user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature ETL Adviseur

in Utrecht

Belastingdienst
 • Belastingdienst
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 32 - 36 uur p/w
Functieomschrijving ETL-specialist

Belastingdienst

Functie­omschrijving
De Belastingdienst móet digitaliseren! En dat gaat niet vanzelf! Ga jij ons helpen om data te ontsluiten om deze vervolgens digitaal op te slaan als informatie? Ben jij gericht op het verbeteren met behulp van data? En wil je werken in een state-of-the-art-omgeving met de nieuwste middelen en technieken? Ben jij de nieuwe ETL-specialist van Klantinteractie & -services van de Belastingdienst?

Als ETL specialist maak je deel uit van ons datateam, dat zorgt voor de ontwikkeling en het beheer van datamodellen die worden gevuld met gegevens uit de verschillende interactiekanalen, zodat collega's van business intelligence en analytics op een effectieve manier gebruik kunnen maken van deze data. Op deze wijze draag je bij aan de Belastingdienst van de toekomst, die zijn dienstverlening aan burgers en bedrijven hoog in het vaandel heeft staan.

In jouw rol van ETL-specialist van Klantinteractie & -services van de Belastingdienst zorg je voor het correct en tijdig aanleveren van data en streef je voortdurend naar een volledig geautomatiseerde data-omgeving. Je ontsluit grote hoeveelheden gegevens die afkomstig zijn uit onze verschillende interactiekanalen, zoals de website, de BelastingTelefoon, de balie, enzovoort zodat we meer inzicht krijgen in kanaalgebruik en -gedrag. Je ontwerpt dataflows en mappings en bouwt ETL-jobs voor het transformeren en verladen van datafundamenten. Je voert impactanalyses uit bij wijzigingen in bestaande ETL- en datamodellen en je voert ook zelf wijzigingen door. Uiteraard adviseer je het management over verbeteringen in door jou gesignaleerde knelpunten in onze dienstverlening en je krijgt de kans om die verbeteringen ook daadwerkelijk te implementeren.

lees meer

Functie-eisen
 • Je hebt een hbo-diploma in een voor de functie relevante richting.
 • Je hebt minimaal 3 jaar ervaring met SQL.
 • Je hebt aantoonbare ervaring met het programmeren van ETL-jobs in SAS (SAS Data Integration Studio, SAS Base, SAS Enterprise Guide of SAS Data Management Advanced) of vergelijkbare tools.
 • Het is een pre als je kennis hebt van en ervaring met de processen en systemen van de BelastingTelefoon.

Jouw competenties?
 • analyseren
 • klantgerichtheid
 • omgevingsbewustzijn
 • plannen en organiseren
 • samenwerken

Wat vinden we nog meer belangrijk?
Je hebt uitstekende communicatieve- en adviesvaardigheden en je kunt overtuigen als dat nodig is, zowel mondeling als schriftelijk. Je bent analytisch zeer sterk en kan snel doordringen tot de kern van de zaak. Je weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden en adviseert vervolgens helder en duidelijk op basis van gedegen en inhoudelijke argumenten: op verschillende niveaus en in verschillende disciplines. Je bent klant- en contactgericht en je werkt graag samen.

Arbeids­voorwaarden
 • Salaris-­niveauschaal 10
 • Salaris­-omschrijving Inschaling in de range van de genoemde salarisschaal is afhankelijk van het aantal jaren relevante werkervaring.
 • Maand­salaris Min €2.519 – Max. €4.049 (bruto)
 • Dienst­verband Vaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week 32
 • Maximaal aantal uren per week 36

Overige arbeids­voorwaarden
Naast salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering.

De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer ouderschapsverlof, studiefaciliteiten en een vergoeding woon-werkverkeer. Bij de Rijksoverheid heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

Wij verwachten van onze werknemers dat ze integer zijn. En we vragen aan nieuwe medewerkers een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG). Als deze niet kan worden overlegd, volgt geen aanstelling.

Bijzonderheden
Voor deze selectieprocedure zijn de volgende data gereserveerd:
De selectiegesprekken vinden plaats op vrijdag 29 september. Het assessment wordt afgenomen in week 40. Beiden vinden plaats in Utrecht.

We ontvangen je brief en cv graag in een Word- of PDF-bestand, waarna jouw sollicitatie conform geldende afspraken in beschouwing wordt genomen. Als je een beroep doet op een voorrangspositie, stuur dan ook een kopie van die beschikking mee.

