user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Processpecialist Configuratiemanagement

in Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Junior/Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Processpecialist Configuratiemanagement
Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie

Reageren voor 9 februari
Vacaturenummer 930357

Ben jij de techneut die zich graag vastbijt in de complexe tools zoals ITSM/ICD en TADDM? Ben jij vernieuwend én oplossingsgericht? En zie jij de meerwaarde van de unieke big data waarover de Belastingdienst beschikt? Ben jij de nieuwe processpecialist configuratiemanagement van het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie van de Belastingdienst?

Een goed geoliede ICT-infrastructuur van de Belastingdienst is van essentieel belang voor het optimaal kunnen functioneren van de bv Nederland. Het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie van de Belastingdienst (B/CIE) zorgt daarvoor. Binnen B/CIE worden ICT-platformen gemonitord, beheerd en continu verbeterd om de dienstverlening van de Belastingdienst voortdurend te kunnen verhogen.

Iedere nacht wordt onze infrastructuur doorzocht op nieuwe informatie in onze systemen en vervolgens worden die data waarvan de omvang zeer groot en complex is in een database ondergebracht en verwerkt tot een actuele Configuration Management Database (CMDB). De IBM-tooling die hiervoor gebruikt wordt, is net als ITSM onderdeel van de Tivoli-suite. Deze tools zijn zeer omvangrijk en complex en bovendien pas vrij recent in gebruik binnen onze organisatie: we zijn nog steeds aan het ontdekken en pionieren en IBM breidt de tooling ook nog steeds uit. Het pad is dus nog niet geëffend en er zijn nog veel onzekerheden. Kortom: never a dull moment waarin jij met jouw technische vernuft bruggen kan bouwen.

Samen met 5 collegas (IT- én proces-technisch) verdiep jij je steeds meer in alle mogelijkheden van de tooling om zo steeds meer landschappen te ontdekken, zodat wij de data steeds beter kunnen beoordelen, automatische rapportages kunnen genereren en steeds meer betrouwbare antwoorden over systeemrelaties kunnen geven. Én krijg jij de kans om jouw technische kennis in te zetten om, samen met je teamleden, na te denken over de procesmatige inrichting. Een functie in de breedte én diepte dus!

lees meer

Functie-eisen
 • Je bent in het bezit van een hbo-diploma, bij voorkeur in een relevante ICT-gerelateerde richting, zoals technische informatica.
 • Je hebt aantoonbare affiniteit met ICT-tooling en het verder ontwikkelen van deze tools.
 • Je hebt of krijgt graag ervaring in het werken met TADDM, TWB, ITIC, ITSM/ICD en weet hoe het onder de motorkap werkt.
 • Je hebt kennis van veel platformen en IT-omgevingen binnen B/CIE.
 • Je beheerst Cognos en je hebt ervaring met het werken in databases.
 • Technische kennis van Databases, Unix (AIX en Linux Redhat) en Windows Server is een pre.
 • Indien je ervaring hebt met of bekend bent met het werken in een Dev-Ops omgeving vormt dat een pre.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse (technische) taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • zelfontwikkeling

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Je kunt uitstekend samenwerken en je hecht waarde aan het samen bereiken van een mooi resultaat. Én jouw creativiteit en oplossingsgerichtheid staan garant voor klantgerichtheid. Het is ook belangrijk dat je proactief bent en doorzettingsvermogen hebt: je bijt je graag vast in je werk. Je bent actief in het zoeken van nieuwe paden en je gaat een technische uitdaging niet uit de weg.

Arbeidsvoorwaarden
 • Salarisniveauschaal 11
 • Salarisomschrijving
 • Het bijbehorende salaris bedraagt maximaal 4669 bruto per maand bij een fulltime dienstverband, exclusief vakantie- en eindejaartoeslag. Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor krijg je een vergoeding.
 • Maandsalaris Min €3.038 – Max. €4.669 (bruto)
 • Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest, een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je via de ''Solliciteer'' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.038 - € 4.669 p/m