoeken van vak gerelateerde evenementen.

Wij vragen veel en daar staat ook veel tegenover
Binnen een groeiend bedrijf met inspirerende opdrachten en een hele prettige werksfeer bieden we je de volgende arbeidsvoorwaarden:
 • Een jaarcontract, maar altijd met de intentie tot een vast dienstverband;
 • Marktconform salaris met een vaste 13e maand;
 • 30 vakantiedagen;
 • Een persoonlijk ontwikkel- en boekenbudget;
 • Mogelijkheid tot flexwerken;
 • Flexibel mobiliteitsbudget op maat.
De meeste projecten voeren wij uit binnen onze eigen kantoren in Nieuwegein. We voeren ook projecten uit waarbij het team op klantlocatie werkt. Tenslotte zetten we professionals in op strategische plekken bij onze opdrachtgevers.

Werken@InTraffic: Passie en plezier
Met 180 medewerkers werken wij dagelijks met plezier aan innovatieve technologische oplossingen voor onze opdrachtgevers. Wij gaan gretig complexe uitdagingen aan, het liefst projecten die anderen als toekomstmuziek bestempelen. We adviseren hoe klanten vervoersprocessen kunnen innoveren, creëren toekomstbestendige software en integreren onze systemen naadloos in hun bestaande informatieketens. We testen, testen en testen opnieuw, en onderhouden onze systemen zelf zodat alles perfect werkt en blijft werken.

Onze medewerkers kiezen voor onze organisatie vanwege de complexiteit en diepgaande techniek waar wij aan werken, relevante maatschappelijke thema’s en de lange doorlooptijd van onze projecten.

Het is belangrijk om elke dag met plezier naar je werk te gaan. We bieden een leuke en ergonomisch verantwoorde werkomgeving en uiteraard maak je gebruik van de juiste hulpmiddelen die nodig zijn om je functie goed uit te kunnen voeren. We hebben diverse mogelijkheden voor flexibel werken en een loungehoek om te genieten van een verse kop koffie of je lunch. Er is voldoende plek om met je collega’s te sparren over het vakgebied of je ervaringen te delen over een nieuwe game die je hebt ontdekt bijvoorbeeld. Voor de sportievelingen is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een van onze sportactiviteiten. Ook organiseren wij geregeld een borrel, een BBQ en pakken wij jaarlijks uit tijdens ons personeelsfeest.

Ben jij onze nieuwe Senior C++ Developer?
We hebben nog veel meer te vertellen. Wil je erachter komen of deze rol en onze organisatie bij jou passen? Solliciteer direct via de 'Solliciteer' button of neem contact op met Melanie Vink, corporate Recruiter, op 088 345 5000 of via de button "Solliciteer nu" op deze pagina.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg
Senior C++ Developer
Score: 8.4
Stemmen: 45

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Nieuwegein