user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Senior operations engineer

in Apeldoorn

Belastingdienst
  • Belastingdienst
  • HBO of hoger
  • Medior/Senior niveau
  • Vast contract
  • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving Ben jij een doorgewinterde IT-expert en wil je jouw kennis inzetten om service aan burgers en bedrijven te optimaliseren? Voel je je thuis in een wendbaar team dat op innovatieve wijze resultaten bereikt? Ligt jouw volgende uitdaging in het verstellen van onze IT-processen? Ben jij de nieuwe operations engineer van het Center of Excellence (CoE) Maatwerk van de Belastingdienst?

Jouw team, CoE Maatwerk, is onderdeel van IV-accent. IV-accent versnelt IV-processen en ontwikkelt nieuwe applicaties om de dienstverlening van de Belastingdienst te verbeteren. Het werk is innovatief en resultaatgericht, de cultuur snel en wendbaar. Zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. IV-accent is een lerende organisatie met professionele medewerkers die zelfstandig handelen in lijn met onze missie en ambitie.

Jij brengt kennis en kunde in op het gebied van operations. Jouw primaire aandachtsgebied? Het technisch beheer van de applicaties en ontwikkelomgevingen. Dit is geen statisch geheel. Als operations engineer onderzoek jij steeds nieuwe mogelijkheden en pas je deze toe. Zo worden de operations steeds beter. Ook verricht je waar nodig andere DevOps-werkzaamheden, zoals programmeren of het maken en uitvoeren van geautomatiseerde tests.

Samen met je collega's van CoE Maatwerk realiseer je zowel maatwerk- als generieke applicaties. Hierbij werk je met de nieuwste, state-of-the-art technieken. Zo gebruiken we voor de front-end onder meer Angular en AngularJS. Daarnaast maken we gebruik van Java, Javascript en TypeScript. Met Robot Framework worden de applicaties geautomatiseerd getest.

Binnen CoE Maatwerk werk je volgens scrum en DevOps. In sprints van 2 weken realiseer je de wensen van de product owners. In samenspraak met de business worden de applicaties niet alleen ontwikkeld, maar ook na iedere sprint in de productieomgeving geïnstalleerd.

lees meer

Functie-eisen Je hebt een hbo-diploma, bij voorkeur in de richting ICT.
Je hebt minimaal 5 jaar ervaring opgedaan in een relevant expertisegebied, bijvoorbeeld in een rol als developer of engineer. 
Je hebt aantoonbare kennis en ervaring met Unix, (shell)scripting, monitoring, logging, SQL, security, backup of recovery en scheduling.
Je hebt ervaring met het werken in een zelfsturend en/of zelfregulerend (scrum)team.
Je hebt ervaring met het analyseren van (IT-)vraagstukken en het initiëren van verbeteringen.
Je hebt ervaring met het begeleiden van collega's in hun ontwikkeling.
Kennis van WebSphere, Db2, Splunk, Jenkins, continuous delivery en/of cloudtechnologie is een pre.

Jouw competenties?
klantgerichtheid
analyseren
resultaatgerichtheid
samenwerken
flexibiliteit

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Jij hebt een proactieve houding en toont het nodige initiatief. Hoofd- en bijzaken scheiden en balans vinden tussen effectiviteit en efficiency is voor jou vanzelfsprekend. In een dynamische omgeving toon je eigenaarschap. Tot slot zie je de meerwaarde in van het delen van kennis met je collegas en vind je het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen.

lees meer

Bedrijfsomschrijving De Belastingdienst is een onderdeel van het Ministerie van Financiën. Aan de Belastingdienst is de uitvoering van een groot aantal belastingwetten opgedragen. De meest bekende taak is de heffing en inning van belastingen en premies volksverzekeringen. Er zijn 6 miljoen particulieren en 1,1 miljoen ondernemers die belastingplichtig zijn. Jaarlijks verwerkt de Belastingdienst miljoenen aangiften en toeslagen van particulieren en ondernemers. Andere belangrijke werkprocessen zijn het onderhouden van contacten met de zeer grote ondernemingen, de opsporing van fraude en de douane-activiteiten.

De Belastingdienst int niet alleen, maar keert ook uit. Sinds de belastingherziening van 2001 is bijvoorbeeld het uitbetalen van voorlopige teruggaven uitgegroeid tot een belangrijke taak. Daarnaast heeft de Belastingdienst een belangrijke rol gekregen bij het uitbetalen van toeslagen die toeslaggerechtigden kunnen krijgen voor de kosten van kinderopvang, huur of zorg. Hiervoor is sinds 2005 het dienstonderdeel Belastingdienst/Toeslagen verantwoordelijk, waar voor circa 7 miljoen toeslaggerechtigden werkzaamheden worden verricht.

De BelastingTelefoon is het onderdeel van de Belastingdienst waar particulieren en ondernemers terecht kunnen met vragen over bijvoorbeeld aangiften, premies en toeslagen. Hiernaast beantwoorden de medewerkers van de BelastingTelefoon vragen over de Douane en motorrijtuigenbelasting. Ook vragen van belastingplichtigen die in het buitenland wonen of daar een onderneming hebben worden behandeld. De medewerkers krijgen miljoenen telefoontjes per jaar.

lees meer

Salarisinformatie Bruto € 2.996 - € 4.605 p/m