user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Waar wacht je nog op? Schrijf je in en word koning van je carrière!

Vacature BI Developer

in Utrecht

VodafoneZiggo
 • VodafoneZiggo
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Stap jij in ons BI Masterclass programma om de allerbeste BI Consultant te worden?

Dit doe je voor onze klant
Data laten werken voor de klant en voor de business, dát is jouw business. 
VodafoneZiggo biedt getalenteerde starters en mensen met een paar jaar werkervaring een unieke kans om de beste BI professional te worden. Stap in ons BI masterclass programma en verdiep in een mum van tijd jouw kennis op dit mooie vak. Dankzij nieuwe inzichten kunnen wij onze klanten voorzien van nóg betere producten, services op maat en de ultieme customer journey. Dat vraagt om een platform met kwalitatief hoogwaardige data, een slim ingericht datawarehouse, state of the art software en daarmee bruikbare analyseomgevingen en rapportages. Als BI developer ligt hier jouw focus. In nauw overleg met de interne eindgebruikers en je BI collega’s ontwerp en bouw je oplossingen die actiegerichte inzichten opleveren.

Om dit voor elkaar te krijgen, zorgen wij dat je goed beslagen ten ijs komt. We starten de BI masterclass met een mix van trainingen om je voor te bereiden op je rol binnen de wondere wereld van BI: concepten als datamodeling, specifieke toolkennis, delivery methodieken (Agille/Scrum) passeren de revue, en er is ook aandacht voor je soft skills. Tijdens het BI masterclass programma dat wordt verzorgd door Hot Item ben je onderdeel van een groep van acht tot tien nieuwe collega’s. Daar heb je tijdens je hele masterclass veel contact mee. Deze masterclass duurt ongeveer acht weken. 

Na de masterclass willen we dat je zo snel mogelijk zelfstandig meedraait op echte projecten binnen ons Business Intelligence Competence Center (BICC). Want ‘the proof of the pudding is in the eating’. Het eerste jaar word je begeleid door een mentor. En ook daarna krijg je alle hulp van collega’s in de teams waarin je werkt. We willen echt dat je de beste BI professional wordt. Bij ons krijg je volop kansen om jezelf te ontwikkelen en om door te groeien, of je ambities nu bijvoorbeeld liggen op het gebied van front end ontwikkeling, back end ontwikkeling of informatie-analyse, je hoeft ze alleen nog maar aan te grijpen.

Zó doe je dit
 • Je bent een sterke betrouwbare speler in je (scrum) team
 • Je communicatie is uitstekend. Je hebt een nuchtere pragmatische aanpak met gezonde humor
 • Je voegt nieuwe bronnen toe aan ons datawarehouse, en integreert deze data in ons bedrijfsbrede datamodel.
 • Je stemt goed af met onze informatie analysten, om te zorgen voor efficiënte én effectieve BI oplossingen
 • Je hanteert de richtlijnen en standaarden zodat je werk achteraf goed beheerd kan worden
 • Documenteren van je werk zodat we later jouw logica nog goed kunnen volgen
 • Je zorgt dat je werk van uitstekende kwaliteit is door bij te dragen aan het testplan en door zelf te testen
 • Meedenken over het verbeteren van bestaande BI-oplossingen

Jij versterkt
Een team van gedreven developers, data analisten en projectmanagers die onderdeel uitmaken van het Business Intelligence Competence Center. Binnen het BICC werken zo’n 200 professionals aan hoogwaardige BI-producten voor onze interne businesspartners. Dit doen we voornamelijk vanuit ons kantoor in Utrecht, maar ook vanuit Maastricht zetten wij ons in om onze performance inzichtelijk te maken en te innoveren. Niet alleen staan we voor de schone taak om de omgevingen van Vodafone en Ziggo te integreren, er zijn veel ontwikkelingen in de BI wereld. Innovatie, big data en dataprivacy vragen ook onze aandacht. Kortom, er is genoeg uitdaging voor een doortastende BI developer. Om je wegwijs te maken in onze organisatie en techniek zal je – zeker de eerste drie maanden – zo’n 80% van je tijd op kantoor in Utrecht aanwezig bent. We verhuizen dit jaar naar een prachtig pand in Hoog Catharijne wat het reizen met OV erg aantrekkelijk maakt.

Wij
VodafoneZiggo is een krachtenbundeling van twee sterke Nederlandse bedrijven. Samen vormen we sinds januari 2017 een ijzersterke combinatie in Nederland. Als communicatieprovider bieden we onze klanten het beste aan entertainment, mobiele telefonie, vaste telefonie en internet. Met onze producten en diensten inspireren we mensen, bedrijven en de samenleving om contact te maken. Of dat nu onderweg, thuis of op het werk is.

Met meer dan 8.000 medewerkers zijn we vol energie, ambitieus en maatschappelijk betrokken. Trots op wat wij presteren en met wie we dit doen. Met voor ieder veel ruimte om zich te kunnen ontwikkelen en kansen te benutten.

lees meer

Functie-eisen Jij hebt hét 
Talent om tussen de regels door te lezen, te redeneren, te deduceren en tot de gewenste BI-oplossing te komen. Jouw begrip van operationele processen en pragmatische instelling in een complexe organisatie komt hierbij goed van pas. Jij staat namelijk met een been in de business en een been in de IT waardoor je makkelijk communiceert met alle belanghebbenden. Omdat je bovendien gewend bent om te werken in multidisciplinaire projectteams en onder tijdsdruk, houd jij je hoofd koel in iedere situatie. Ook heb je voor deze vacature BI developer bij VodafoneZiggo:
 • een afgeronde hbo- of wo-opleiding in relevante richting, zoals bijvoorbeeld Technische Bedrijfskunde, informatica, Econometrie, Artificial Intelligence of Wiskunde
 • zo’n 2 à 5 jaar werkervaring als BI/ETL developer of datawarehouse-specialist
 • ervaring met de datamodelleringsmethode Data Vault of vergelijkbare methodieken
 • kennis van Oracle/Informatica, SQL Server/SSIS is een pre
 • Communicatief en pro-actief

Jij verdient het
 • een masterclass programma van 8 weken voordat je onze business instapt
 • een ambitieuze werkgever. We willen het beste voor jou en je collega’s
 • een goed salaris. Feilloos afgestemd op je achtergrond
 • financiële voordelen. Denk bijvoorbeeld aan een regeling met betrekking tot je verlof, pensioen en (andere) gunstige regelingen
 • groeipotentie. Wij bieden de (door)groeimogelijkheden. Aan jou om deze te benutten

Jij doet het
Are you in? Ben jij de BI developer die zorgt dat ons datalandschap naar een nóg hoger niveau wordt getild? Klik nu op de 'Solliciteer' button en reageer.

Heb je vragen? Stuur Saskia Schmidt (corporate recruiter) een bericht via de button "Solliciteer nu" op deze pagina. 

Deze vacature staat voor onze open zoektocht naar een nieuwe VodafoneZiggo collega. 
Dit is dan ook géén oproep voor acquisitie.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Een goed salaris
BI Developer
Score: 7.1
Stemmen: 33

 1. ICTerGezocht.nl
 2. ICT Vacatures
 3. Utrecht