user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Senior Database Administrator

in Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Reageren voor 30 januari
Vacaturenummer 940288

Ben jij de ervaren en communicatief vaardige database administrator met een grote passie voor data? Ben jij breed inzetbaar en voel je je thuis in politiek-bestuurlijke, complexe én zeer boeiende IT-organisatie? En wil je werken met de nieuwste technologieën om onze dienstverlening aan burgers en bedrijven in Nederland te verbeteren met nog betere applicatie? Ben jij de nieuwe senior database administrator van het Centrum voor Applicatieontwikkeling en onderhoud van de Belastingdienst?

Om de unieke big data waarover de Belastingdienst beschikt beheersbaar te houden en vindbaar te maken, moeten de databases uiterst zorgvuldig worden onderhouden. Het Centrum voor Applicatieontwikkeling en onderhoud van de Belastingdienst (B/CAO) zorgt daarvoor en is verantwoordelijk voor de beschikbaarheid, de performance en het beheer van de database- en applicatieomgevingen én voor het optimaliseren en verbeteren van die omgevingen en life-cycle functionaliteiten.

In jouw rol van senior database administrator ontwikkel en beheer je databases en applicatie-omgevingen en verzorg je de technische implementaties daarvan. Ook voer je wijzigingen die het gevolg zijn van life-cycle-functionaliteiten. Je analyseert complexe procesvraagstukken en vertaalt functionele specificaties en logische gegevensmodellen naar technische implementaties en de daarop aansluitende technische datamodellen. Je weet daarbij goed om te gaan met performance-issues en systeembeperkingen. Je toetst tijdig en overtuigend bij ontwerpers en testers of hun vraag realistisch en realiseerbaar is en je neemt het voortouw om deze vraag te vertalen naar goede systeemoplossingen. Als senior database administrator werk je in multidisciplinaire teams aan opdrachten in verschillende omgevingen, zoals mainframe (DB2) en midrange (Db2 en bijvoorbeeld SQL Server/Oracle). Veel projecten betreffen mutaties, migraties en performance-tuning in de installed base. Én je werkt mee aan projecten zoals oplossingen met bouwblokken. Door de grootte, diversiteit en complexiteit van omgevingen is het werk zeer divers en (infrastructureel) uitdagend. Je bent een overtuigende sparringpartner in je contacten met management, architecten, collegas van infrastructuur en exploitatie en naar andere afdelingen. Én met jouw kennis en kunde ben je in staat om minder ervaren collegas te coachen en te begeleiden.

Je vind het leuk om complexe procesvraagstukken van de business te analyseren en te vertalen naar functionele, logische en technische modellen. Je toetst tijdig bij ontwerpers en testers of hun vraag realistisch en realiseerbaar is. Je weet daarbij goed om te gaan met performance-issues en systeembeperkingen.

Je werkt in multidisciplinaire (scrum)teams aan opdrachten in verschillende omgevingen, zoals mainframe (DB2) en midrange (Db2 , SQL, Oracle). Veel projecten betreffen mutaties, migraties en performance-tuning in de installed base. Daarnaast werk je ook mee aan nieuwe projecten, zoals oplossingen met bouwblokken. Op basis van je expertise en ervaring ben je in staat minder ervaren collegas te coachen en te begeleiden in hun verdere ontwikkeling. Door de grootte, diversiteit en complexiteit van omgevingen is het werk zeer divers en (infrastructureel) uitdagend. Je bent een overtuigende sparringpartner in de contacten naar management, architecten, collega's van infrastructuur en exploitatie en naar andere afdelingen. Je weet de klantvraag goed te interpreteren en kan de klant ook advies geven.
 

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma in de richting van informatica.
 • Je hebt minimaal 3 jaar werkervaring in complexe en grote applicatie- en databaseontwikkelomgevingen.
 • Je hebt gedegen kennis van DB2 Z/OS kennis en de bijbehorende tooling zoals bijvoorbeeld TWS, REXX, JCL, GDI, of Endevor.
 • Je hebt ervaring als DBA in een COBOL- /CICS-/DB2- óf in een Java-ontwikkelomgeving.
 • Je beheerst de Nederlandse taal uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Ervaring met iteratief ontwikkelen (scrum of Agile) is een pre.
 • Kennis van Java JPA framework is eveneens een pre.

Jouw competenties?
 • zelfontwikkeling
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken
 • plannen en organiseren
 • klantgerichtheid

Wat vinden we nog meer belangrijk?

Je hebt een constructieve en positieve instelling en je hebt dienstverlening (op het gebied van IT) hoog in het vaandel staan. Ook beschik je over goede communicatieve vaardigheden en kun je uitstekend samenwerken. Je denkt in oplossingen en je bent creatief. Je bent enthousiast en stressbestendig en je staat (vakinhoudelijk) stevig in je schoenen: je schuwt de discussie met management en collega's niet en je weet tegengestelde belangen te overbruggen.

Arbeidsvoorwaarden
 • Salarisniveauschaal 
  11
 • Salarisomschrijving
  Het kan voorkomen dat je buiten je reguliere werktijden gevraagd wordt om stand-by te staan om verstoringen in het productieproces op te lossen. Hiervoor kun je in aanmerking komen voor een vergoeding.
 • Maandsalaris
  Min €3.038 – Max. €4.669 (bruto)
 • Dienstverband
 • Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week
  32
 • Maximaal aantal uren per week
  36


Overige arbeidsvoorwaarden

Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest of een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten).Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'Solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.038 - € 4.669 p/m