user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature System engineer WAS op z/OS.

in Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving System engineer WAS op z/OS.
Belastingdienst

Reageren voor 3 januari
Vacaturenummer 941991

Functieomschrijving
Wil jij bijdragen aan het implementeren en exploiteren van WAS op z/OS-infrastructuur? Zoek je een verantwoordelijke functie in een dynamische omgeving? Wil jij jezelf blijven ontwikkelen en specialiseren en als expert jouw kennis delen met collega's? Ben jij de nieuwe System engineerWebsphere Application Server op z/OS van het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie bij de Belastingdienst (B/CIE)?

Je werkt binnen het Mainframe DevOps-team. Samen met je collega's ben je verantwoordelijk voor de voortbrenging én exploitatie van infraproducten op z/OS en z/Linux voor DB2, CICS, WebSphere Application Server, BPM, RACF, Storage en de daarbij behorende tooling. Jij zorgt voor het uitvoeren van de WAS op z. voortbrengingstaken op het mainframe. Deze voortbrengingstaken bestaan uit het ontwerpen, bouwen en testen van de WAS op z-infrastructuurproducten. Je maakt onderdeel uit van het DevOps Was op z-team dat ook de exploitatietaken voor de WAS op z-omgeving uitvoert.
Als system engineer configureer, installeer en onderhoud je een aantal infracomponenten en de daarbij behorende tooling. Je zorgt ervoor dat deze beheersbaar zijn. Ook handel je incidenten in de derde lijn en aanverwante problemen af, voer je werkzaamheden voor proactief beheer uit, automatiseer je beheer- en deploywerkzaamheden en adviseer je bij projecten op het gebied van applicaties en infrastructuur.

Als system engineer zie je toe op het 24/7 beschikbaar houden van de ICT van de Belastingdienst. En zijn er ICT-verstoringen? Dan zorg jij ervoor dat onze systemen zo snel mogelijk weer werken.
 

lees meer

Functie-eisen Je hebt een hbo-diploma, liefst in de richting van (technische) informatica.
 • Je hebt grondige kennis van en ervaring met het exploiteren van WAS8.5.5.
 • Je hebt kennis van de ITIL- en bedrijfsprocessen en kunt deze toepassen op basis van ons Standaard Proces WerkWijzes (SPWWs).
 • Je hebt kennis van noodzakelijke clients, zoals ITM en ITCAM, kennis van en ervaring met wsadmin, en kennis van Unix of Linux.
 • Je hebt kennis en ervaring met het scripten in Python.
 • Je hebt organisatorische en inhoudelijke kennis van de processen van de Belastingdienst, en je bent bekend met Agile werken en met de toepassing van de Scrum-methodiek binnen ICT.
 • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal goed, zowel mondeling als schriftelijk.
 • Als je ervaring hebt met het werken in een DevOps-omgeving is dat een pre.
 • Kennis van Unix System Services (USS) is een pre, net als kennis van Dinq (automatic deployment tooling) en algemene kennis van z/OS.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • plannen en organiseren
 • resultaatgerichtheid
 • samenwerken

Wat is nog meer belangrijk
Je hebt goede analytische en sociale vaardigheden en een proactieve houding. Je denkt in oplossingen, bent enthousiast, gedreven, stressbestendig en in staat om onder tijdsdruk te presteren. Je wilt jezelf altijd ontwikkelen en specialiseren en vindt het leuk om als expert of consultant jouw vakkennis te delen met collega's. Het is belangrijk dat je een echte teamplayer bent. Je kunt collega's inspireren of een leidende rol aannemen in de onderlinge samenwerking.

Arbeidsvoorwaarden
 • Salarisniveauschaal 11
 • Maandsalaris Min €3.038 – Max. €4.669 (bruto)
 • Dienstverband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.
Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest of een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten).Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je via de 'Solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Trefwoorden: Vacature, Fulltime, Parttime, Apeldoorn, DevOps, Informatica.

lees meer

Bedrijfsomschrijving De Belastingdienst is een onderdeel van het Ministerie van Financiën. Aan de Belastingdienst is de uitvoering van een groot aantal belastingwetten opgedragen. De meest bekende taak is de heffing en inning van belastingen en premies volksverzekeringen. Er zijn 6 miljoen particulieren en 1,1 miljoen ondernemers die belastingplichtig zijn. Jaarlijks verwerkt de Belastingdienst miljoenen aangiften en toeslagen van particulieren en ondernemers. Andere belangrijke werkprocessen zijn het onderhouden van contacten met de zeer grote ondernemingen, de opsporing van fraude en de douane-activiteiten.

De Belastingdienst int niet alleen, maar keert ook uit. Sinds de belastingherziening van 2001 is bijvoorbeeld het uitbetalen van voorlopige teruggaven uitgegroeid tot een belangrijke taak. Daarnaast heeft de Belastingdienst een belangrijke rol gekregen bij het uitbetalen van toeslagen die toeslaggerechtigden kunnen krijgen voor de kosten van kinderopvang, huur of zorg. Hiervoor is sinds 2005 het dienstonderdeel Belastingdienst/Toeslagen verantwoordelijk, waar voor circa 7 miljoen toeslaggerechtigden werkzaamheden worden verricht.

De BelastingTelefoon is het onderdeel van de Belastingdienst waar particulieren en ondernemers terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld aangiften, premies en toeslagen. Hiernaast beantwoorden de medewerkers van de BelastingTelefoon vragen over de Douane en motorrijtuigenbelasting. Ook vragen van belastingplichtigen die in het buitenland wonen of daar een onderneming hebben worden behandeld. De medewerkers krijgen miljoenen telefoontjes per jaar.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 3.038 - € 4.669 p/m