user question-circle dropbox exclamation folder-open-o sign-in exclamation-triangle ban youtube building-o icon-mouse-pointer angle-down angle-up location-arrow file-text-o heart-o heart envelope bars comment times info-circle envelope-o thumb-tack list-alt google lock at map-marker search twitter linkedin facebook bold users bar-chart home chevron-left chevron-right check chevron-down chevron-up file-pdf-o eye filter pencil-square-o database rss-square link whatsapp cogs upload calender plus minus picture-o sort step-backward step-forward weixin share share shopping-cart circle download level-up star phone check-square-o clock-o arrow-up trash-o external-link arrow-down price-tag

Vacature Java developer BRUG

in Odijk

Politie
 • Politie
 • HBO of hoger
 • Medior/Senior niveau
 • Vast contract
 • 36 uur p/w
Functieomschrijving Java developer BRUG
F280-PDC-4110-044

Het Team Softwareontwikkeling vertaalt gewenste functionaliteiten in robuuste en gecertificeerde ICT-oplossingen. Multidisciplinaire teams van developers, analisten en testers werken continu en projectmatig aan de bouw en het onderhoud van informatiesystemen en politieapplicaties. Cruciale producten voor het politiewerk op straat en in de opsporing. Zo werk je als gedreven IT-er aan een veiliger Nederland.

Binnen de overheid worden verschillende registratiesystemen gebruikt voor de uitwisseling van gegevens. Voor de basisregistratie uitwisseling generiek (BRUG) zoeken wij een Java developer.

Functie
Als Java developer werk je in het scrumteam BRUG. In dit team vallen onder andere de producten personenserver en Externe Politie Broker (EPB).

De personenserver is de centrale component van de politie waarin persoonsgegevens worden vastgelegd. De personenserver zorgt er voor dat deze gegevens actueel gehouden worden
door middel van communicatie met de gemeentelijke basisadministratie (GBA). Tevens biedt de personenserver de mogelijkheid te zoeken binnen GBA, zowel met een userinterface als door middel van een service ten behoeve van andere politie-informatiesystemen.

Als Java developer werk je intensief samen met je collega's in het scrumteam. Je realiseert nieuwe functionaliteiten die door middel van maandelijkse releases naar productie worden gebracht. Je bouwt en onderhoudt complexe (deel-)applicaties, voert unit- en systeemtests uit en schrijft handleidingen en scripts voor installatie en gebruik. Voor de EPB gaat het om kleinschalige wijzigingen op bestaande Java-programmatuur. Zo ontwikkel je als gedreven
IT-er met het team door aan producten die cruciaal zijn voor het politiewerk op straat en in de opsporing. Je adviseert (applicatie-)management over toe te passen methoden en technieken en borgt de vastlegging daarvan. Vanuit je senioriteit heb je een coachende rol richting collega's.

lees meer

Functie-eisen Wij zoeken een analytische collega met overtuigingskracht. Je bent klantgericht en leergierig. Je werkt actief mee aan kennisontwikkeling, zoekt de samenwerking en toont initiatief. Je hebt een multidisciplinaire instelling en bent bereid teamleden uit andere disciplines tijdens de sprint te ondersteunen om zo als team gezamenlijk het sprintdoel te bereiken. Je hebt:
een hbo-diploma informatica of vergelijkbaar;
 • aantoonbare ervaring met het werken in een scrumteam;
 • actuele kennis van softwareontwikkeling (waaronder architectuur) van JAVA/JEE
 • platform;
 • bij voorkeur kennis van ontwikkeltools zoals ontwikkelstraattooling confluence, bitbucket, Eclipse, Maven, JIRA en Jenkins en de frameworks.
Arbeidsvoorwaarden
Deze functie is voor 36 uur per week. De politie biedt een tijdelijke aanstelling voor de duur van de werkzaamheden voor maximaal twee jaar. Het bruto maandsalaris bedraagt maximaal
€ 4286,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast biedt de politie uitstekende secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 8% eindejaarsuitkering. De standplaats is Odijk

Binnen het interne functiegebouw van de politie (Landelijk Functiegebouw Nederlandse Politie, LFNP) betreft het de functie bedrijfsvoeringspecialist B, werkterrein informatie- en communicatietechnologie. Klik hier voor de volledige LFNP-functiebeschrijving.

Informatie en sollicitatie
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Ostar Roozenbeek, senior recruiter ICT, via tel. 06 - 47 65 91 71. Neem voor vragen over de sollicitatieprocedure contact op met het Frontoffice Recruitment & Selectie, tel. 088 - 6622300.

Interesse? 
Reageer dan via de 'Solliciteer' button.

Bijzonderheden
 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (lang) en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • De politie maakt werk van diversiteit. Meer hierover lees je op politie.nl.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

lees meer

Salarisinformatie Salaris in overleg

bruto maandsalaris maximaal € 4286,-