user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Systeem engineer (trainee)

in Apeldoorn

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • Universitair of hoger
 • Junior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving System engineer (trainee)

Belastingdienst

Reageren voor 2 december
Vacaturenummer 937915

Functieomschrijving

Wil jij kansen krijgen en mogelijkheden creëren om jezelf te ontwikkelen, zowel vakinhoudelijk als persoonlijk? Wil jij werken in een organisatie met een enorme diversiteit aan werkzaamheden? Wil jij jouw carrière starten binnen een van de grootste datacenters van Nederland en misschien zelfs van de wereld? Ben jij de ICT-professional van de toekomst die wil worden opgeleid tot system engineer van het Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie van de Belastingdienst?Informatie- en communicatietechnologie (ICT) is een onmisbaar onderdeel van onze samenleving. De ICT van de Belastingdienst is primair gericht op het ondersteunen van bedrijfsprocessen en onderverdeeld in twee grote bedrijfsonderdelen: Centrum voor Applicatieontwikkeling en -Onderhoud (B/CAO) en Centrum voor Infrastructuur en Exploitatie (B/CIE). B/CIE staat garant voor een professionele service monitoring op en het voorkomen van incidenten.

In jouw rol van system engineer word je ingezet binnen een van de vele aandachtsgebieden van B/CIE zoals Netwerken, Database Management, Enterprise Information Services, Domino/Linux, Middleware, Storage, Mainframe, Infrastructuur, Cloud Services, Mobile Communication, Security Tooling, Generiek .NET (PaaS platform), Security en Monitoring. En binnen dat aandachtsgebied en team ga je jezelf in een jaar tijd ontwikkelen op allerlei terrein: je krijgt de kans om opleidingen te volgen en certificeringen te behalen zoals  MQ, IBM-opleidingen, z/OS, Mobile Iron, Cisco, Juniper of certificeringen zoals Red Hat (Linux), CCNA (Netwerken), SQL, Oracle, DB2, SNIA(Storage), RHCA, RHCE en Windows Server 2012R2/2016. En ook Prince 2, ITIL, T-map next, Agile en Scrum komen aan bod.

Als toekomstig System engineer volg je teamgebonden vaktechnische opleidingen. Je gaat op werkbezoek bij verschillende organisatieonderdelen van de Belastingdienst. Je mag snel zelfstandig het geleerde in praktijk brengen en werkervaring op doen in een zeer geavanceerde ICT-omgeving. Ook jouw persoonlijke ontwikkeling komt ruim aan bod. Gedurende jouw opleiding word je bijgestaan door een persoonlijke mentor. En als je na dat jaar de vereiste opleidingen succesvol hebt afgerond én goed functioneert, word je een aanstelling met zicht op vast dienstverband aangeboden! De Belastingdienst is op weg naar de toekomst en wil die samen met jou vormgeven! Een prachtige kans!
 

lees meer

Functie-eisen
 • Je bent bijna of niet langer dan 1,5 jaar geleden afgestudeerd als hbo-er in (technische) informatica, infrastructure design & security of in een andere relevante ICT-richting.
 • In jouw motivatiebrief omschrijf je kort en bondig waarom je de opleiding tot junior system engineer bij de Belastingdienst wilt volgen.
 • En ook als je al een voorkeur hebt voor een van de genoemde aandachtsgebieden, vermeld je dat in jouw brief. Daarmee wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

Jouw competenties?
samenwerken
creativiteit
analyseren
durf

initiatief

Wat vinden wij nog meer belangrijk?
Binnen de Belastingdienst vinden we samenwerken enorm belangrijk. Je beschikt over een klantgerichte instelling. Je communiceert helder en efficiënt en je bent standvastig als dat nodig is. Je bent creatief in doen en laten en je durft buiten de gebaande paden te treden. Je wilt altijd leren en groeien in onze organisatie en je bent ambitieus.

Wil je direct al meer weten dan nodigen we je uit contact op te nemen met de contactpersonen. De contactgegevens vind je onder 'Meer informatie over de vacature'. Zij staan je graag te woord!

Arbeidsvoorwaarden
 • Salarisniveau schaal 8
 • Maandsalaris Min €2.397 – Max. €3.240 (bruto)
 • Dienstverband Tijdelijke aanstelling voor de duur van project / traject / werkzaamheden
 • Contractduur 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week 36
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.
Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
Deze vacature is extern opengesteld. We ontvangen je brief en cv graag in een Word-, Excel- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

Planning werving en selectietraject
Je kan starten per 01-04-2018. De sollicitatiegesprekken voor deze wervingsronde worden gepland in week 49 van 4 t/m 8 december 2017 of in week 4 van 22 t/m 26 januari 2018.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest, een assessment, het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kunnen deel uitmaken van het sollicitatieproces.

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'Solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.397 - € 3.240 p/m