De voorkeur gaat uit naar kandidaten die het meest aansluiten bij het opgestelde profiel. Dit heeft betrekking op zowel de genoemde opleiding(en) als werkervaringseisen. Vermeld deze daarom duidelijk in je cv.

Een (online) voorselectietest of een assessment maakt deel uit van het sollicitatieproces (uitgezonderd interne horizontale kandidaten). Het maken van een casus, het opvragen van referenties en (online) screening, bijvoorbeeld via databanken, (zoekmachines) en sociale netwerken, kan deel uitmaken van het sollicitatieproces. 

Jouw sollicitatie wordt alleen in behandeling genomen als je met de 'solliciteer' button reageert en je cv en motivatiebrief zijn bijgesloten. Na sluitingsdatum is het niet meer mogelijk om je sollicitatie in behandeling te nemen. Houd er rekening mee dat het solliciteren technische problemen met zich mee kan brengen. Wacht hiermee dus niet tot het laatste moment.

Hoe was het voor jou?
De Belastingdienst wil graag weten hoe de sollicitant de verschillende stappen in het sollicitatieproces ervaart. Daarom is onafhankelijk onderzoeksbureau TNS NIPO gevraagd om hier onderzoek naar te doen: met de resultaten kan het proces worden verbeterd. De mogelijkheid bestaat dat je na het sollicitatieproces wordt benaderd voor het invullen van een vragenlijst. Het invullen daarvan is vrijwillig en anoniem en neemt ongeveer 15 minuten in beslag.

Meer over jouw toekomstige afdeling
Vrijwel alle burgers en bedrijven in Nederland hebben met de Belastingdienst te maken. Klantinteractie & -services zorgt ervoor dat de klanten zélf hun zaken met de Belastingdienst kunnen regelen. Daarom maken we het contact dat ze met ons hebben zo gemakkelijk mogelijk. Dit doen we door het bieden van heldere informatie en persoonlijke interactie via de kanalen website, social media, portals en telefoon. Hebben ze toch een vraag? Dan worden ze in één contact gewoon goed geholpen. Hiermee helpen we niet alleen de klanten, maar ook de organisatie. Ongeveer 2.600 medewerkers, verspreid over zeven vestigingen in het land, verzorgen de informatievoorziening en interactie met burgers en bedrijven.

Onderdeel van Klaninteractie & -services is Kanaal- & ketenregie. Kanaal - & ketenregie voert de regie over alle kanalen. We weten hoe de kanalen het best ingezet kunnen worden. Hiervoor verzamelen en analyseren we gegevens van kanalen, en het gedrag van burgers en bedrijven. Deze data vormt tegelijkertijd input voor verbetervoorstellen over het gebruik, de inrichting en onderlinge samenhang van de kanalen voor de segmentdirecteuren van Particulieren, MKB, Toeslagen, FIOD en Douane en de kanalen. Zo dragen we bij aan het bereiken van hun doelstellingen op het gebied van interactie met burgers en bedrijven, en aan het verbeteren van de klanttevredenheid.

Belastingdienst
Bij de Belastingdienst werken 28.000 mensen verspreid over het hele land. We zijn verantwoordelijk voor heffing, inning en controle van belastingen en premies volksverzekeringen. Daarnaast sporen we fraude op, verrichten we douanetaken en zorgen we voor de uitbetaling van voorlopige teruggaven en huur-, zorg- en kinderopvangtoeslag. In teams werken medewerkers met uiteenlopende achtergronden en opleidingsniveaus aan de dienstverlening voor miljoenen burgers en bedrijven. Maar in welk team of vakgebied je ook werkzaam bent: bij de Belastingdienst heb je direct een verantwoordelijke functie, van waaruit je je in verschillende richtingen verder kunt ontwikkelen.

www.werken.belastingdienst.nl

Contactpersonen
Voor meer informatie over deze vacature:

Guus Walravens, teamleider
06 - 51 64 51 48

Voor meer informatie over de sollicitatieprocedure:
Simon Grijsen, adviseur W&S

06 - 54 71 27 84

Solliciteren?
Extern solliciteren

Belastingdienst nodigt je uit op hun site te solliciteren. Via onderstaande 'Solliciteer' button verlaat je deze site ga je direct naar het sollicitatieformulier. Een ieder, ongeacht het geslacht, wordt uitgenodigd te solliciteren, tenzij anders vermeld. De sluitingsdatum voor deze vacature is 30 december. Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg