user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Applicatieconsultant Asset Management

in Gouda

BAM Infra Nederland
 • BAM Infra Nederland
 • Universitair of hoger
 • Medior niveau
 • Vast contract
 • 40 uur p/w
Functieomschrijving Applicatieconsultant Asset Management

Bedrijf: BAM Infra Nederland
Standplaats: Gouda
Vakgebied: ICT / IM
Opleidingsniveau: HBO

Help jij BAM de transitie naar voorspellend onderhoud vorm te geven en technisch te realiseren? Ben jij de volgende nieuwe collega voor de afdeling informatiemanagement?

Wat ga je doen?
BAM zet zwaar in op Asset Management in de infra-sector. Als Applicatieconsultant Assetmanagement bij BAM draag je bij aan de doorontwikkeling van dit belangrijke speerpunt. Met je kennis van Asset Management en beheer- en onderhoudsprocessen en –applicaties help je de BAM Infra organisatie de toekomst in.

Wij hebben binnen BAM Infra Nederland de intentie om voorop te lopen bij digitalisering door toepassing van de modernste platformen en applicaties. Dit zie jij dagelijks vanuit je rol als applicatieconsultant ook terugkomen. De Asset Management processen worden ondersteund door een professioneel en modern applicatielandschap met applicaties als IBM Maximo en SAP S/4HANA. Vanuit je rol als applicatieconsultant draag je bij aan de verdere ontwikkeling van applicaties op het gebied van onderhoudsmanagement, fieldservice, customer service en Interne-of-Things. Je werkt hierin nauw samen met de collega’s uit de lijnorganisatie. Je bent continu bezig om nieuwe ontwikkelingen te bedenken en toe te passen. Je hebt een passie voor het toepassen van nieuwe technologie. Zo zet BAM Infra zwaar in op toepassing van IoT in haar diensten en producten. Zo hebben we bijvoorbeeld Asset Management IoT oplossingen op het spoor en in gemalen.

Wat worden je belangrijkste resultaat gebieden?/Hoe ziet je rol er uit tijdens een project?
 • Intensieve samenwerking met en ondersteuning van key-users en product-owners uit de business.
 • Technische ondersteuning, ontwikkeling en innovatie van bedrijfskritische Asset Management applicaties (met name Maximo);
 • Plannen, bewaken en uitvoeren van de operationele roadmap van Asset Management applicaties;
 • Meedraaien in vernieuwings- en verbeteringsprojecten digitalisering Asset Management;
 • Ontwerpen en technisch realiseren van integraties tussen diverse applicaties met als doel verdere digitalisering en automatisering van het Asset Management ketenproces;
Naast deze kerntaken ben je nauw betrokken bij de gezamenlijke ontwikkeling van Asset Management processen, met de business en Informatiemanagement collega’s en andere betrokkenen. Je bent actief op zoek naar verbinding en samenwerking tussen partijen.

lees meer

Functie-eisen Wie zoeken wij?
 • Je hebt een afgeronde technische bèta WO opleiding, bij voorkeur richting Business & ICT, Wiskunde of Informatica;
 • Je hebt functionele- en technische kennis en ervaring op het gebied van onderhoudsmanagement- en field service applicaties, bij voorkeur van SAP of IBM (Maximo). Je hebt een practische hands-on instelling.
 • Kennis van IoT platformen is een pré.;
 • Je hebt kennis van- en ervaring in asset management en beheer- en onderhoudsprocessen;
 • Meerdere jaren praktijkervaring (minimaal 3 jaar) in een beheer- of onderhoudsomgeving;
 • Je staat voor professionaliteit, deskundigheid, samenwerking en innovatie. Je bent altijd op zoek naar verbetering.
 • Je standplaats is op papier Gouda, maar je hebt geen bezwaar tegen mobiliteit. Je bent met grote regelmaat onderweg naar andere BAM locaties (met name Den Bosch en Breda);
 • Je hebt ervaring met PRINCE2 en ITIL processen. Je hebt het vermogen om goed te luisteren naar de business. Je bent communicatief sterk en je durft kritische vragen te stellen en vraagt door waar anderen stoppen. Je bent analytisch, een netwerker en conceptueel sterk.

lees meer

Bedrijfsomschrijving Wie zijn wij?
BAM Infra Nederland is een klantgerichte organisatie die met haar brede expertise en innovatieve werkwijze toegevoegde waarde biedt voor haar opdrachtgevers. Onze integrale en op samenwerking gerichte benadering van infra opgaven stelt ons in staat onze klanten altijd de beste oplossing te bieden. BAM staat bekend om de kwaliteit en de betrouwbaarheid van haar producten en diensten en tevens om de inzet, kennis en ervaring van haar medewerkers. BAM Infra Nederland kent een platte organisatiestructuur met vier business units. BAM Infra Multidisciplinaire Contracten is verantwoordelijk voor projecten boven de dertig miljoen euro. BAM Infra Regio’s is actief in de lokale markten. BAM Infra Connect – met onder meer BAM Infra Telecom, BAM Infra Energie & Water en BAM Infra Rail - werkt vooral voor netbeheerders en voor providers en kabelbedrijven. BAM Infraconsult, een van de grootste ingenieursbureaus van Nederland, bundelt alle kennis en is tevens internationaal actief. Het hoofdkantoor is gevestigd in Gouda en de werkmaatschappij beschikt over een uitgebreid netwerk van vestigingen.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

Marktconform